Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!

Оперират утре военния, бит от роми в пловдивското село
Обновена: 8 яну 2019 14:28 | 8 яну 2019 13:00, Веселина Йорданова
426
Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!
Снимка: архив, БулФото

Военнослужещият от 68-ма бригада Специални сили, който беше бит от роми във Войводиново, ще бъде опериран утре.

Военният министър Красимир Каракачанов, който днес е в селото, вече го е посетил в болницата, където е настанен. Пострадалият е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

Още по темата

"Нападателите са го удряли предимно в главата", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Министърът добави, че състоянието на военнослужещия, който е със средна телесна повреда, е добро и може би ще бъде изписан след няколко дни. Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението.

По думите му ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече.

Министърът е във Войводиново, за да обсъди с кмета и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай. С Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Според министъра трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза още Каракачанов, според когото мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
54
 
! Отговори
хехе преди 5 години
войводата вместо да се срамува от състоянието на армията и че е оставена на вода и ръждясали железа, тръгнал ромския въпрос да оправя. И как един КОМАНДОС е тръшнат с голи ръце от две деца на 17 и 20 години?!!! Това казва всичко - няма армия, напълно е унищожена през изминалите 20-25 години и ВМРО не си мърдат малкото пръстче, за да решан кадровите и технически проблеми на Българските военни!
14
0
 
64
 
! Отговори
Рая преди 5 години
Това като пожелание ли е или ще се реализира,да попитам защото 30г. не стигнаха на всички изредили се правителства ,да възпитат,ограмотят и накарат тези да заживеят в ритъма на държавата която ги храни, макар и с помощи.Къде бяхте всички политици и защо не си мръднахте пръста да промените тези хора ,да ги използвате като потенциал ,а ги оставихте да .. до този момент, да стават убийци,да посягат на органите на реда ,да обират възрастни хора ....КЪДЕ!
13
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какква армия е това бе Каракачанов, някакви цивилни въоръжени с камъни и прашки и тояги набиха командосите тез автомати и пушки за кой ги купуваме на спецчастите Утре ще набият и тебе и някой генерал и ще направят преврат Това е военна атака от троянски коне облечени като цивилни и вкарани тука да превземат държавата.
12
0
 
60
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
"Не ги спазват щот не искат, не искат защото от БХК им позволяват това."Те от БХК с това си вадят хляба - ако няма проблеми и напрежение между етносите, и БХК стават излишни. За това от една страна ужким защитават ромеите, от друга подклаждат напрежение, за да получават още грантове. Трябва да ги забранят, защото дефакто са расистка организация в 21 век.
11
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами напишете я тази програма най-после, господа патриоти, представете я и да почне изпълнението й! Обществото ще ви подкрепи, много ясно! Докога ще слушаме трябва, ха дано и може би... някой ден...
10
0
 
60
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
ПъРво да се разправя кмета с незаконните построики а после да влезе МВР-Жандармерия и да арестува онези с 2 висящи дела, с 13 висящи дела и т.н.т. След това които не ходи на работа и училище да му спреме помощите и накрая с еднопосочен билет към Африка без право на завръщане в Р България завинаги. Това е рецепта от доктор НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН
9
1
 
56
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Да им се отпусне по 140 лева на калпак,може и да се умилостивят да не бият вече полицай и военни,да преминат на цивилни граждани.Генерал Явор Матеев да подава оставка и да се разформироват така наречените" Специални сили "/какво ли им е специалното/щом двама *** им разказват играта.Защо генерала не вдигна по тревога 68 бригада и да реши проблема ?
8
4
 
45
 
! Отговори
СЪГЛАСЕН СЪМ преди 5 години
само тоя път БЕЗ ПАРИ от бюджета за 100 години РОМСКО ВКЛЮЧВАНЕ. Научете ги първо да ЧЕТАТ и ПИШАТ на БЪЛГАРСКИ. После ги ИНТЕГРИРАЙТЕ по заводите, както направиха КОМУНИСТИТЕ. ОПА... Такива НЯМА, защото КРАДЛИВОТО "демократично" управление разруши цяла БЪЛГАРИЯ. Е Това не е задача по силите на ЦЕЦО,ТИКВАТА и разни КАРАКАЧАНОВЦИ
7
9
 
41
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
До АнонименЗнаеш ли колега и аз това се питам, какъв командос може да е момчето ? Може би някаква писарушка, що ли ?
6
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както през 1978 в Ст олип иново.
5
2
 
66
 
! Отговори
И без програма може преди 5 години
Просто вземете пример от САЩ. Как трябва да се реагира в такива случаи, ще има обществена подкрепа
4
1
 
83
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Господа управляващи, стига сте тероризирали етническите българи !Покажете на ромите, че има държава и те са длъжни да се съобразяват с това.Щом не можете да опазите полицаите и военните какво да говорим за обикновените хора ?! ..Значи няма държава !Няма, ама само за ромите.Я няколко българи да хукнат със сопи и брадви из улиците да видим как веднага ще бъдат арестувани.Не и ромите обаче !Онзи ден в Асеновград арестувахте българин и турчин, само защото размахвали пластмасови автомати ...
3
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотизмът е лъжа. В 21ви век може да оцелее само национализъм.
2
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа,Каракачанов се сети,че трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.Докато си направите програмата,колко хора още ще бъдат пребити,убити,ограбени,изнасилени?Колко хиляди бараки ще бъдат незаконно построени?Колко стотици милиони ще загуби държавата от неплащане на здравни осигуровки,данъци,ток,вода и т.н.?За 30 години колко програми за интеграция се направиха и никоя не проработи?А?
1
3
 
86
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
от хорска срама излезе пред медиите да каже няколко думи и след това всичко по старо му,безсилието комбинирано с нежелание на политиците да положат усилия за интегрирането на това малцинство ще носи дългосрочни последствия,ценния им електорат не бива да се докосва