МС подкрепя превозвачите пред Брюксел: Губят бизнеса си!

Транспортният министър ще се включи в протеста пред ЕП
Обновена: 8 яну 2019 12:31 | 8 яну 2019 12:07, Веселина Йорданова
139
МС подкрепя превозвачите пред Брюксел: Губят бизнеса си!
Снимка: БТА, архив

Правителството подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането на поправки в т. нар. пакет "Мобилност", който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент.

Това стана ясно по време на среща на премиера Бойко Борисов с министъра на транспорта Росен Желязков, на която бяха обсъдени предстоящият протест на превозвачите в Брюксел на 10 януари.

Още по темата

От бранша искат Комисията по транспорт в ЕП да приеме предложените няколко поправки, касаещи командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на шофьорите.

Българската държава се солидаризира с протеста на превозвачите, които се очаква да бъдат подкрепени и от колегите им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния ни продукт, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е неприемливо за нас като държава", коментира премиерът Бойко Борисов.

Според Росен Желязков ограниченията, които се налагат с пакета "Мобилност", ще се окажат рестриктивни и изключително затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на Съюза и на практика ще го изтласкат от пазара.

Министър-председателят и транспортният министър още веднъж изразиха подкрепата на правителството за исканията на българските превозвачи.

Като израз на тази солидарност Росен Желязков лично ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Искахте Бохохо и го получихте. Той ще ви спаси!
65
2
 
29
 
! Отговори
пецата преди 5 години
под губят бизнеса си се има предвид че ще трябва да дават повече пари на шофьорите и че няма да има всяка година нови модели баварки за 5те любовници
64
5
 
30
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Да го загубят. Без да спазват правилата, с дъмпинг, корупция, рекет, презрение към законите и моралните норми. А за Тиквата кво да се каже. Мафиот на които му знаят цялото минало и настояще. С цялото си сърце им желая на тия фалит, за жалост няма да стане....
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забихте с мързела си,некадърността и подмазването си пред големите този бранш,а сега сте ги подкрепяли,калинки смешни.
62
1
 
23
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
Не ми стана ясно, България като излезе от ЕС къде точно ще отиде? Вече никъде не искат бивши агенти с крадливи нрави и милиардерски претенции.---------------------------НАЙ-ПОСЛЕ СТРАНДЖАТА ДА КАЖЕ ЕДНА ИСТИНА.Комунистът борисов, агент буда едва ли някъде ще го искат. нищо, че има милиарди
61
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа са м ного наясно, че основния товар, който превозват така наречените български превозвачи са амфети и каптагон.
60
1
 
22
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
И защо чак сега се сети Мара да се побaрa?Защо първите шест месеца на миналата година се би в гърдите, че шял да приема западните балкани в ЕС? Какво спечелихме от това? Освен тия, които бяха на хранилка покрай Лилито в министерството.Защо тогава като председател на ЕС не поискахте тия поправки?То и сега имаме лостове, но за тях трябват тoпkи. Примерно казваш, че няма да гласуваме за брезкита и готово. Ама те е шубе, щото те държат на къс повод.
59
1
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Абе, Рапоне!Европа не ти е дойна крава, бе!Крайно време е да го проумееш.
58
2
 
22
 
! Отговори
Forever преди 5 години
ЕС сто пъти предупреди България,да се изкорени корупцията,резултат никакъв,при висока корупция не може да се направи нищо.Стандарта в Люксембург е най-висок,защото там корупция няма.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен до Странджа преди 5 години
Странджа този път си напълно прав Борисов, Цветанов са точно такива както си го написал.
56
2
 
12
 
! Отговори
мафия преди 5 години
всички за кокала бсп,герб,дпс
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
превозвачите на дрога
54
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов вдигна България на крака след фалита предизвикан от Орешарски. Факт!
53
5
 
10
 
! Отговори
диктат0ра преди 5 години
Бо Тик Вун честити ли празника на Ким Чен Ун?!
52
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХОПАТА ОТ БАНКЯ. ВИЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ ОТ ЕДИН СТРАНДЖА, КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЛИК ПСИХОПАТ, А Е САМО ОБИКНОВЕН ПСИХОПАТ. И- КОЙ ЛИ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ПРОСТОТИИТЕ. СТРАНДЖАТА Е НИЩО ПРЕД КЛЕВЕТНИКА И ОБИКНОВЕН МАЛО УМНИК КАТО ЦВЪЦ. ТОЙ Е ОПАСЕН, ЗАЩОТО Е МАЛО УМНИК, НО С ВЛАСТ И КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА С НАЦИСТА ГЬОБЕЛС.
51
2
 
15
 
! Отговори
ЕХООО преди 5 години
БОКО ЩЕ СИ ИЗГУБИ %. ТОЯ ПЪТ НЕ КАЗВА - КАКВОТО КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ, ЗАЩОТО МУ ПУКА. А КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА МУ ПЛАЩА, КАТО ЮНИОН ИВКОНИ КОНТРБАНДИРА ЦИГАРИ, А МОЖЕ БИ И ДРОГА, ЗА ДА НЕ МУ ПРИБЕРАТ БИЗНЕСА. НА ЧОРБАДЖИИТЕ ИМ ДРЕМЕ.ЩЕ СИ ПРЕНАСОЧАТ ПАРИТЕ В ДРУГ БИЗНЕС. ЗАЩО ОБАЧЕ ДРУГИТЕ БИВШИ ОТ СОЦЛАГЕРА ПРИЕХА УСЛОВИЯТА НА МАКРОН??? НЯКОЙ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРИТИСКА ПРЕВОЗВАЧИТЕ, ЗАЩОТО Е ЛИЧНО ЗАИНТЕРЕСУВАН.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 71Недей да скверниш имената и паметта на Левски и Стамболов!Постове като твоите трябва да се заличават на секундата като скверни за национални светини! Цен.зура трябва да има за такива като теб, които използват имената на исторически личности за пропагандни цели и лозунги!Позор!
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тоя нали се изказа,че през т.нар. ни Европредседатулство се преборили проекта Макрон. Кво стана ся?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поне да ни компенсират с шенген и еврото, а то бадева ядем калая, безплатно... или ще дадат едни милиарди за "саниране", а в София няма една сграда цялата санирана
47
6
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Вечно ще сме прошляците на ЕВРОПА.Ако ти се чувстваш по подобен начин сред хора интелигентни, аз се чувствам напълно на мястото си!Ели се чувстваш по-добре сред руски алкохолици и алкаши, немедлено к твая мать! Подривни елементи няма място в България!