Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
17
 
8
 
! Отговори
всичко това преди 5 години
е резултат от т.нар.християнски цености,където на мъжа се внушава,че само той е човек,че жената е създадена да му угоди,той я има за собственост,знае че е по слаба,,дали физически,дали икономически и смята,че може да се разпорежда с нея и дори да я убие,това е чисто насилие по полов признак
6
11
 
24
 
! Отговори
Борис преди 5 години
"Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. МарковаЩо за глупости и кой даде трибуна на горката женичка да разказва фантазиите си? Традицията мъжът да е по-голям идва оттам, че пикът на жената е много по-рано и до към 30 изглеждат добре. Номер 1, интересно защо смяташ, че някоя жена с брак и дете си намира лесно някой 'да я дондурка', а един поддържащ се мъж, ако има и пари няма да си?!
5
22
 
21
 
! Отговори
Да четатМъжкитеМайки преди 5 години
Така ще е,докато на момчетата им се втълпява, че верността в любовта и брака е задължителна само за жените и че при най-малкото подозрение те трябва да бъдат жестоко наказвани.И докато на момчето се внушава, че му прави чест да преспи с колкото е възможно повече жени и после да се похвали навсякъде,посочвайки жената все едно, че тя е неодушевен предмет или посмешище.И че разпасаното флиртаджийство в присъствието на жена му или на приятелката му е негово право.Е, ще му сложат рога. За отмъщение
4
15
 
20
 
! Отговори
старомоден преди 5 години
Ако "модерните българки" не се държаха като маймунки (не пускат клончето преди да са се хванали здраво за следващото) и не наглееха толкова, нямаше да четем такива новини.
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В неравностойните възрастови бракове винаги става въпрос за покупко-продажба.
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам тая убавица, то това семейство не е българско, поне не изцяло. Най-вероятно тоя дъртьо я е купил на пазара на булки в Стара Загора на 15 годишна възраст, както си е по етническа традиция
1
8
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Верно е, че повечето мъже често си въобразяват некви тъппотии за тая им ти ревност. Ама го има и момента, в който жената, за която е отделил толкова реме, нерви и средства просто решава, че и се скача на друг *** и при нея е лесно... тя за отрицателно време ще си намери друг тъпкач дет да я дондурка и т.н..., но за мъжа времето си е минало и там е по-трудно. Или да опита да рестартира взаимоотношенията с жена си, като й обръща повече внимание и т.н... или да се отегли болезнено...