Ген. Добри Джуров – спомени за командира на "Чавдар"

Във "Фамилно" гостува дъщеря му Аксиния Джурова
6 яну 2019 08:55, Анисия Иванова
127
Ген. Добри Джуров  – спомени за командира на "Чавдар"

Днес ще ни гостува дъщерята на един български политик, член на политбюро на ЦК на БКП, министър на народната отбрана по време на социалистическата система в България. Участник в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война, партизанин и командир на Партизанска бригада "Чавдар".

Ще си говорим за българския офицер, армейски генерал и военен деец – ген. Добри Джуров.

Продължаваме с рубриката за здравословно хранене. Асен Манасиев ни е купил билети за Дания, тръгваме с полет сега. Датската храна е изминала много дълъг път от дните на зелето, колбасите и ребърцата.

Свинското, зеленчуковите и рибните ястия са основната част от класическата датска кухня. Месото се почиства, опушва, осолява и приготвя за консервиране. Подобна мярка е била от жизненоважно значение в години без консерви и модерни стабилизатори.

Другата характерна черта на датската кухня са сандвичите, тук те се наричат кралят на кухнята. В Дания те са около 700 вида: като се започне от филийка хляб, намазана с масло, и се стигне до многоетажния сандвич, наречен Любимият сандвич на Ханс Кристиан Андерсен, състоящ се бекон, домати, пастет, желирано месо, бяла ряпа, разделени от филийки хляб. 

Предаването започва в 10:30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари