Санкции заради фалстарта с е-винетките, атаките – ежедневни

При тестовете нямало дефекти, настоява министър Аврамова
Обновена: 5 яну 2019 18:12 | 5 яну 2019 18:03,
132
Санкции заради фалстарта с е-винетките, атаките – ежедневни
Снимка: bgtoll.bg

Изпълнителят на тол системата - фирма КАПШ, ще бъде санкционирана заради забавяне на изпълнение на дейности, заяви регионалният министър Петя Аврамова на брифинг в министерството.

Тя уточни, че следващата седмица ще бъде извършен анализ и ще се прецени в какъв размер да бъдат неустойките. Те се налагат, тъй като фирмата е трябвало да монтира апаратите за самотаксуване на ГКПП-тата до 31 декември, но това не се е случило.

Още по темата

Системата за електронно таксуване работи, при тестовете нямаше дефекти, такива бяха отчетени след пускането на системата, имаше и нерегламентирани атаки, уточни Аврамова. Имало е софтуерен проблем при таксуването, проблем с актуализирането на винетка след плащане, проблем с банкови преводи - всички те са отстранени.

"Атаките в системата са ежедневни. Вече има и интересен начин за измама - днес беше засечен незаконен софтуер за закупени квитанции за закупени винетки. Но опитът за проникване е неуспешен. Има опити, но няма пробив в системата, тя е сигурна и защитена", увери Аврамова.

"На ГКПП-тата към момента има монтирани апарати, които работят на Отоманци, Гюешево Капитан-Андреево, Дунав мост - Русе, Кардам, Дуранкулак. Монтира се на Калотина, Станке Лисичково, Златарево, Кулата. 5-ти януари е срокът и за Дунав мост - Видин, на 6-ти за Брегово, Връшка чука. До неделя ще има 13 пункта. На Калотина оборудваме и работни места за плащане в брой - там има 2, утре ще има на Кулата, на 7-ми на Дунав мост - Русе и Капитан Андреево", допълни Аврамова.

До момента са закупени 73 хил. винетки за над 5 млн. лв. В сравнение със същия период на миналата година събраните средства са същите, така че няма загуба на средства, уточни тя.

В момента електронни винетки могат да се закупят от апарати за самотаксуване, от сайта, мобилното приложение, областните пътни управления, А1, поетапно на касите на Изипей - от днес се въвеждат. От следващата седмица поетапно започва и в бензиностанциите ОМВ, Петрол и Еко, както и в Български пощи. До месец ще може и чрез около 2 хил. банкомата на Борика.

"Искам да успокоя всички граждани, които са заплатили за 1 винетка 2 пъти, че средствата ще бъдат възстановени чрез подадено заявление в централно пътно управление. Въпреки хулите и атаките и опитите за извличане на политически дивиденти ние ще доведем системата в състояние до перфектност", посочи Аврамова.

Тя коментира и поисканите от БСП оставки във връзка с проблемите около толсистемата.

"Искам да подчертая, че в ГЕРБ проблем с оставките нямаме проблем, имат други политически партии. Големият бум очакваме в края на януари. Няма проблем с подаването на оставки, засега сме съсредоточени в това да си свършим добре работата. Очаквахме подкрепа от всички политически сили за въвеждането на толсистемата, защото тя ще генерира приходи за да ремонтираме пътищата в държавата", завърши брифинга регионалната министърка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
17
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Оправете БГ-тол, за да няма БГ- кол !
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Профсорите от фирмата дали са в БГ или са при братя Галеви и др.
47
2
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
10 години ГЕРБ - 10 години управление на принципа "Проба-грешка" !Герберастите едно нещо не са започнали, продължили и завършили без грандиозен скандал.Факт !
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фидосова да дойде !Ще трамбова пътища, преди асФалтиране.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Схемата пак е подобна на познатите схеми, случващи се от години с гербаджийската фирма Балистик Сел. Която фирма печели постоянно конкурси, европейски проекти обира, обществени поръчки. Няма ли кой да се разрови и да види как през 2-3 фирми е въртяла фиктивна работа. Плащала е на хора, без да има нужда от тях, а само за да се води, че е отваряла работни места, примерно за да оправдае милионите изсмyкани по "Конкурентоспособност, Проект на ЕС". Чух едни хора да си говорят, дали е вярно, не знам!!
44
0
 
36
 
! Отговори
GURU преди 5 години
Напраиха я тая система да краднат мощно. Какво им беше на нормалните винетки? После излиза и се обяснява ама това, ама онова. Добър пост беше тоя, че за 180 милиона могат 1000 трансплантации да направят, щото Фондът за лечение на деца в чужбина в момента на практика не функционира. Който каквото и да говори това е самата истина. Децата да ***, родителите им да се оправят както могат. Ама за система дето не работи пари се намират. МАMKA ВИ ХРАНТУТНИЦИ И НАГЛЕЦИ !!!
43
0
 
10
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
До АнонименАко са направени у нас, парите стигат за поне 55000 трансплантации, в чужбина дерат много яко.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато винетката беше 75лв купувах,сега вече не,аз съм инцидентен шофьор,излизам извънградско само ако ми се наложи и си купувам седмична,най-изгодна ми е дневната,но няма такава,и въпреки това ми излиза по-евтино отколкото с годишна.Миналата година похарчих 60лв за седмични.
41
0
 
21
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
До АбеМи така е, като изпълнителите са измамници някакви, които го играят на програмисти, а са в най-добрият случай прости кодери, през които се източват едни пари... за тях еди колко си, за Б.Б. и за Цв.Цв еди колко си, за министърката от новината процентче, за чиновниците от АПИ процентче, за реклами по телевизиите и по другите медии процентче.
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли стотици милиони е годишната подръжка на системата?
39
0
 
37
 
! Отговори
Абе преди 5 години
По света има хиляди интернет-магазини, които ежедневно продават милиони артикули и няма проблеми регистрирането на продажбите и доставката до потребители по целия свят.У нас един сайт с има няма 20 артикула - 4-5 вида винетки за 4-5 вида превозни средства струва 180 млн лева = над 100 млн USD и пак не работи, като хората?
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърни аматьори. Как не ви е срам? С толкова пари ни завлякохте, че не оставки, а затвор трябва!
37
0
 
22
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Стабилни сме!Ние го можем и знаем как!(да ви го наврем)
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Системата за електронно таксуване работи, при тестовете нямаше дефекти, такива бяха отчетени след пускането на системата, имаше и нерегламентирани атаки, уточни Аврамова."Хайде стига със съчиненията за хакерски атаки. Изобщо не сте тествали системата, дори да сте го направили, очевидно всичко е било претупано набързо. Вашите хора от фирмата се нагушиха с процента си, останалото си го прибрахте в джобовете. Стискали сте палци да няма издънки, сега стискате палци всичко да утхне, схемата е ясна
35
0
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
ГЕРБ: ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО!П.П.От лъжливите обещания при създаването на партията до ненаситното ламтене и ограбване на държавата в наши дни!
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събирайте си скапаните компютри от които нищо не става и на скрап!Винетките да си останат на лепенки!
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 180 милиона да бяха оправили пътищата а не да ги разпределят помежду си!
32
0
 
19
 
! Отговори
3 отряд преди 5 години
Бай Ставри ти си справедлив.
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 програмиста по 5 хил на месец за 10 месеца 500 хиляди - другото до 180 Милиона си е чиста Кражба !
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците кацнаха на обратната страна на луната тия един сайт не могат да направят. Похарчени са 90 милиона Евро за едно голямо НИЩО!