От три мисии зад граница се върна жив и здрав, а в родината си...

Внасят искане за постоянен арест на ромите, пребили военен
Обновена: 9 яну 2019 10:18 | 9 яну 2019 09:15, Елка Василева
282
От три мисии зад граница се върна жив и здрав, а в родината си...
Кадър: bTV

Искане в съда за постоянното задържане под стража на двете момчета, които пребиха военен, се очаква да внесе прокуратурата.

33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двамата младежи от ромски произход на Богоявление.

Още по темата

В петък бивши военнослужещи ще излязат на протест в подкрепа на своя колега.

"Имаме две прекрасни момиченца. По-голямото дете знае част от истината – че баща й е ударен в главата и е в болница, а по-малко дете не разбира все още", обясни пред bTV Атанаска Димова – съпруга на командоса.

"Не е очаквал ситуацията да се развие по този начин, не е очаквал да бъде нападнат. Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване", сподели и бащата на Валентин Димов.

Той каза още, че синът му има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит.

"От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо", отбеляза бащата.

Според майката на пострадалия военен той има добра подготовка, но не е искал да се бие с младежите, искал е да им направи забележка и не е очаквал, че ще се стигне до бой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да отбележа. Това е селото, където стана проблема с ония другия римлянин цар Киро.
134
1
 
18
 
! Отговори
Европейски тюлени преди 5 години
Преди време двама български селянина пребиха петима френски командоси,сега *** хвърлиха як пердах на наш командос! Кви са тия европейски директиви за по нежни обноски към противника? На какво ги обучават в европейските армии,да плюят или щипят врага си? Смях,а се и гласят да се бият с руснаците,хаххааха!!!!
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука един човек от форума пише и сравнява с френския легион.Е, то нещата са несравними. Там напрво си ги обучават като "зверове", ама са си прави хората. Не сме чували никога за набит легионер по улиците.
132
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овце сте и това е. Започна предизборната кампания. Такива статии и коментари ще има много, защото вдигат електората на националистите и ДПС. И провокативни надписи по църкви, джамии и училища, оскверняване на паметници... Разчита се на първосигналната реакция, а тя в БГ е движеща сила. Така се печелят избори, а не с платформи и пари дори. ОВЦЕ!!!
131
0
 
8
 
! Отговори
До ястреб османлия преди 5 години
Тебе ако те набарам ще хвърчи перушина като от селска кокошка каквото си.
130
1
 
2
 
! Отговори
Ели До: 152 преди 5 години
Има така наречено поведение в градски условия, навремето американците за първи и последен път в една малка държава, дадоха много жертви, поради недооценяване на конкретната среда.Никога повече не повториха тази грешка.Не е моя работа да пиша за поведение и бой в градски условия, има книги на тази тема - чети!
129
1
 
17
 
! Отговори
<><> преди 5 години
Все още има доста българи дето подкрепят ромите и гласуват рамо до рамо с тях за ГЕРБ и резултата ето го какъв е .....
128
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имал съм си работа много повече с ти гани и много малко с военни. Първите знам, че са страхливци, коварни и жестоки ако са в група. Човек бил на три мисии с реална заплаха за живота му не бих нарекъл страхливец, наистина ситуацията е странна, но има много неясни за нас обстоятелства. Тука едни ми пишат, че щяло да го е страх вече да погелдне ти ганин, но не мисля така, в махалата вече са се изп по на с рали.
127
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Премиер на Ромите, не те ли е срам бе Борисов?Ромска България?Жандармерията пази Ромите- те ли те избират бе Борисов?
126
2
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
RE: Аз пък ти желая здраве и дълъг живот!Виждаш ли разликата между мен и теб?Аз играя шах, а ти не! :)Ученик, пита Учителя си: "Как да победя 5 човека?""Бягай" - казва Учителят.Китайците са умни хора :)
125
20
 
7
 
! Отговори
това е положението преди 5 години
Ромите са по-добри в ръкопашния бой...човека се оправя добре с парашута и автомата ,маскира се --- обаче в СРБ-то братята по-добри...ако ще и къщи да бутате ,жандармерия да пращате в единичните боеве без правила категоричен победител са закалените от малки в уличен бой братя.
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ели140Драга Ели, ти вярваш ли си като пишеш? Двамата възпитано си вървели по пътя, а той спрял зад тях, и взел да се разправя с тях. Някой ти е промил мозъка, май! Ти ако караш по тясна селска улица, и два индивида нагло стоят по средата ЗА ДА НЕ МОЖЕШ ДА МИНЕШ, я кажи какво ще направиш? Ще слезеш да ги почерпиш с бонбони? Или ще ги поканиш в колата си да им направиш по една св.рка?
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо като се случи с някой военен хората протестират в подкрепата мъчу(тоест неговите хора,селото и т.н)А когато същите тия,не мога да кажа хора бият и изнасилват и убиват старите хора в селата никой нищо не прави,дори и кметът.А тук шкембе войвода чак отиде до там.Нашите мили управляващи,че тези нехора са станали неуправляеми и трябва да се вземат радикални мерки.И когато нападат обикновените възрастни това не е по-малко маловажно и на това трябва са се обръща същото внимание.Проблема е масов!!
122
2
 
25
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До истДа, и аз така си мислех, но се разочаровах много! От редовия български воин, който нижеше по пет турски аскера на един нож, стигнахме до български командос, сцепен от бой на улицата от двама маннгали!
121
0
 
11
 
! Отговори
до Ели преди 5 години
Ели, а дано в най-скоро време ти или близките ти да имате срещи от близък вид с такива като Северин от Русе! Амин!
120
20
 
2
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Двама препречват пътя, призказки от хиляда и една нощ.Пак: двама препречват пътя?, освен да са легнали на него, и той не е могъл да ги заобиколи.
119
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този командос трябва да бъде наказан за уронване на престижа на българската армия веднага щом се оправи!
118
9
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Не е искал да се бие защото ако ги беше натръшкал веднага щяха да го уволнят и съдят от военния съд . Жалко но такава е истината имам приятели военни които ми казват че не смеят да влязат в конфликт дори да са невинни ще ги уволнят . Това е лудост ! Ако е знаел че ще запази работата си със сигурност щеше да ги смете ама ......
117
0
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Това е, тези тези хора се чувстват царе на улицата. Безнаказани са! Видяхте ли ги вчера по новините скрили са се като мишки! Страхливи мизерници! Нещастнци които ни дърпат на долу! Защо не излязоха, защо бяха избягали. Нещастни страхливци!
116
0
 
24
 
! Отговори
Тактика преди 5 години
Хайде стига сте писали. Нека се оправи човека, да оздравее. После да събере колегите си, и да почерпи. А след това, през ден, през два, да "посещават" маалата на ор-ки-те. Без излишен шум, нощно време, колиба след колиба. Бас държа, че ако идат два пъти, няма да се наложи трето ходене. Бъзливите мириз-лив-ци ще са се изнесли от там.