КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи

Синдикатът иска от бизнеса бройките на свободните работни места
Обновена: 10 яну 2019 19:50 | 10 яну 2019 17:15, Камелия Цветанова
192
КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи
Снимка: Булфото, архив

КНСБ излезе с идея да върне българи от Украйна, Молдова и Западните покрайнини като иска държавата да се погрижи за тях.

Още по темата

Според президента на синдиката с проект "Възраждане" 100 хил. българи ще се преместят от чужбина у нас.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. По неофициални данни в Молдова живеят около 300 хил. българи, а в Украйна официалното преброяване показва малко над 200 хил. всъщност реалните числа никой не знае колко са точно. Нашите допускания са, че наистина говорейки за 600-700 хил. души за хора с българско самосъзнание, поне 100 хил. на първо време биха могли да бъдат привлечени, ако държавата, всички институции, местната власт, бизнесът и синдикатите имат единодействие", коментира той пред БНР.

За да се случи това Пламен Димитров предлага бизнесът да картографира подробно свободните работни места в цялата страна и условията, при които се предлагат.

Местната власт трябвало да каже какви са възможностите да предостави определени условия за живот като най-често става дума за изоставени къщи около големите градове и в по-малките населени места, и при какви условия могат да бъдат придобити.

Предварителните разчети на КНСБ показват, че за година ще са необходими около 100 млн. лв. за около 30 хил. души и още толкова за ремонт и придобиване на къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали говорим за българи, а не за "българи"?
144
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво ще ги внесете,но как ще ги задържите и какви условия на живот и работа ще им предоставите?Битовата престъпност трябва да се унищожи,особено в селата,където хората нищо не могат да си отглеждат,защото ги обират и тормозят непрекъснато!
143
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите ще спаднат, а те и сега са ниски. За бизнеса е добре, ако КНСБ работи за тях.
142
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КНСБ, И ПОДКРЕПА КОЛАБОРИРАТ С ВЛАСТТА.КОГАТО НАПРАВЯТ СТАЧКИ КАТО В ГЪРЦИЯ ИЛИ В ГЕРМАНИЯ, ИЛИ ДА ПОМИСЛЯТ И ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, МОЖЕ БИ ХОРАТА ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНАТ ДОВЕРИЕТО В ТЯХ.
141
1
 
54
 
! Отговори
евреин миньор преди 5 години
В момента, в който хората получат български паспорт, ще хванат рейса или самолета за Европа.
140
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КНСБ ЩЕ ИМ ПОСТРОИ ЛИ ЖИЛИЩА, ЩЕ ОСИГУРИ ЛИ МЕСТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗА ДЕЦАТА ИМ?
139
0
 
38
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
КОИ СА ТИЯ .......КНСБ??!!!АЗ , НЕ ПОЗНАВАМ НА НЯКОГО ДА СА ИЗМИЛИ ЛИЦЕТО ИЛИ ИЗБЪРСАЛИ СЪЛЗИТЕ...!А , ВИЕ...?!
138
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия тотално са изтрещяли-вместо да работят да се върнат хилядите бг от икономическа имиграция-те тръгнали други да внасят...
137
0
 
25
 
! Отговори
КИРО ПАЛАВРАТА преди 5 години
ВНЕСЕТЕ СИ МИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААААСАМО ТЕ , ЩЕ ВИ РАБОТЯТ ЗА "БЕЗ ПАРИ"...ДОКАТО СИ ИЗВАДЯТ ПАСПОРТ ЗА ЕВРОПА!ДРУГИ "БАЛАМИ " КАНДИДАТИ ЗА "РОБИ".., НЕ ВИЖДАМ.
136
0
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
За съжаление българина,макар и беден,поругаван и скубан ,мачкан отвсякъде не мре лесно.За КНСБ ОСТАВА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА УТЕХА,НАПРОЛЕТ ДА ВНЕСАТ 100 000 ВРЪЗКИ ПРЕСЕН ЛУК,ЧЕ БЕЛКИМ ЦЪФНАТ,ЧЕ ДАНО И ДА ВЪРЖАТ ,НАЙ-ПОСЛЕ!
135
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внесете и пенсионери от Дания и Швейцария. Тиквата каза че има прекалено много бг пенсионери и инвалиди.
134
4
 
37
 
! Отговори
Негър скиор преди 5 години
КНСБ не успяха да защитят един шофьор от уволнение, какво остава да ми се правят на фактор в държава където работниците се изнасят със скоростта на Светлината. Поредната милиционерска Глупост.
133
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГНЕВЕН10.11.89 г. още не се знае дали е празник или помен. Историята ще покаже.
132
0
 
32
 
! Отговори
селянин преди 5 години
КНСБ, кои са те? Маша на знайни и незнайни политици от близкото и далечно минало. Задайте си въпроса защо българина е беден, защо сме ОВЦЕ смирени с ниски заплати дори от страни, които бяха бомбандирани от НАТО. А днес , когато РАЯТА им угажда те решиха , че им трябва нова свежа сила, защото тук истинските българи измират и не дочакват пенсия , лишени от мед.грижи и т.н. И не забравяйте уважаеми политици, че раята ви е гладна и скоро , много скоро ще ви изненада.
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава е по-добре един нов СИВ с Украйна, Молдова и Сърбия. Повече работна ръка ще дойде.
130
2
 
23
 
! Отговори
akud преди 5 години
господа бг селл*нчета, и от сомалия да привлечете глупави орица, след първата заплата ще осъзнаят, че 600 бг левчета са само 290 евро. друг е въпроса ако домусчиев е издействал, спането, яденето и някой други придобивки да са за сметка на всички Български данъкоплатци
129
1
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Те вече като крави ни развъждат ...
128
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старите хора помнят как Симеон и Фердинанд са били изгонени от България с черен печат като опасни за държавната сигурност, защото са правели само пакост на България. Та сега е ред на ГЕРБ, ОП, СДС, КНСБ и други такива предатели.
127
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 хиляди е малко защото ше избягат 500 хиляди.
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо си ги вземайте тоя бизнес и политиците и тяхното КНСБ с Подкрепа барабар и се махайте в Украйна, Молдова, или Таганайка където искате. Не искаме да ви виждаме в България