Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!

Оперират утре военния, бит от роми в пловдивското село
Обновена: 8 яну 2019 14:28 | 8 яну 2019 13:00, Веселина Йорданова
426
Каракачанов от Войводиново: Цялостна програма за ромите!
Снимка: архив, БулФото

Военнослужещият от 68-ма бригада Специални сили, който беше бит от роми във Войводиново, ще бъде опериран утре.

Военният министър Красимир Каракачанов, който днес е в селото, вече го е посетил в болницата, където е настанен. Пострадалият е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

Още по темата

"Нападателите са го удряли предимно в главата", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Министърът добави, че състоянието на военнослужещия, който е със средна телесна повреда, е добро и може би ще бъде изписан след няколко дни. Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението.

По думите му ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече.

Министърът е във Войводиново, за да обсъди с кмета и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай. С Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Според министъра трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза още Каракачанов, според когото мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
38
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Говорих с млад 24 годишен ром който работи в Германия като строител.Там системата е такава,че има стимул да работи през лятото ,а зимата когато няма работа по социални програми да учи език и професия.И той е доволен и учи и работи.Какво пречи и тук да е така?
54
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви програми? За нас да не би да има програми.Народа го е казал"който не работи няма да яде" и спазване на законите без компромиси.
53
0
 
37
 
! Отговори
информация преди 5 години
Каракачанов обещал, че ще дарява 1/3 от месечния си доход от заплати, акции, наеми и пр. на предложената от него "програма за ромите". И понеже той си държи на обещанията се оказва, че не може да изпълни това обещание, защото вече се е гръмнал на площада, както беше обещал.
52
1
 
36
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До Анонимен265 И нпо имат голяма вина, защото понякога съда иска да приложи закона, но не му дават същите тези нпо. Те доста избирателно защитават гражданите на България.
51
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КокиНе са ти виновни НПО. Това е все едно да твърдиш че адвокатите са виновни за престъпленията. Виновни са тези които не прилагат закона.
50
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само социализма даваше възможност всички да работят. Заплатите ниски, но и животът съобразен с тях. Всички работеха и живееха сносно. Сега ще живеят само богатите и образованите. За другите някакъв полуживот. Който не знае в собствената си държава английски, моментално аутсайдер. Хората ще стават все по-злобни.
49
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вярно е,само дето си остава само на приказки.дела трябват,дела....
48
1
 
65
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Най-накрая явно и открито се е изказал, без задръжки относно "малцинството". Не са никакво малцинство, навсякъде са! Убита журналистка, пребит полицай, пребит военнослужещ... докога?
47
6
 
46
 
! Отговори
Антон преди 5 години
Комунистите събраха след 1944г ромите от Балканите в България факт- справка национален архив
46
3
 
65
 
! Отговори
Лъв преди 5 години
До bolbovМилото ми , нараних ли ти чувствата? Посочи ми една развита страна, която да няма проблем с малцинствата? САЩ с гетата си? Или Германия с новите си гости? Или Швеция, която се е превърнала в столица на изнасилванията? Хайде, напрегни си мозъчето! Иначе мен не ме гледай. Аз съм си добре.
45
1
 
77
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Aко не се беше случил инцидента с военнослужещи тия незаконни постройки щяха ли да бъдат съборени ? Колко хиляди такива незаконни бараки има ? След колко 2 часа ще ви арестуват вас, ако решите да вдигнете къща без документи на чужда земя ?
44
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме действия, а не приказки, Каракачанов!
43
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не стават ама лупат здраво де хванат ставащи..."Лупат, ама само 15 на 1. Да си чул ром да прави 1 на 1?
42
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко старовремско, ама само трудов лагер ще ги уплаши. Много им е зор, че ще ги съдят - в затова ядене има, топло е. Те няма какво да губят и за това им е все тая, ама един Бобовдол може малко да ги позамисли
41
0
 
50
 
! Отговори
Казасов преди 5 години
Шефа на специалните сили каза,че са го нападнали в гръб и използвали якето му да го държат и удрят отзад.Иначе са нямали шанс.
40
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с приказки няма да се оправи.
39
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен до 192 преди 5 години
Много правилно си го казал, ама къде забрави и най крадливата досега партия ГЕРБ. Много често я пропускате.
38
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква интеграция дъвчат още тези, така последните 30г все едно и също.За тези няма интеграция, те даже неговорят Български език а са родени тик.
37
2
 
48
 
! Отговори
Цялостни програми преди 5 години
имаше досега - първо социалистически, после демократически. Но до една безуспешни, а последиците им само влошаваха нещата.Няма как да върнем времето назад и да стане така, както е било в Царство България - законът е бил валиден за всички и поради това всеки се е оказвал на естественото си място, ще не ще.Ситуацията, пред която сме изправени днес е различна - налага се да спасяваме държавата и народа си.
36
1
 
47
 
! Отговори
тъпанари такива преди 5 години
А бе, не ми ги хранете и не ми ги образовайте. Като ги хванете такива, що не почнете да им отнемате документите и правото на гражданство в тази страна. Нали все се оплаквате, че няма какво да им се вземе. Е на! - отнемайте им гражданството. Вие за награда сега ще им подарите образование вместо да ги накажете.