КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи

Синдикатът иска от бизнеса бройките на свободните работни места
Обновена: 10 яну 2019 19:50 | 10 яну 2019 17:15, Камелия Цветанова
192
КНСБ с проект "Възраждане", внася от чужбина 100 000 българи
Снимка: Булфото, архив

КНСБ излезе с идея да върне българи от Украйна, Молдова и Западните покрайнини като иска държавата да се погрижи за тях.

Още по темата

Според президента на синдиката с проект "Възраждане" 100 хил. българи ще се преместят от чужбина у нас.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. По неофициални данни в Молдова живеят около 300 хил. българи, а в Украйна официалното преброяване показва малко над 200 хил. всъщност реалните числа никой не знае колко са точно. Нашите допускания са, че наистина говорейки за 600-700 хил. души за хора с българско самосъзнание, поне 100 хил. на първо време биха могли да бъдат привлечени, ако държавата, всички институции, местната власт, бизнесът и синдикатите имат единодействие", коментира той пред БНР.

За да се случи това Пламен Димитров предлага бизнесът да картографира подробно свободните работни места в цялата страна и условията, при които се предлагат.

Местната власт трябвало да каже какви са възможностите да предостави определени условия за живот като най-често става дума за изоставени къщи около големите градове и в по-малките населени места, и при какви условия могат да бъдат придобити.

Предварителните разчети на КНСБ показват, че за година ще са необходими около 100 млн. лв. за около 30 хил. души и още толкова за ремонт и придобиване на къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
11
 
1
 
! Отговори
asd преди 5 години
Весела Коледа на цялата християнска общност, за да представят подаръци и можете да започнете да работите лесно у дома. Печеля ? 95 непрекъснато с мрежата от дома за няколко часа. Вземете стандартните такси за всяка седмица на всяка седмица.Ето.....>>> Trade46
104
0
 
16
 
! Отговори
Безработен преди 5 години
Да се поинтересуват каква е престъпността в местата от които ще дойдат Защото тук ще се сблъскат с много голяма битова престъпност и всякакви измамници по улицата които ще ги оберат на фона на ниските заплати които ще взимат!
103
1
 
29
 
! Отговори
СС преди 5 години
Да изнесем всички политици и да си върнем младите българи !!!
102
0
 
21
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
С тея велики заплати дето ги дават по морето им пожелавам да си гледат децата и най-малко по пет да имат.И тях да пратят след 18години да работят за 500 лв. по морето!
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи сега синдикатите ще продават Европейския паспорт за 5 хил евро .щом като българин Не може да Живее с 500лв заплата и украинец Не може - просто и ясно!другото е 100 000 по 5 хил евро- Смятайте !
100
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 103Никакъв недостиГ на работници няма в пропадналия северозапад, софиянецо.Има повсеместна безработица в цяла Северна Бг. Няма работа. Затова районът се обезлюдява.
99
1
 
19
 
! Отговори
!!!$$$ преди 5 години
Преди 7-8 години социалистите пък се канеха да вкарват .....виетнамци.Де ги? Няма гииииии.....Май Масларова ги подготвяше тези простотии...
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97 Не знам за коя провинция пишеш,но дори и в пропадналия северозапад има недостик на работници!Ако не броим ,***!
97
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие да сте чули някъде,чужди синдикати, да се грижат да вкарват емигранти вместо да се борят с работодатели за по-добро заплащане и задържане на местните в държавите им?Това го могат само БГ синдикатите на БГчорбаджии!
96
3
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А бе смотль овци, вие тези дето са тука не можете да задържите, ще ми внасяте нови. Робите за гербомутрономиката свършиха, не го ли разбрахте. Герб вън!
95
8
 
4
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Още древните българи са го казали - "по-добро от нов внос, няма!"
94
15
 
5
 
! Отговори
Добра новина преди 5 години
Много транспортни фирми както и по морето вече го правят - хора от Молдова и Украйна идват да работят тук .Говорят добре български и при тях няма демографска криза така, че щом не ви се правят и гледат деца това си е вариант.
93
0
 
23
 
! Отговори
в същото време преди 5 години
А в същото време социалните в Смолян са отвлекли новороденото дете на 26 г.самотна майка Българка защото нямала лека кола!
92
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българина 90В Сф има най- голям глад за работници. Нека там да ви внасят етнически българи. Нали много обичате рускините и украинките? Вземете си ги!В Провинцията няма глад за кадри. Има глад за работни места и истински бизнес.
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за Германия проработи ама за България ще е краят.
90
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите са, за да защитават интересите на работещите.В Бг обратното- синдикатите обслужват работодателите.Не членувам в синдикат и никога няма да членувам.
89
2
 
20
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
Ама тея и си вярват че ще стане! Хахаха..Чорбаджиганьовският,, елит"на бг бизнеса трябва и ЩЕ плаща нормални заплати ако иска да има и за него. Предпочитам да попълня недоимака на работна ръка в Европа.
88
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната простотия. Те българите от България бягат, бежанците също бягат, кой луд ще дойде тука?
87
0
 
27
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Вместо да работите като истински синдикат и да се противопоставите на издевателствата на някои работодатели, за да оправите доходите на българите, вие ще внасяте нек'ви хора от някъде...
86
2
 
30
 
! Отговори
Таксиджиев преди 5 години
Пламене,колега мой от 1990 година,много убаво оратиш. Они брато ще дойдат и ще поостанат докато им се отворят очите. Ти им дай гражданство и паспорт на страна членка на ЕС и до година -две ще хукнат като изоглавени на запад. Кой ще ти стои в страна васална на Русия . Ти добре ли си?????????????