Над 30 000 гости чака Пловдив, дрес кодът – одеяло и шал!?

Затварят центъра за Европейска столица на културата
35

Снимка: "Монитор"

Кметът на Пловдив Иван Тотев показа, че е помислил за всичко около организацията на събитията от календара на Европейската столица на културата, дори и за студеното време.

На 12 януари вечерта, когато ще е официалната церемония за откриването, той очаква над 30 000 гости на бул. "Цар Борис Трети Обединител", а част от тях ще получат одеяло и шал с логото на "Пловдив ЕСК".

Той посъветва хората да отидат малко по-рано на мястото, за да могат да си получат подаръците – шалче или одеялце, с които да се загърнат. Имало само 15 000 от тях.

Още по темата

"Те са поларени и за тях са броени общо около 25 000 лева. Те ще бъдат раздавани, докато свършат и всички, които ги получат, няма да ги връщат обратно. Подаръците са в различни цветове – за момичетата има розови шалчета, за момчетата – сини. Има и червени, както и сиви одеяла",  уточни градоначалникът.

А иначе той съобщи, че центърът на Пловдив на 12 януари, когато ще се проведе мащабната церемония за откриването на Европейската столица на културата, ще бъде проходим само за пешеходци.

Цялото каре между булевардите "Шести септември", "Източен", "Христо Ботев" и "Руски" ще бъде затворено за движение на автомобили.

"Имаме специална организация на движението и места за паркиране. Тъй като цялата централна градска част няма да бъде достъпна за паркиране вечерта", обясни Тотев. Режимът в карето на четирите булеварда ще е пропускателен.

На 12 януари ще се движат 7 автобусни линии, които ще са с делнично разписание до полунощ.

По думите на зам.-кмета по транспорта Златин Велев с  тези линии се обхващат всички части на града.

Те са съобразени и с трите буферни зони за паркиране за гостите, които не са от града. Буферният паркинг в район "Северен" ще е в Панаира, където има два безплатни паркинга. Вторият ще бъде паркинга на Колодрума, а третият – около стадион "Пловдив". Многоетажният паркинг на Панаира ще бъде платен и денонощен.

Велев призова хората да паркират на обозначените за това места, защото неправилно паркираните автомобили ще бъдат вдигани.

Петте паяка в Пловдив ще работят без прекъсване, включително и на 12 януари вечерта.

На критиките за слабата организация Иван Тотев отговори задочно: "Всичко, което се изговори в последните няколко седмици, ще отиде в канала на историята, ще останат хубавите емоции, моменти, събития и хубавите сгради и зони на града, които са реализирани в рамките на програмата и на обновлението на града".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
Шивач преди 5 години
А шалчетата и одеялата пак ли "наша" фирма ги направи? Конкурс имаше ли или това от онези специалните поръчки, за които не са нужни конкурси.
31
0
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Пловдив "Европейска столица на културата"...извинявам се много но простащината, селящината и диващината там са напълно идентични със софийските!
30
0
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 5 години
Да стане Начо Култутута, та да ви го тури...
29
0
 
4
 
! Отговори
оли преди 5 години
С шалчето да се ....
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименп.светлина......Много серии. никакъв сюжет!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля и си казвам ... може от горе да гледат.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА" е този кмет................
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейска столица на културата! Толкова кал и съборени сгради не помня!А трябваше всичко да е построено, а не само "лакомата" кула, която Вавилон не е и сънувал.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам думи за пъклените деяния.
23
0
 
7
 
! Отговори
оф преди 5 години
Ама голяма отчетност на средствата. Няма що!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЗОР! ЕЛАТЕ ЗА ОДЕАЛОТО!ДА ПРЕБРОИМ БЕДНИТЕ И БЕДНИТЕ ДУХОМ.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдив в дивата руска тайга ли се намира, че хората ще бъдат с одеяла?
20
0
 
6
 
! Отговори
МПБ преди 5 години
Да взимат да пият хапчета вече тия политици!Така убедително се опитват да си прикрият насраните ***,ако не ги познаваш ,ще си кажеш ,"Абе тия говорят истината!"
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шопите трябва да влизат с визи в града държава пловдив.компромиси може само за софиянки и то ако са красиви
18
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Чета коментарите и ми звучат така:"Вънка вали сняг, нама ли да направите нещо? Егати и скапаната държава!"
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа с конската глава ща коля ли прасе.то на площадо на пловдива. Оня Бъчваров чека с големио анжар да му резне гръкляно на пра.сето. А най големата новина я нема. Нашите сеянчета станали пиратчета. Свали ли на либииски кораб флага и закачили панамски. Кораба е в морето и го клатят вълните. Либииците са казали че ще задържат всеки бг кораб навлязъл в либииски води. Външно знае за пиратството извършено от частен съдебен изпълнител и гранична полиция и е съобщило до всички инстанции но резултата О.
16
0
 
10
 
! Отговори
*** преди 5 години
Евелин Парасков цитира информация от сайта на общинското предприятие за управление на залата, според която до края на годината има предвидени само пет събития - едно от тях е конгрес на Свидетели на Йехова, а другото е Национална молитва за евангелистките общества от всички протестантски църкви в страната. За това ли трябваше да похарчим толкова много пари? Очевидно е, че залата не се използва, продължава да харчи общински пари за поддръжка и накрая ще хване паяжини.
15
0
 
11
 
! Отговори
*** преди 5 години
Според официалните данни на Община Пловдив Колодрума струва 50 млн. лв., но през по-голямата част от времето залата стои заключена. Не мисля, че това е нормално. В навечерието на Европейска столица на културата въпросът за управлението на най-скъпото спортно съоръжение на Пловдив става още по-актуален, мотивира се общинския съветник Евелин Парасков
14
1
 
14
 
! Отговори
кметче преди 5 години
а политбюро на граб откъде и как ще наблюдава смехорията еск. май на топло от хотел тримонциум с чаши в ръце и яки мезета ще вдигат наздравици за простолюдието под прозорците, а.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам как върви разследването на средствата за Колодрума (уникалното спортно бижу на Тотев), залата за 60 милиона без лиценз, която почти не се ползва и всяка година работи на загуба? За оная същата с изчезналата документация (Възложителят в лицето на кмета Иван Тотев е трябвало да съхранява документацията по поръчката в продължение на 4 години.)