С месеци пациенти чакат донори за бял дроб, но...

Министерството на здравеопазването не прави нищо по въпроса
Обновена: 28 дек 2018 12:01 | 28 дек 2018 11:45, Нели Христова
7

Месеци наред тежко болни пациенти чакат трансплантация на бял дроб, но реални решения за проблемите им няма. Единственото, което ги крепи е надеждата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Когато Адриан Петков губи битката за живота си, Министерството на здравеопазването обеща, че ще обърне повече внимание на проблема и ще направи всичко по силите си болните да бъдат спасени.

Младжът чака 10 месеца нов бял дроб, след като е диагностициран с  муковисцидоза. Въпреки обещанието обаче, вече два месеца, ако не и повече, други пациенти чакат своята трансплантация.

Преди години, болните се пращали в клиника във Виена, но договорът с лечебното заведение изтекъл през май 2017 г. и повече не бил подновен.

Сега, Министерството на здравеопазването се опитва отново да се сработи с австрийските лекари, за да може проблемът с трансплантациите на бял дроб в България да бъде решен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
@4 преди 5 години
Абе точно дроб няма, нито тук нито във Виена! Няма донори, няма и съвместими органи! Това е положението, дали 200К или 2 лева все тая, бял дроб не се купува в магазина. Държавата в случая няма какво да направи!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То българите за туи ги докараха до такава мизерия и сега ще почнат да ни разтарфолват и да ни взимат органите
2
3
 
2
 
! Отговори
@1 преди 5 години
Абе ти добре ли си? В статията не се казва че НЯМА бели дробове, а че НЕ се правят трансплантации. Нито в България, нито в чужбина. Защото министерството не желае да плаща 200к за трансплантация, нито желае да направи национална стратегия за трансплантациите, нито желае да признае, че в България има проблем с белите дробове защото ВСИЧКИ са пушачи. Изобщо защо коментирате като нищо не разбирате от темата. Та чак и си слагате плюсчета. Всеки може да проима нужда от орган в някакъв момент.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, не ви ли омръзна бе,една и съща новина през 10 дни?!?... И Министерството на здравеопазването няма как да направи нещо по въпроса, трябва да убие някой за да му вземе дроба...