Чудеса по Коледа! ОмбудсМая нахрани децата на отец Иван

Фирми дариха картофи, плодове, консерви, ориз, кашкавал...
44
Чудеса по Коледа! ОмбудсМая нахрани децата на отец Иван
Снимка: Pixabay

Омбудсманът Мая Манолова зарадва децата от дома за сираци "Св. Николай" на отец Иван в Нови хан с лакомства, плодове и сладкиши за Коледа и Нова година.

Още по темата

След неин призив в социалната мрежа Facebook, по молба на отец Иван, хранителни, търговски вериги, производители и десетки фирми са дарили  трайни продукти, с които ще се осигури прехраната на 150-те деца в най-студените зимни месеци.

Сред дарените храни са 2 тона картофи, 2 тона портокали, 2 тона мандарини, 500 кг. брашно, 250 кг. ориз, макарони, олио, мляко, извара, кашкавал, консерви.

Акцията по набиране на продукти продължава и всеки, който иска и има възможност, може да се включи, като ги занесе в приюта на отец Иван в Нови хан, допълват от пресцентъра на омбудсмана.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жив и здрав отец Иван. Да има повече хора като него в всеки град и село. А на управниците ще им бъде търсена сметка за всяка душа.
41
1
 
6
 
! Отговори
тонката преди 1 месец
Е така де, в Герберария всяко добро се преследва и наказва, хората трябва да подражават на първенците си - нагли егоистични безполезници, съществуващи само за да пълнят собствения джоб и паст. Който се отклонява от този модел е комунист.
40
0
 
10
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 месец
делото е добро, но "чудесата" от този тип трябва да са целогодишни, а не само мимолетно явление от което най-богатите хиени винаги странят скромно. и които, инак, с голям патос и завидна демагогия ни учат как да подпомагаме и да приютяваме бедните, които те прокудиха от домовете им и заради тяхната алчност са бедни.
39
7
 
0
 
! Отговори
Отецивановите дечица преди 1 месец
Ама само през зимата ли ще ядем?Насам народе,който иска да яде,без да работи ,идвайте!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синодът какво дари или сега ще вземе от децата?! Имам огромни предрасъдаци към българските духовници и дано Бог пази децата от педофилия и тем подобни извращения!
Дано да не се окажа прав откъм моите си съмнения. Просто станахме свидетели на много такива уж добри свещеници пък накрая - педофили! ДАНО ДА СЪМ СГРЕШИЛ и всичко да е по Божието статукво!
37
4
 
1
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Ех, Смотаняр!.:-)

Тия притчи не ми влияят. Аз съм атеист. Не вярвам в бабини деветини.

Когато дарявам, правя го без корист, без награда. Религиозен човек обаче дарява с корист. Очаква награда. Един вид инвестиция в задгробен живот. Това е един вид лицемерие. Помисли ти за това в сетния си час! Ха-ха-ха!
36
1
 
12
 
! Отговори
Forever преди 1 месец
До анонимен 29
Не целувам ничий партийни задници,гледам на всеки политик индивидуално.Радвам се когато се направи нещо хубаво за най-бедните,което е рядкост.
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мая е започнала предизборната си кампания. Ще има подкрепата на определени майки с деца в неравностойно положение, към които насочи големите пари и ощети други инвалиди. Който не е вътре в нещата, няма дори бегла представа каква несправедливост сътвори Мая и за какви големи пари става въпрос. Какъвто и зов за помощ да отправя, не мога да го приема за искрен.
Гледам и у форума налазили много от нейните сподвижнички.
34
0
 
1
 
! Отговори
Смотаняр преди 1 месец
Спомни си я преди да умреш и повтори думите си ;)
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето в този т.нар. приют децата са около 1/3 от всички. Останалите 2/3 са здрави, прави мъже и жени, които си живуркат там с години на гърба на състрадателните хора
32
1
 
1
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Е, Смотаняр,

С притчи ще разчувстваш някой лековерник в църквата. :-)
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най добрия начин да се правят дарения точно по предназначение.
А когато се даряват пари винаги се намира някоя хиена (посредник) и прибира половината за себе си. Точно това правят всички фондации в България. Крадат пари, и перат пари.

Най добре е да се дарява директно на нуждаещите се продукти и стоки. За да няма кражби от трети страни.
30
1
 
12
 
! Отговори
Смотаняр преди 1 месец
Човек вижда мръзнещо бездомно дете на улицата и възнегодува - Господи, как можеш да позволяваш това, уж си всемогъщ, а гледаш как това дете страда и нищо не правиш?! Господ отговорил - Как така нищо не правя, аз направих теб...
Който има уши, да слуша
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Forever
Като си се научил да целуваш червени зад.ници, поне се научи да пишеш грамотно, че вашата сбирщина съвсем ще за губи своя облиГ
28
5
 
7
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Е, Смотаняр,

Аз не се оправдавам. Напротив, всеки месец си давам лептата. Ако имам на сърце ще дам и още. Редовно давам милостиня на един нещастник като отивам на работа. За тези хора си има институции, които трябва да се грижат за тах с парите от моите данъци и осигуровки. Тях съм си ги платил. Повече, ако имам на сърце. ПиАр като ОмбудсМая в медиите обаче не си правя и то, забележи, пак за чужда сметка. Дайте, "другари", да дадем! Не!
27
3
 
9
 
! Отговори
месара преди 1 месец
Разбирам хората, които нямат възможност да даряват, все пак дарението е доброволно. Но да плюеш по другите, само за да се чувстваш по-малко жалък - това вече е мижитурство.
26
2
 
15
 
! Отговори
некой преди 1 месец
Дарявал съм за хората на Отец Иван в Нови Хан. И няма да забравя искренната благодарност на тези хора за помоща. И пак ще го правя. И това няма нищо общо с даренията от суджуци или безплатни апартаменти за 'уплашени' политици. Правете го и вие - за нуждаещите се (всеки може да стигне до там - особено с нашите управляващи) не за политиците! Хубави празници!
25
0
 
1
 
! Отговори
Смотаняр преди 1 месец
Ето точно за това говорим - ама аз това, аз онова, те другите трябва да направят нещо. Оправдаваме бездействието си и успокояваме съвестна си, че някою друт трябва да направи нещо вместо нас.
24
4
 
7
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Ама, Тонка, аз дарявам всеки месец осигуровки на държавата, да храни бедните и да лекува болните. Да даряват сега тези с гузната съвест, които цяла години са укривали доходи и данъци!
23
2
 
3
 
! Отговори
тонката преди 1 месец
Ми пичуве дарете и вие и вас ще ви хвалим. То не става от диванчето вкъщи и само плюене. Заслужавате да сте никому неизвестни утайки, защото сте именно такива.