15-годишната Мария роди първото бебе за 2019-а в Пазарджик

Малкият Рашко проплакал в 3 часа и 40 минути на 1 януари
3 яну 2019 07:33,
385



15-годишната Мария Маринова от град Пещера роди първото бебе в Пазарджик. В сравнение с 2017 година, през 2018 в пазарджишката болница са се родили със 100 бебета повече.

Първото бебе за новата 2019 година е родено точно в 3 часа и 40 минути на 1 януари. Малкият Рашко тежи близо 3 килограма и е висок 48 см. Въпреки че е само на 15, Мария е станала майка за втори път, разказва Bulgaria ON AIR.

През изминалата година 2018 в болницата са родени общо 662 бебета, сред тях има и седем двойки близнаци.

Районът на Пазарджик е на осмо място по раждаемост в страната след София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
46
 
! Отговори
Никола преди 5 години
Да, както всичко върви във България, Ще се радваме и 10годишните да започнат да раждат, а къдее закона за малолетните или всичко е интерпретация.
128
1
 
47
 
! Отговори
нищо ново преди 5 години
една а за две години направила нови 2.Честито на данъкоплатците за новите .Честити нови данъци и нови сметки за плащане.Електоратът трябва да получава, той никога не дава.
127
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можем да спрем тяхното размножаване!Въпросът е къде са нашите Марии и защо политиците направиха така,че децата им да имат германски,английски и прочие документи за самоличност,за това всяка година първото и всяко следващо дете ще бъде такъв "бледолик" Рашко или Рашка.
126
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бащата е на 13
125
43
 
42
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Никой не може да спре тези, които искат да имат деца - да имат деца. И помощите да им спрете, и в затвора да ги вкарате, все тая. И никой не може да накара тези, които не искат да имат деца - да имат деца. И помощи да им давате, и безплатни жилища и други, все тая! Сега се запитайте - какво ви е сбъркано, та не искате да имате деца?!
124
2
 
55
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ДОКАТО СА В МАЙЧИНСТВО ОТ ДЪРЖАВАТА ИМ ДАВАТ ПАРИЧКИ!!И ЗАТОВА ПОЧВАТ ВЕДНАГА ЩОМ СТАНАТ НА 10 ГОДИНИ!И СЕ ПОЧВА С НАДПРЕВАРАТА ДАЛИ ЩЕ РОДИНА НА 11 , 12 ИЛИ 13 КАТО ТАЗИ ПЪРВОТО И ДЕТЕ !!ВТОРОТО ДЕТЕ ВЕЧЕ Е НА 15 ДОБРЕ ПЛАНИРАТО ДА ДА СЕ ЗАСТЪПЯТ МАЙЧИНСКИТЕ ВЕДНАГА ДА СА СЛЕД КРАЯ НА ПЪРВОТО ДЕТЕ ЩОМ ИЗТЕКАТ !
123
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите българи ИСКАТ да са чергари. И родителите им искат да ги изпъдят. Половината нация се е втурнала да ходи на чуждо. Дали подписахме пакта за миграция, не е съвсем ясно, защото, процентно погледнато, от нашата държава миграцията може би е не по-малка отколкото от Мексико или Венецуела. Който е останал, той е българин.
122
0
 
65
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
псевдопатриотите трябваше да спрат парите на малолетните маики да ги издържатози които ги жени техните културни особености се базират на данъците набългарите не желая да храня убиици и крадци
121
0
 
45
 
! Отговори
След преди 5 години
години програми за "интеграция" и милиони европейски пари в НПО та ето това е резултата на живо. Няма кой за защити това дете от средата в която е израсло и възпитано, да се погрижи да му даде образование и да изисква знание на езика на страната в която живее.Да накаже родителите които продават децата си. Да накаже мъжа, който се възползва от малолетна. Дори в Индия хората се борят срещу този вид експлоатация на деца. Дали пък детските домове не бяха по-добри от "семейната среда" за тези деца?
120
1
 
59
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
И какво казва законът за бащата на дете от 15 годишна и имат ли намерение прокуратурата и съда го изпълнят?
119
0
 
70
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Трябва да се радваме ли,къде е прокурора,второ дете на 15 годишна родилка.Кой ще ги издържа,кой ще купува дрехи обувки,кой ще плаща тока водата.Не е ли малолетна.Имаше един кмет на който му разказахте играта за нищо,а тук трябва да се радваме.Защо нереза не е в затвора за секс с малолетна,или за тях законите в държавата не важат.И кой сега е дискриминирания ?Къде се скри онази мишка с 300 лева минимална пенсия,няма пенсии защото има такива родилки.Къде се скри оня където бореше музиката?
118
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имахме нормарно държавно ръководство нито това дете щеше да ражда,нито нашите млади щяха да са избягали в чужбина.Но с такива управляващи - такъв демографски срив. И по-голям ще става.
117
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами българите гонят децата си от страната, не поддържат добри родови отношения, не се подпомагат. Момчетата на по-заможните масово са психически играещи деца.
116
0
 
45
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Две новини накуп - а/ дете на 15 г. родило друго дете и б/ това й е второ раждане...живи и здрави да са!!
115
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца раждат деца? Докога???
114
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само си дрънкаме ..... ама с тези оправия няма....плодят си се като зай.....политиците... разни организации постоянно ги защитават..... НИЩО ПОДОБНО! Решението ни е в ръцете - да изискаме от политиците ДА-СЕ-СПАЗ-ВАТ-ЗА-КО-НИ-ТЕ! ЕДНАКВО И ОТ ВСИЧКИ!!! Както на Иван Петров е забранено да оножди деца, да ги продава или купува и т.н., така и на Шабан (еди-кой-си) да не му се позволява, щото традицията му била такава. За педофилия, сводничество, търговия, злоупотреби с деца - на съд и в кауша!
113
24
 
35
 
! Отговори
До 138 преди 5 години
Там е работата, че българката като отиде да ражда първото си дете масово е над 35 години и е нормално раждането да е с усложнения.
112
1
 
46
 
! Отговори
Edna преди 5 години
Чудесна новина... Направо ме заболя сърцето..
111
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе щеше да ти е ясно, че българите "не раждат" , защото са отговорни, и не искат децата им да живеят на градското бунище .Защо ревеш тогава срещу тези които нямат против да живеят на бунището?
110
4
 
47
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
В едно предаване по телевизията бившия министър на просветата в първото правителство на Борисов- проф. Сергей Игнатов, каза че през 2012 г. 50% от тръгващите на училище деца в първи клас са били от малцинствата! Преди 2 г слушах някакво предаване по радиото в което се коментираше работната ръка в България. По статистически данни тогава 50% от постъпилите на пазара на труда (разбирай младежи на 18 г.) са от ромски произход. Обезбългаряването на Родината е най-голямото достижение на "демокрацията