Пакет "Мобилност" - резонен, стига да се махнат някои текстове

Исканията на протестиращите превозвачи са основателни
10 яну 2019 20:12, Красимир Ангелов
6

Българските превозвачи протестират срещу пакета от закони в транспортния сектор. Според недоволните част от текстовете ще направят превозвачите ни неконкурентноспособни, а това накара сънародниците ни от бранша да излязат на площада в Брюксел.

Още по темата
"Споделихме опасенията и изразихме подкрепа. Считаме, че те са оправдани и сега е моментът нашите представители в ЕП и бизнеса да намерим начин и да подкрепим българската позиция. Ако не можем да отхвърлим тези предложения, то поне да ги смекчим", заяви Васил Тодоров в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Камен Колев законът е добър, като изключим няколко текста, които по думите му трябва да отпаднат, за да може българските превозвачи да запазят своята конкурентност. "Пакетът е резонен без онези два-три текста, които правят неконкурентноспособни не само нашите превозвачи, но и тези на други страни", коментира Колев.

Това със сигурност ще окаже влияние не само върху икономиката у нас, но и върху икономиката на други страни-членки на ЕС. Бизнесът се изправя и пред други пречки. Над 10% от фирмите у нас се оплакват от забавени плащания, сочи проучване на Евростат за 2017 година. Според статистиката това нарежда страната ни в средата на класацията, като данните показват, че най-много фирми имат подобни затруднения в Италия. В Румъния, обаче, нещата са далеч по-добре.

Процентът на безпроблемния бизнес у нас или на мениджърите, които споделят, че нямат затруднения достига 28%. 21% от българските предприемаци се оплакват най-много от периоди, в които няма достатъчно работа и клиенти, както и от административна тежест. Едва 5% пък споделят, че имат моменти на тежки финансови кризи.

Кои са най-засегнатите сектори и как се отразява това на бизнеса? Вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А какво е "предприемаци"?
4
1
 
4
 
! Отговори
..И кво сега... преди 5 години
Не си правете илюзии. Ще се играе хоро , чак когато се разбере ,че сте готови да спазвате законите в ЕС!ЗАПЛАТИТЕ ---КАКТО В ЕВРОПА!!!!!!!!/..па , ако искате спете по бунищата.../ЦЕНИТЕ НА ПРЕВОЗИТЕ ---КАКТО В ЦЕЛА ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!/..за да нема курсове на черно.../САМО ТОГАВА , ЩЕ ИГРАЕТЕ ХОРА У БРЮКСЕЛ!
3
1
 
5
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
В целият тест само 1но изречение заслужава внимание и то е "В Румъния обаче нещата са много по-добре" В Румъния имаше по 2ва ч на ден телевизия, горивото беше с купони, памперсите бяха с купони, нямаше и лади от Кореком, мацките падаха на колене за кутия БТ. А днес? Какъв е отговорът според вас. БКП,ГЕРБ,ВИС,СИК,АПОЛО,ДС и много други стари и нови играчи. Дори и Ескобар не можа да стане сенатор, а тук си имаме бухалка за премиер. Мафията си има държава. Това е.
2
0
 
5
 
! Отговори
Imobiliser преди 5 години
Да сте инвестирали в железопътен и воден (морски и речен) транспорт, никой не ви е виновен за недалновидната инвестиция.Така е при капитализма, като си *** комунистически цъpвyл, дори и да имаш накрадени милиони, като си *** - фалираш.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много правилно искат от ес....а че ние сме дремали и не сме се развили в тази посока е виновно управлението на мафията дето вместо да рабитят самл крадоха прдз тези годинк от както сме в ес...ека сега нашите криминални фирмажии или да го правят като в западните държави или да го духат...нали ревем за високк заплати асега да ви видим...за всичкл е виновен бойкл и мафията гррб,протестирайте срещу тях....а не да сте в клмбина за клнтрабанда и корупция.