Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!

Оперират утре военния, бит от роми в пловдивското село
Обновена: 8 яну 2019 14:28 | 8 яну 2019 13:00, Веселина Йорданова
426
Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!
Снимка: архив, БулФото

Военнослужещият от 68-ма бригада Специални сили, който беше бит от роми във Войводиново, ще бъде опериран утре.

Военният министър Красимир Каракачанов, който днес е в селото, вече го е посетил в болницата, където е настанен. Пострадалият е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

Още по темата

"Нападателите са го удряли предимно в главата", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Министърът добави, че състоянието на военнослужещия, който е със средна телесна повреда, е добро и може би ще бъде изписан след няколко дни. Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението.

По думите му ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече.

Министърът е във Войводиново, за да обсъди с кмета и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай. С Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Според министъра трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза още Каракачанов, според когото мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак отклониха вниманието от поскъпването,този бой ако беше само между българи или само между роми изобщо нямаше да се коментира.
34
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от нас,които се обявяват за равенство пред законаза всички български граждани тутакси ги наричат расисти.Ние с това не можем да се справим,а за други мерки е смешно.За сега.
33
0
 
54
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ква програма....Интеграцията само глътна пари и напълни джобчета...Все едно да научим червеи да летят..
32
0
 
63
 
! Отговори
9 преди 5 години
Истината е,че просто са удобни на хубостниците горе! Кво сложно има не мога да разбера!?Събаряйте им на всички незаконните постройки,спирайте им издръжките, безплатната вода и безплатния ток и като не бачкат, не учат, не допринасят с нищо да ходят на майка си да се жалват! БХК ако не са доволни и те да се жалват на майка си! Аре...
31
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е солидарността на военните спрямо своя колега?
30
6
 
49
 
! Отговори
ценико! преди 5 години
И аз пиша и мене ме трият заради такива като тебе.ПРИ БАЙ ТОШО СИ НАЛЯГАХА ПАРЦАЛИТЕ. и НЕ СМЕЕХА ДА ШУКНАТ. ТУКА БОРИСОВ ГИ ОСТАВИ ДА НИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ. сАМО И САМО ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО.
29
1
 
58
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Да свършиш работата за която си избран,не е като да вземеш едни комисионни(за Ф-16 и не само).В Австрия умерени националисти влязоха във властта и веднага се почувства,а тука нашите баш герои не можем ги видя да направят и най-малкото нещо.
28
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не това е проблемът!Огромният проблем е, че в територията правилата(законите) нямат значение.Когато не им е удобно, просто не се спазват и толкова.Раята гледа и имитира - просто е.
27
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо му е трябвало на военният да се прави на мъж ? и тоя па един военен толкова ли не знае най-елементарните неща как да се защити нали имало силови тежки тренировки божеее
26
3
 
51
 
! Отговори
Боко С къща в Барсел преди 5 години
И тоя ако е патриот аз съм марсианец. Лъжец и крадец, а освен това и подлец. Лаладжия дето освен празни приказки друго не може да прави.
25
1
 
58
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Дебелия министър, кмета и местния шериф ще обсъждат стратегията.......е то ще е много як запой до сутринта.
24
0
 
54
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Две години във властта и нито една инициатива за решаване на тия проблеми!Ами после да не се чудят що нямат евродепутати!После и други...
23
2
 
41
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
По цял свят има проблеми с етносите Рая,никой не може напълно да се справи.Такива страни като Швеция,Германия,Франция и Канада не приличат вече на себе си ,откакто ги налазиха ,,етносите".Скоро бях в Швеция, майко мила !?!?
22
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо едни българи могат да вдигат незаконни постройки, а други да не могат?
21
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля авторката на статията да напише репортаж за колиби, направени между Младост и Горубляне. По околовръстното, от колелото на камбаните надолу към Горубляне. И попитайте тия на чия земя строят, имат ли строителни разрешения, плащат ли данъци, такса смет....??? И как властта допуска да изникнат два нелегални квартала, и как ще ги прогони от там? Чакаме интервю с Фандъкова.
20
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тия роми могат да си бият военните чака ги една програма, тъй ли ? Aз ако набия ме чака затвор! Всички роми от туй село да бъдат съдени за опит за убийство, хулигански прояви, нападение над длъжностно лице, опит за военен преврат и тероризъм и построяване на незаконни постройки.
19
0
 
59
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
18
1
 
47
 
! Отговори
Рая преди 5 години
В толкова държави, не само в Европа има хора от различни етноси,как се справят правителствата им,а ние не можем ЗАЩО,всяко отлагане нанася на държавата и гражданите ни непоправими щети,това мислят ли го господата които избираме,точно за да свършат и тази така не лека но отговорна работа .
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК ще ти я напишат
16
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма програми заклаха журналистката, ухапаха полицая , набиха командоса обраха къщата на Симеонов това е гражданко неподчинение потъпкване на конституцията подигравка със власта и още много може да се изброява. Cъбаряне на всички ромски гета и въвеждане на военно положение.