Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?

Според тях след "Мобилност 1" няма да оцелеят
4 яну 2019 20:05,
159
Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?
pixabay

На 10 януари ще се вземе съдбовно решение за българските превозвачи - дали ще напуснем завинаги ЕС, или ще работим там. Това каза председателят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев във връзка с готвения протест от страна на българските превозвачи на 10 януари в Брюксел.

Още по темата

Относно разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа, той обясни, че по този въпрос се е постигнало съгласие с Министерството на транспорта. 

"Нашият най-голям проблем към момента, за който даже и днес правим голяма пресконференция с всички евродепутати, лидери на партии и представени в парламента, депутати от комисията по транспорта, министъра на транспорта, министър-председателя и вицепремиерите. Те са поканени, кой ще се отзове е друг въпрос. Това може да го коментираме след срещата. Най-големият проблем за нас е, че на 10 януари ще се вземе съдбовното решение за българските превозвачи. Дали ще напуснем завинаги Европейския съюз, или ще останем там да работим", посочи Петърнейчев.

Според него клаузите, заложени в пакет "Мобилност 1", приет от министрите на Европейския съюз, напълно показват, че България и всички крайни държави по периферията няма да оцелеят, предава "Фокус".

"Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария се присъединяват към нас и на 10 януари от 09:00 часа започва протестът пред Европейския парламент. От тук ще пътуваме най-вероятно около 500 човека, 2 чартъра сме наели, имаме и наши, които ще отидат предварително. Към нас ще се присъединят и хора от държавите, които ви изброих - Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Полша", коментира още той.

По думите му ако не бъдат чути в Брюксел, протестиращите ще се пренесат в България, защото нямали друг избор.

"Получихме разрешение за 10 януари за 600 човека, ще извадим 10 автомобила на площад "Люксембург", който се намира пред Европейския парламент. Там ще има и един автомобил, който ще се използва за сцена, за озвучаване и говорене. Ще връчим и декларация на председателя на Европейската комисия с нашите искания, подкрепени от всички държави, които ги изредихме - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария, Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?Не ги разбирам тия превозвачи. Ще протестират защото щели да им отнемат бизнеса западняците, пък сега тръбят че са готови доброволно да напуснат ЕС и доброволно да се откажат от бизнеса си. Звучи ми също като безсмислените искания на протестиращите жълти жилетки в България и Франция през декември.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69 Не в скоро време а вече е реалност електрическият камион на Тесла е с опция за автономност. Товарят го в складана Уолмарт и тръгва и си обикаля магазините по маршрута.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73От къде знаеш?
67
5
 
25
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Къде ще напускате ЕС бе момчета или забравихте TIR карнетите и как при сбъркана запетая ви държаха по границите с дни. И като напуснете ЕС къде ще идете да карате кирия може би между Иран и Ирак или до Афганистан.
66
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напускат ЕС и да ходят да превозват стоки в ОНД. Там ще им плащат в рубли. Ще станат още по-големи милионери, даже милиардери! Нали това искат?!
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гошо *** - И КАТО НАПУСНЕМ ЕС КАКВО ЩЕ ВОЗИТЕ И НА КОГО .а бе, лесна работа! От Иран и Афганистан наркотици. Ако не става контрабандата в ЕС, ще ги доставяме в България. Може и джепане за арабите! Там далаверата е голяма!
64
7
 
7
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Този организатор Петърнейчев не беше ли областен управител или министър по времето на Станишевото министерстване?Няма случайни неща ,а и бушони!Ще напускат ЕС?Не им стиска,щото няма да има за крадене.
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Autonomous trucks! Техноличния напредък ще заличи много професии в следващите 10 години!Първите превозни средства който ще станат напълно автономни са именно товарните камиони.Те са най лесни за автоматизация тъй като се движат основно по магистрали.
62
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най късно до 2030г. професията шофьор ще отиде в историята! Абсолютно всички големи производители на камиони вече има развити програми за автономни превозни средства и всяка година инвестират още десетки милиарди във развойна дейност. Волво, Мерцедес и Тесла вече имат прототипи на напълно работещи автономни влекачи които без проблем могат да прекосят Европа без човешка намеса. (Вече са тествани)След няколко години тези технологии ще станат още по добри и законите ще се променят.
61
3
 
18
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
И КАТО НАПУСНЕМ ЕС КАКВО ЩЕ ВОЗИТЕ И НА КОГО . СИГУРНО НА ЕКСИМОСИТЕ - ХЛАДИЛНИЦИ.
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА,ХА,ХААААААААА....За милиони няма закони,за кокошка няма прошка.
59
12
 
21
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
СВОБОДЕН ПАЗАР---НЕ ОЗНАЧАВА "ЧЕРЕН ПАЗАР", БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААА...ОТ *** -20 --ТЕ ЛЪЖАТ НЕЩО...!НАВСЕКЪДЕ В ЕС ИМА ЗАКОНИ!
58
6
 
3
 
! Отговори
За 61 преди 5 години
И ти пак да станеш *** и да крадеш месо от дажбите на кучетата ...ех мечтиМечтите са безплатни ;)
57
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Явно приказките за свободен пазар в ЕС са само приказки за да лъжат избирателите на ГЕРБ и ОП и по-добре да го махат ЕС и да си върнат социалистическата система
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 35Поне 900-1200 долара е визата за работа и осигуровки в САЩ. Никой не ти гарантира работа обаче.Можеш да работиш след като пристигнеш с билет за още 1000 долара.
55
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой в ЕС , няма да е съгласен , да му правите черни курсове в страната , като подбивате цените на местните превозвачи--ТОВА Е ЧЕРНА РАБОТА!Няма да ви допуснат и до Брюксел изобщо.ЗАБРАВЕТЕ!
54
3
 
4
 
! Отговори
чичоМраз преди 5 години
Нашата фирма е в Рованиеми-Лапландия кво ще правя там при елените бре!?хохохо
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е. Е.В бг ще ходиме. Най-накрая и ГЕРБ и ще падне.
52
7
 
26
 
! Отговори
ДА ,БЕ ....ХА,ХА,ХАА преди 5 години
Като напуснат ЕС, ше карат песък у Сибир...ха,ха,хааааааааааааа...
51
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът се сърди ,не само за това,че някой в Европа иска да му вдигне заплатата,ами и за това да има нормални условия на труд,като например да не спи в камиона по паркингите, а в легло,като всички нормални хора.