Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
32
 
! Отговори
айде сега преди 5 години
До старомоденУбийството не може да бъде оправдано с нищо. Като на някой нещо не му изнася, има развод!
46
4
 
4
 
! Отговори
Хахахха преди 5 години
С разтеглен терлик кво удоволствие искаш?
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се интегрирахме към римляните,а не те към нас.Държавата се интегрира към тях и вече е катун.Ако изобщо някой от тези двамата е българин..Но и чисто български семейства имат масово примитивни отношения.Паднахме толкова ниско и дълбоко,че няма връщане
44
12
 
10
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
Уважаеми дами, не обвинявайте мъжете за външния си вид, а взимайте мерки -или се разкрасявайте или сипвайте повечко пиячка на мъжете. Все пак всички знаем че акохола е измислен от грозните самотни жени
43
4
 
15
 
! Отговори
@46 преди 5 години
Ти пък ако мислиш, че някоя жена иска да спи с чичовци 40+ много си се объркал. Всичко е по задължение. Мъжете след 35 се ползват само като кожени в.братори - по неволя, колкото да има нещо. Ама удоволствието няма нищо с това което е било когато са били по-млади.
42
1
 
26
 
! Отговори
бееее, преди 5 години
Всяка година на Тодоровден, край Стара Загора се събират роми от цялата страна за пазар. Белосани и нагласени момичетата се продават точно както и пуканките и захарния памук.Та този 65 годишен коцкар си купил 15 годишна булка преди 10 години.Отгледал я, и очаквал да му сменя памперсите на стари години.
41
3
 
11
 
! Отговори
много сме капризни преди 5 години
До BurzumЗащо обиждаш? Нима тебе те иска някой, чиче? Май не, нали.
40
32
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
"Жената обаче може да прави секс, докато е жива..."Ахахахахахахахахахаахахахахах могат, могат ама желаещи не могат да си намерят. Кой подяволите спи с 40+ годишни тьотки ахахахахахахахахахаахахахахах
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точният израз е РЕВНИВ КАТО ***(РАЗВРАТНИК, МНОГОЖЕНЕЦ).Той, *** знае как изневеряват на мъжете си жените, с които си прави забавление и си мисли, че жена му също му изневерява така. Ами като я оставя сама и необслужена, сигурно и тя ще му изневерява. Но, той, горкият има психични отклонения и не може да прави секс само с една жена. Затова хем изневерява, хем ревнува и бие жена си.Да не говорим за мъжете пръкнали се от котило, в което жените са развратни и за тях е нормално-даси ку-ва.
38
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно винаги е по-добре мъжър да е по-възрастен от жената и колкото по-възрастен е мъжа, толкова повече се увелчиава препоръчителната разлика във възрастта. В случая разликата е доста голяма, но не е престъпление. За един мъж на 50 години, препоръчителната възратс на жената е 30-35 години, както и обратното.
37
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между 35 и 45 съм опраскал толкова чужди жени, че даже ми е неудобно. Сега ме е яд, че не праснах съседката, викаше ме да и сменям крушки и се беше наточила, но тя беше на 50+, а аз на 30 младоженец и не исках да си развалям семейството.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете - българките не раждат. Не и в България. И вместо държавата да вземе мерки да защити българките, за да има някаква надежда за държавата, тя не прави нищо. В България статистиката на убитите жени от "ревниви" мъже е потресаваща. Кое общество си убива жените? Кое? Още повече, в повечето случаи става въпрос за млади жени с деца. Т.е. тези жени можеха да родят и по още едно-две деца за България. Ама не, важното е, че някой *** си е задоволил жалката ревност по най-ужасен начин.
35
0
 
19
 
! Отговори
Минко 47 год ерген преди 5 години
Аз вече немога да правя секс и за това нямам и жена..Играя шах с пенсионерите пред блока..
34
1
 
11
 
! Отговори
Дядо, дядоо... преди 5 години
Всички те разбрахме че на 70 и кусур го можеш, ама я си спомни какво можеше на 20 и как беше като беше в казармата... Даже не се и хвалеше че го правиш, а се оплакваше че няма с кого и си хванал мазоли .... Е те така...
33
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете са жалки същества, които са толкова затънали в комплексите си, че по-скоро биха убили отколкото да си признаят, че остаряват. Всички остаряваме, неизбежно е. Какво е виновна младата ти жена, че не ти става. Тя какво, трябва да се погребе с теб ли? Или взимай виагра и се старай повече, или я остави да прави каквото намери за добре. Като не ти изнася, разведи се. Елементарно е. Ама да убиеш някой, защото не ти става, айде стига бе. За такива трябва разстрел. Ама директно смъртна присъда.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам няколко приятелки от години, но през последните десетина години се наложи да ги подменям с по-млади, че нещо спряха да го правят. Само една остана от по-старите.
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 73 години съм и не знаех, че трябва да приключвам. Добре, че е тази сексоложка да ме просвети. Още днес приключвам със секса.
30
15
 
9
 
! Отговори
БГ преди 5 години
българките и без тва са доста неверни и изневеряват непръкъснато ...така че кво ви е чудно че постоянно има такива истории ... не може да се праскаш наляво- надясно и да искаш да имаш други резултати ... тва е
29
2
 
16
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Напрягането да имаш млада булка е непосилно за ниския интелект. Такъв индивид не може да бъде компромисен. Ако някой в такава връзка трябва да е разумен, то това е възрастният индивид. Ако нямаш нектар пеперудата отлита ...;))
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторке,за жени ,като Вас ,аз изобщо не съм започвал ,за да ....приключа !