Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 121 Глупости! Какво значи да ти дават повод? Ревнуват мъжете с комплекс за малоценност. Доверието и уважението нява ли го, връзката ви е ненужна. Има такива нещастници, които ревнуват, когато жената има успех в кариерата си, когато е усмихната и общителна, дори когато поддържа добри отношения с родителите си. Ревнуват комплескарите, които в повечето случаи си въобразярат разни неща и се борят със своите страхове от изоставяне, тормозят и отблъскват жените си, не понасят жената да е щастлива.
106
5
 
7
 
! Отговори
Чило преди 5 години
До Лелеее 92Само така, мацка, такива наперени харесвам. И до няколко месеца вече са омекнали като масло. Обичам да ме предизвикват.
105
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревнуваш, ако другият ти дава повод, после ревнивецът бил виновен.
104
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Занимават ни с педофили.... Гнусна робота. Жалко за момичето.
103
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ревността а простотията е проблема. Колкото по *** е човек толкова е по ревнив.
102
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жените много по-добре от мъжете прикриват връзките си."Не, че ги прикриват по-лесни, ами просто мъжете са по-малко ревниви и обикновено не им идва на ум да ревнуват преди да им замирише на чуждо животно.
101
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сложил съм специален софтуер на домашните компютри, на лаптопа на жена ми и на телефоните."Така се прави :)
100
7
 
9
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Съпругът последен научава, че жена му му изневерява. Жените много по-добре от мъжете прикриват връзките си.
99
4
 
5
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Вярвай си!
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакви доказателства, че е имало ревност в случая, но това се тиражира навсякъде. Както обикновено всеки отсъжда кой е прав и кой е крив, без да знае какво наистина е станало.
97
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с ревността има две страни. Ако я ревнуваш, защо си такъв ревнивец? Ако не я ревнуваш, не ме обичаш щом не ме ревнуваш. Няма угодия на този свят.
96
4
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
Разделил се с първата жена, с която имал 2 деца за да заживее с втората, която имала дете. Значи все пак е хранил чуждо дете. Много комплексиран е тоя човечец.
95
3
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Въпросът започва с "Ако един мъж ....", а не "Ако този от новината...."Не четете ли бе хора?
94
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента съм щастливо жене със съпругата си. И сега не я ревнувам. Обаче не я ревнувам, защото ТЯ НЕ ми ДАВА ПОВОД да го правя! Вярвам и, защото по всичко си личи, че не ме лъже. Докато съм имал предишни връзки, в които нещата си проличават. Като започне да те лъже дори за малки неща, това си е практическо упражнение за нея да те лъже и за големите работи. В крайна сметка в която и да съм започнал да се съмнявам, все е излизала нечитава накрая и съм ги пращал такива да си ходят.
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая май е била калайджийка.
92
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Колкото по-тежък комплексар и слабо интелигентен е един мъж, толкова повече проявява ревност"Комплексарът си ти, че очевидно си слабохарактерен и се чудиш как пред себе си да оправдаеш собствената си немощ да се справиш с проблемите. И в крайна сметка си станал зеленчук, който няма против да тропаме жена му. И той си казва "аз нямам проблем с това, не я ревнувам, нека си я тропат" и като си се настроил така и ти става по-леко на мизерната малка душичка.
91
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 101Когато мъж износи в утробата си 9 месеца дете и се разпъне корема му докато се напука от стрии и си скъса оная работа от напъни и нечовешки болки, жертвайки своя собствен живот докато роди, тогава поставяй тези претенции, а до тогава хвърляй с...то си където искаш или си вземи сурогатна майка да си имаш само твое собствено дете.
90
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един мъж на 65 с колко годишна трябва да живее, за да му роди деца? С 60 годишна ли, с 80 годишна ли или 100 годишна, нещо не мога да се сетя? Човек, ако няма поне едно дете, все едно, че не е живял, животът му е бил напразно.
89
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лелееее 92Evala !!!
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До звездичкаТова важи и за жената че няма право да му отнема детето ако е негово.