Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?

Според тях след "Мобилност 1" няма да оцелеят
4 яну 2019 20:05,
159
Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?
pixabay

На 10 януари ще се вземе съдбовно решение за българските превозвачи - дали ще напуснем завинаги ЕС, или ще работим там. Това каза председателят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев във връзка с готвения протест от страна на българските превозвачи на 10 януари в Брюксел.

Още по темата

Относно разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа, той обясни, че по този въпрос се е постигнало съгласие с Министерството на транспорта. 

"Нашият най-голям проблем към момента, за който даже и днес правим голяма пресконференция с всички евродепутати, лидери на партии и представени в парламента, депутати от комисията по транспорта, министъра на транспорта, министър-председателя и вицепремиерите. Те са поканени, кой ще се отзове е друг въпрос. Това може да го коментираме след срещата. Най-големият проблем за нас е, че на 10 януари ще се вземе съдбовното решение за българските превозвачи. Дали ще напуснем завинаги Европейския съюз, или ще останем там да работим", посочи Петърнейчев.

Според него клаузите, заложени в пакет "Мобилност 1", приет от министрите на Европейския съюз, напълно показват, че България и всички крайни държави по периферията няма да оцелеят, предава "Фокус".

"Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария се присъединяват към нас и на 10 януари от 09:00 часа започва протестът пред Европейския парламент. От тук ще пътуваме най-вероятно около 500 човека, 2 чартъра сме наели, имаме и наши, които ще отидат предварително. Към нас ще се присъединят и хора от държавите, които ви изброих - Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Полша", коментира още той.

По думите му ако не бъдат чути в Брюксел, протестиращите ще се пренесат в България, защото нямали друг избор.

"Получихме разрешение за 10 януари за 600 човека, ще извадим 10 автомобила на площад "Люксембург", който се намира пред Европейския парламент. Там ще има и един автомобил, който ще се използва за сцена, за озвучаване и говорене. Ще връчим и декларация на председателя на Европейската комисия с нашите искания, подкрепени от всички държави, които ги изредихме - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария, Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
До За 1 *** ли Два милиона Българи и много повече милиона украинци .А Украйна не е част от съюза . Не ни е нужен Ес Ес
9
5
 
34
 
! Отговори
Макрон иска преди 5 години
Равни права и заплати за всички превозвачи в ЕСЛошо ли е това?!
8
4
 
38
 
! Отговори
V преди 5 години
На наще чорбаджии колко пъти им казаха да спазват правилата ,ама те не .Навремето хванаха некви с гербераски трудов договор (на 280 лв ) и германците се вдигнаха и болкираха магистрали .Меркел викаше боко на червения килим да му се кара че в бойкоборисия МРЗ е по малка от най бедната област на Китай ;) А наще чурбаджии викаха - МИ КВО ЩЕ МИ НАПРАВЯТ НАЛИ ОТ КАКТО ДОЙДЕ ГЕРБ НЯМА ПРАВИЛА ;)И ко стана сега ??? Няма ли кво да им направят ?? То там не е бойкоборисия ;) Бъркат двата щата
7
2
 
14
 
! Отговори
За 1 кура ли преди 5 години
Ми ще ядеш ?В ЕС работят легално два милиона българиЯ помисли пак...
6
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?"Нееема да стане! Депутатът (българския) без евро парички (поръчки) ни може! Ще клекнат българските работодатели, ще си плащат както го изисква ЕС и ще млъкнат веднъж за винаги!
5
5
 
38
 
! Отговори
Хи хи преди 5 години
Напуснете ама не ви стиска Нсли точно в ЕС работитеКато напуснете ще кесите за визи
4
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми излезте бе!Прав ви път към северна азия!Да видите как е...
3
6
 
29
 
! Отговори
Кукуруку преди 5 години
Излизайте бе, и без това транспортните фирми на фесове.....
2
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 г. ЕС унищожиха България на 1330 г..
1
15
 
24
 
! Отговори
аз преди 5 години
долу герб и наялите се евродепутати , вие сте позор за България