Най-нежеланите подаръци: Книга, коледна украса, електроуреди

Започва продажбата им по онлайн платформите
Обновена: 2 яну 2019 11:45 | 2 яну 2019 11:43,
26


Книги, които вече имаме или не са по наш вкус, малки електроуреди, коледна украса и аксесоари, свързани с отминалите празници, са сред подаръците, които най-често хората, които са ги получили, опитват да продадат през този месец.

Нора Калионска, която е представител на една от онлайн платформите за обяви, каза, че през януари има голям ръст в тези категории, който се равнява на около 30%.

"Ние получаваме подарък без касова бележка и връщането му в магазина е невъзможно, така че платформите за обяви са най-лесният начин тези подаръци да бъдат продадени. Много зависи от състоянието", каза Калионска пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че нежеланите подаръци са с до 30% по-ниска цена от тази в магазина. Нора Калионска препоръча на всички, които искат да продават нещо, да си подготвят добре обявата, да направят хубави снимки и да са описали добре това, с което искат да се разделят.

"Купувачите бих посъветвала да ползват куриерски услуги, тъй като в България тази услуга е изключително добре развита. Има офиси и могат да използват опцията за преглед и тест", посъветва още тя.

Калионска каза още, че по този начин се застраховаме и при повреда или просто, ако не ни хареса желаната стока, можем да я върнем. По думите ѝ трябва да избягваме лични срещи при осъществяването на подобни сделки, защото при тях са възможни кражби и злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми подариха надписана книга .
25
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Книгата е много хубав подарък стига да можеш да четеш.
24
1
 
3
 
! Отговори
MEN преди 5 години
NE MOGA DA RAZBERA HORA,KOITO SI VRASHTAT PODARAZITE V MAGAZINA?!?!? ABE,BAI H.I, EDIN SAPUN DA TI PODARJAT,AKO SI MALKO UMNI4AK,SHTE SNAESH,4E TOJA,KOITO TI E PODARIL PODARAKAT E MISLIL ZA TEB! NO......NJAMA DA KAZA NISHTO POVE4E NA OTKA4ENITE MATERIALISTI,KOITO SHTE ZABOGATEJAT S.20-30 LV,KATO SI VARNAT PODARAKAT-PODAREN S OBI4, I KOITO KOLKOTO E IMAL V DZOBA PO PRAZNIZITE.NJAMAM DUMI......
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимендо 20 Да не мислиш, че в държавите, където след празниците се извиват опашки за връщане на подаръци, подаръците се подаряват с касова бележка???
22
3
 
4
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Подарих на баща си книга за коледа и още същата вечер е прочете половината, а на следващия ден е прочете цялата. В момента гледам пак си е чете за втори или трети път :)
21
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Дрелка Бош за жената и един флекс от същата марка - за тъщата. За четиво - упътванията към тях. Празници са все пак - как да не се отпусне човек за любимите хора...
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо ме изумява в *** - защо хората не могат да върнат нежеланите подаръци в магазина, както е в държавите, към които уж принадлежим...Пише си - защото в подаръка няма касова бележка. Без такава няма връщане, защото няма доказателство от къде и кога е купен продуктът. И даже с бележка в чужбина зависи от магазина при какви условия взима стока обратно. Някои неща изобщо не могат да се връщат.
19
1
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
то затова се взима първо информация малко, на брат си подарих книги които абсолютно никога не са ми били в кръгозора, но ми подшушнаха от правилното място и той се зарадва изключително много. Някой от тях бяха голяма рядкост в България.Ако знам че човек предпочита е-книги, то не бих му дал книжна. Идеята е че трудно да попадне пък в най - "омразните" подаръци, както е написано в статията.
18
7
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Колкото и да е интересна книгата, за мен отдавна вече книгата не е добра за подарък. Хартиена книга мога да чета само ако не е с дребен шрифт и на много силна светлина, с каквато не разполагам през повечето време. Чета само електронни книги. Учудващо е колко много хората не се досещат за елементарно неща, когато се касае за физически възможности и си мислят, че каквото те го могат, значи го могат всички.
17
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 5 години
До 16 Пълни глупости и другите подобниЯвно кноги не четете, иначе щяхте да прочетете и разберете и написаното в новината:"Книги, които вече имаме или не са по наш вкус..."
16
2
 
9
 
! Отговори
Пълни глупости преди 5 години
пишете, както обикновено. Какъв по-хубав подарък от интересна книга. Аз поне подарих на любимите хора (при това млади) по една книга и те бяха удовлетворени и радостни.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко зависи дали човека на когото подаряваш чете книги. И дали книгата, която подаряваш не става само за тоалетна хартия. Все по-малко читаеми книги се издават.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая година реших да изненадам всички и на тъщата подарих вибратор а на дядката секскукла. Е.б.ати скандала стана
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си чета книги от 80 и 90 -те , че ми излизат по лев . Няма им пълня алчните гуши на книжарниците по 20-30 лв за книга
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мхмх от статията става ясно, че личното предаване е лошо нещо, задължително трябва да спонсорираме куриерските фирми. А иначе книгата в никакъв случай не е лош подарък, стига разбира се да не я подаряваш на фен на Бойко или Динко
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
навремето имаше сходна статия "никой не ходи на театър или опера" а като решиш да отидеш ти трябва да купиш билети с месец/два по-рано.С книгите е същото, никой не чете, е сори, не знам кой в каква среда го гледа, но покрай мен с промоциите на озон за книги с намаления, се носеха с едни кашончета...
10
3
 
15
 
! Отговори
Stototo преди 5 години
Не е вярно, че българинът не чете и че за повечето книгите са нежелан подарък!!! Проверете оборотите на книжарниците и ще ви падне шапката!!! А и нямаше да има толкова книжарници!!! Просто на някой много му се иска да втълпява на хората, че болшинството са прости!!! И още нещо ме изумява в *** - защо хората не могат да върнат нежеланите подаръци в магазина, както е в държавите, към които уж принадлежим, а трябва да осигуряват бизнес на онлайн сайтове и куриерски фирми???
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те почти всички материални подаръци нежелани. Освен в случаите когато човека е заявил точно какво иска.
8
5
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
За мен най-нежеланият подарък е парфюм, тоалетна вода или комплект дезодорант-душ гел и т.н. Особено последното е отбиване на номера, а за да подаряваш аромат е нужно да познаваш какво ползва съответният човек.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За много българи вече най добрия подарък е самолетен билет за терминал 2 и уреден договор за работа в някоя нормална държава.