Трака - трака с влака в "леден вагон" от Варна до София

В БДЖ не знаят, нямали сигнал, значи нямало и проблем
34
Трака - трака с влака в "леден вагон" от Варна до София
Снимка: Нова тв

Преспи сняг не само навън, но и във влака. Такова кошмарно пътуване са преживели пътниците от влака Варна-София в понеделник.

Няколко студентки тръгнали от Враца към София. Качили се на влака и се натъкнали на вагони, пълни със сняг.

Освен че бил пълен с преспи, влакът се движел и със закъснение.

"Пристигнахме с 35 минути закъснение", обясни пред Нова тв едната от пътувалите студентки Валерия Йорданова.

"Питахме кондукторката защо е толкова студено тя ни каза, че не знае и няма какво да направили, имало и вагони, които са по-топли, но ние сме оцелили хладилния", допълни тя.

Йорданова призна, че не за пръв път има неприятности с БДЖ. През пролетта влакът, с който е пътувала, се е счупил и пътниците са били принудени да чакат час и половина, докато бъдат превозени.

Анатоли Атанасов, ръководител "Пътни превози" обаче обясни, че в БДЖ не е постъпил сигнал и оплакване от пътници, че във влака има сняг, така нямало проблем.

Все пак той призна, че странична врата на един от вагоните е била леко открехната и снегът е влязъл оттам.

"Имало е и отворена междувагонна врата, така че и оттам е валяло, но не сме имали оплаквания от пътниците от влака, че вътре е имало сняг", обясни Атанасов и апелира към пътниците да затварят вратите след себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 5 години
По скоро влака е Видин-София
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К'ви вагони,к'ви влакове нови искате ,ние сега ще ставаме военна сила и ни трябват милиарди за самолети!
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако вие от БСП не бяхте фалирали България при Орешарски през 2014 г. сега стандартът на живот щеше да е над средния за ЕС!
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този мошеник,където е на власт обещаваше нови вагони и влакове за миналата година септември...Всеки го е чувал,а сега всеки мълчи...Докога ,ще мислиш ,че всичко в тази държава е твое бе наглец...Вдигни стандарта и живота на хората ,щото ще те вдигнат тебе,но този път няма да се разминеш като повечето около Живков ,а всички ще се криете ,щото ще влезете по затворите...
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Borisov zvetanov gandakova voseli li sa se v todi vlak stam sa oravit gerb bosat vi s skspi koli plaschta me vi bensina slugite vi ohrsnata vi a i ste milioneri ne vi e stam ot bg narod ot bednite bolni ponsioneri deza invalidi ot eu stranite deto se pofigravat s bg 4e e nai bedna kradli korumpirana
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНие живеем още с треновете от преди 200-300 години.докато има близачи на руски зaдници така ще е
26
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 5 години
БДЖ, заедно с държавните университети са единствените все още действащи комунистически структури ! Ето го резултата ! Подобни неща в железницата са ежедневие - бас ловя че в същия вагон е можело да има отопление ако се проверят връзките между вагоните или командното табло на отоплението - но служителите на БДЖ карат на принципа че хората са ДЛЪЖНИ да пътуват с влак и че влаковете трябва да се движат независимо колко пътници превозват, та последната им грижа е за някакво си отопление през зимата
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е единствената държава в Европа, в която пътуването с влак е инквизиция като в Индия. То и колко е в Европа, се не знае, де. Хората имат от десетилетия чисти и топли високоскоростни влакове, с интернет в тях. Ние живеем още с треновете от преди 200-300 години.
24
1
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
От 18г не съм патувал с БДЖ! Последния път патувах от софия до свилен град и ми отне малко над 25 часа! Това заедно с престоя и чакането по гарите! Отделно, че когато пътувах влаковете бяха претъпкани и се стоеше прав! А и да, закъсненията са нещо като Отче наш за БДЖ! То без закъснения БДЖ ще изгуби душата и облика си!
23
1
 
17
 
! Отговори
Локото преди 5 години
Няма основание за недоволство. Във влаковете ВИНАГИ е топло. Пример - ако навън е минус 10, във влака ще е минус 3! Това не е ли достатъчно за едно комфортно пътуване?
22
0
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Враца или Варна?Всяка композиция на влака Варна/Бургас - София има по един вагон без отопление. Така, че траверсчето на Пътнически превози лъже нагло.
21
0
 
15
 
! Отговори
Off преди 5 години
"ние сме оцелили хладилния" .... Добре де, вместо да триете мнения, да подлагате на рестрикция думи от официалните български речници, да бяхте вложили малко усилия в подобряването на правописа ви, а? Този, от програмата за 3-ти клас.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си го знаят в БДЖ и не им пука. Разликата е че преди и на нас не ни пукаше. За толкова години абсолютно нищо не са оправили.
19
21
 
6
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Тез студенти са са качили щот са возят на половин цена. Като не им изнася да си купят по едно БМВ и да жулят. Като са скъсаняци да ми патуват с БДЖ да си траят утайките
18
16
 
7
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Това е защото бедните студентки вместо да извикат кондуктора и да кажат, врата е леко отворена и влиза сняг, за да се предприеме нещо предпочитат да снимат с телефоните и да хейтят в мрежата.Да, опасно е, но можеха да дръпнат и затворят вратата на някоя спирка вместо да се дим четем и коментираме статия, в която е направена от мухата слон. Винаги е било така.Факта, че няма постъпил сигнал обяснява много неща.
17
2
 
22
 
! Отговори
Ша ва плющя преди 5 години
Миналата година патувах първа класа от София за Бургас. В купето беше като в сауна, без възможност да се намали температурата. Отварях и затварях прозореца докато се разболях. В първа класа нямаше контакти за зареждане на техника, но пък във втора класа имаше. Абе луди за връзване.Трака, трака, чинето на баба ми трака.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като в Япония !
15
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щеше да е смешно ако не беше трагично. По време на недоносеният социализъм влаковете бяха едни от най бързите и безопасни средства за придвижване. Ако на някой вагон някоя врата беше отворена кондуктора или началник влака или някой пътник отиваха и я затваряха. Толкова уютно беше във вагоните през зимата че чак не ми се слизаше когато пристигнех на гарата. А сега бързам да сляза и да се махна колкото е възможно по бързо от раздрънканата студена тенекия.
14
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 5 години
От 100 години - все едно и също !
13
0
 
28
 
! Отговори
. преди 5 години
горките бдж, те не знаят за тези работи.. да бе