Стачка наруши въздушния трафик на Германия

Пътниците на "България Еър" не са засегнати от протеста
Обновена: 7 яну 2019 18:39 | 7 яну 2019 18:39, Екип на Dnes.bg
3
Стачка наруши въздушния трафик на Германия

Двете берлински летища работят нормално след стачката на служителите по сигурността тази сутрин. Бяха отменени над 40 полета, но пътниците на "България Еър" не са засегнати, предаде БНТ.

Над 300 служители по сигурността спряха работа на летищата "Тегел" и "Шьонефелд" заради продължаващ спор за възнагражденията от 5 до 8:45 часа местно време (6 до 9:45 часа българско време), според синдиката Ферди (Verdi).

Заради протеста са били отменени полети на няколко авиокомпани включително Луфтханза (Lufthansa), изиДжет (easyJet), Райънеър (Ryanair) и Аерофлот, а по няколко полета има големи закъснения.

Според профсъюза работодателите са провокирали стачката, предлагайки повишаване на възнагражденията с 2 процента за две години, уточнява АП.

Синдикатът настоява почасовото заплащане на всички служители, включително работещите на проверките за сигурност, да нарасне до 20 евро. Според работодателска организация в някои случаи това може да се равнява на до 30-процентово увеличение.

Следващият кръг преговори е планиран за 23 януари, допълва БТА.

На двете летища за частни охранителни компании работят около 3000 души, според Ферди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да я не понимаю неуже ли не поняли что СССР умер?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всекакви болни мечтаят за СССР.Есть КНДР *** красние. Вот вам коммунизм.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвсякъде се сипят големи удари по недъгавата система на еврохомосексуалното недоноcче, ей тоя Орешарски e виновен за упадъка на целия евролиберализъм и капитълизъм. Дай му малко власт и ще създаде втори СССР или някаква голяма империя на такъв, ние не щем империи искаме да сме васали на либералите и да им се кланяме.