Ген. Добри Джуров – спомени за командира на "Чавдар"

Във "Фамилно" гостува дъщеря му Аксиния Джурова
6 яну 2019 08:55, Анисия Иванова
127
Ген. Добри Джуров  – спомени за командира на "Чавдар"

Днес ще ни гостува дъщерята на един български политик, член на политбюро на ЦК на БКП, министър на народната отбрана по време на социалистическата система в България. Участник в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война, партизанин и командир на Партизанска бригада "Чавдар".

Ще си говорим за българския офицер, армейски генерал и военен деец – ген. Добри Джуров.

Продължаваме с рубриката за здравословно хранене. Асен Манасиев ни е купил билети за Дания, тръгваме с полет сега. Датската храна е изминала много дълъг път от дните на зелето, колбасите и ребърцата.

Свинското, зеленчуковите и рибните ястия са основната част от класическата датска кухня. Месото се почиства, опушва, осолява и приготвя за консервиране. Подобна мярка е била от жизненоважно значение в години без консерви и модерни стабилизатори.

Другата характерна черта на датската кухня са сандвичите, тук те се наричат кралят на кухнята. В Дания те са около 700 вида: като се започне от филийка хляб, намазана с масло, и се стигне до многоетажния сандвич, наречен Любимият сандвич на Ханс Кристиан Андерсен, състоящ се бекон, домати, пастет, желирано месо, бяла ряпа, разделени от филийки хляб. 

Предаването започва в 10:30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След великото управление на БКП България стана бананова република и заплатите бяха 3$. Добре че е Бойко но където и имало комунизъм и Господ не може да помогне"Ха ха ха ха ха ха ха ха, папагал!
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 25 Именно, че и колкото и да се крадеше, имахме огромни ресурси имахме и числен състав наброяващ над 120 000 войници, пикльо!
13
6
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Неадекватник, това са ресурси на армията дето старшина ги използва постоянно за лични нужди посрвд бял ден и си беле съвсем нормално. А при тези на по високите позиции мащабите бяха страшни. Ти май си грабил и ти и сега ти е мъчно за държавната хранилка
12
5
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Не съм демократ, а реалист.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 19 Пикклив сополанко, а помниш ли тези войници дето са ви бачкали на къщата с какъв цвят на кожата бяха? Не се изказвай за неща които не знаеш.
10
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дъщеря на ***.
9
6
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Аз бях малък тогава бе ***, и дядо ми бог да го прости дето беше старшина идваха войниците с камиона с тръби и материали да работят на нашата къща и всичко беше от армията. Вие сте жалки *** дето хвалите някаква тотално проядена система дето се срина с трясък навсякъде
8
6
 
5
 
! Отговори
Предлагам..... преди 5 години
Всички демократични *** коментиращи да го бибиткат сополив.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 15 Ти може и да си бил в строителни войски- oтрепките като теб и *** ги пращаха в строителни войски.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 14 Говори ти човека за съседите, бе юрдек. Ние граничим с Русия или сме граничели навремето с СССР ли, каааавал смешен?
5
8
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Имаше армия да строи вилите на *** и да я цоцат както цоцаха всичко държавно и като гръмна червния балон и всичко рухна съвсем логично
4
3
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Това че така ни учеха, не значи че наистина е било така. През 70-те 3-та турска армия наброява 300 хил., срещу цялата българска от 120 хил.
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След великото управление на БКП България стана бананова република и заплатите бяха 3$. Добре че е Бойко но където и имало комунизъм и Господ не може да помогне
2
9
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
На тези от 1 - 4 и 6 - 8 .... по негово време имаше армия от която съседите трепереха, сега има п.тки като вас които съседите искат да шляпат 24/7 .....
1
11
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
ЩЕ го преместа в другия крачол.занимавате НИ с мижитурки и ***.