КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи

Синдикатът иска от бизнеса бройките на свободните работни места
Обновена: 10 яну 2019 19:50 | 10 яну 2019 17:15, Камелия Цветанова
192
КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи
Снимка: Булфото, архив

КНСБ излезе с идея да върне българи от Украйна, Молдова и Западните покрайнини като иска държавата да се погрижи за тях.

Още по темата

Според президента на синдиката с проект "Възраждане" 100 хил. българи ще се преместят от чужбина у нас.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. По неофициални данни в Молдова живеят около 300 хил. българи, а в Украйна официалното преброяване показва малко над 200 хил. всъщност реалните числа никой не знае колко са точно. Нашите допускания са, че наистина говорейки за 600-700 хил. души за хора с българско самосъзнание, поне 100 хил. на първо време биха могли да бъдат привлечени, ако държавата, всички институции, местната власт, бизнесът и синдикатите имат единодействие", коментира той пред БНР.

За да се случи това Пламен Димитров предлага бизнесът да картографира подробно свободните работни места в цялата страна и условията, при които се предлагат.

Местната власт трябвало да каже какви са възможностите да предостави определени условия за живот като най-често става дума за изоставени къщи около големите градове и в по-малките населени места, и при какви условия могат да бъдат придобити.

Предварителните разчети на КНСБ показват, че за година ще са необходими около 100 млн. лв. за около 30 хил. души и още толкова за ремонт и придобиване на къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
Ако..Ще си внасяме ,млади хора До 30 г възраст,Е ясно че получат ли Личните български карти.Пиши ги бегали! Ако ще пристигнат с целите си семейства.Това е друго нещо! Стига ГЕРБ..Да не им иска "много евра" За гражданство! -:)
124
0
 
6
 
! Отговори
ИСТИНА преди 5 години
До !!! 125100%
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги внесат та какво, бизнеса ще ги откаже и тях защото и те искат по-високи заплати от бъларите и няма да издържат на хиперинфлацията . Тия държави изнасят роби и без това за ЕС и САЩ и ще избягат там
122
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини,говорим за хора с квалификация."Не търсим работници, просто търсим хора с ниво на квалификация за работа... ;D
121
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея синдикати не трябваше ли да защитават интересите на своите членове работници? Интереса на българските работници е да има по-малка безработица (свободен ресурс) заради което ще получават по-висока заплата за труда си. Значи любимите ни синдикати *** зaдниka на предприемачите с това предложение в ущърб на работниците техни членове. Все съм мислел че БГ не е нормална държава ама чак пък толкова...
120
1
 
26
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Поредната схема за лапане на пари от хазната.
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КНСЕБЕТО ДА ИЗВАДИ ЗАЕДНО СРОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ТЕЗИ 100 МЛН И ДА ИМ КУПИ ИЗОСТАВЕНИ КЪЩИ!!БНЕ ОТ НАШИЯ ДЖОБ, ГНУСНЯРИ!
118
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
канесееебето, тоя мач вече го играхме с македонците! Да ми кажете само 1 македонец, дошъл в България?
117
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
синдикати божкеееее смееех занимават се със строителни далавери и трафик на хора!!! Това са престъпни синдикати! ( Другото политкоректно име на МАфията)!
116
2
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС: преди 5 години
ЗАЩО НЯКОЙ УМНИК СИ МИСЛИ, ЧЕ АКО ПРИШЪЛЦИТЕ СА 'бългРИ", НЯМА ДА ИМА ПАЛЕЖИ И БОЙ??? КОГАТО НЯКОЙ ТИ ВЗИМА ХЛЯБА И ТИ НАТИСКА ЗАПАЛТАТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪВ Е! ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ, ***!
115
1
 
33
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Ти какъв крадец си Пламенчоооо. Ще ти повярвам ако докажеш произхода на милионите си. Другите са популисти по време на избори ,а вие постоянно не мога да повярвам че ви се връзват хората.
114
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая лакърдия с изоставените къщи колко още ще я въртите, фанразьори? виж, ако искате да усвоите едни 100 млн, това Боко много добре го умее...
113
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май нямат желание да върнат истинските българи.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тяхната идея да не стане проект "Ислямско присъствие"?
111
1
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Само да ви кажа, че до 10, макс. 15 години в тази държава няма да е останал един нормален човек. Младите трябва да бягат с 300, защото годините минават много бързо и единствено могат да съжаляват на по-късен етап.
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прислужниците на робовлаелците трябва да заслужат надника... измекярите.. ама ако спим не 100 000, 500 000 ще вкарат и ще си стоим на 600 лв запалта!
109
0
 
38
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Държавата не се грижи за българите, които живеят на нейната територия. Интересно как ще се погрижи за новодошлите - по същия начин. И после и за тях терминал 2 ще бъде изхода.
108
0
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тая работа с проекти не става.Синдикатите трябва да се борят за повишаване на жизнения стандарт в България, условията на труд, заплащането, намаляване на данъците ...Като стане всичко това хората сами ще искат да дойдат в България ...
107
0
 
35
 
! Отговори
179 преди 5 години
Скоро и аз ще се махна от тук за добре. Няма какво да губя. А тази статия ще остане само мечта за политиците. Страх ги е ,че вече няма кой да работи в тая държава ,е няма и да работи. Дори и да дойдат хора от Украйна и Молдова ще се изминат 2-3 години ще вземат документи и на Запад.
106
0
 
33
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Рободателите ревът, че няма роби и за това искали да внасят такива.