Радев писа до Таяни, защити превозвачите ни

България ще претърпи сериозни загуби, заявява президентът
24
Радев писа до Таяни, защити превозвачите ни
Президентът се срещна с превозвачи тези дни. Снимка: БТА

Президентът Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по повод проблемите с т. нар. пакет "Мобилност".

Още по темата

"Предложените към днешна дата за гласуване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в разрез с устоите на единния европейски пазар и нарушават принципите за свободното движение на стоки, хора, услуги и капитали в рамките на Общността", заявява в писмото си до Антонио Таяни българският президент.

Според държавния глава, формираният общ подход по текстовете и включените мерки дискриминират българския транспортен бранш.

"България ще претърпи сериозни загуби и икономическото ѝ изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният автомобилен бизнес в България има огромно значение за икономиката на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен продукт, така и като трудова заетост", пише още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава заявява, че застава зад исканията на българските автомобилните превозвачи.

"Изразявам своята подкрепа към тяхната позиция. Справедливите им искания следва да бъдат разгледани, а внесените от българска страна законодателни предложения по Пакета Мобилност 1 – отчетени", категоричен е в писмото си президентът.

Държавният глава изразява своята убеденост, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на справедливи и балансирани решения, като се зачетат основните принципи на ЕС и правилното функциониране на Европейския вътрешен пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
"РАДЕВ ПИСАЛ НА ТАЯНИ...".....ХА,ХА,ХАААААААААА...ПИСАЛ МУ Е :"...БЪЛГАРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СПЯТ ПО КАБИНИТЕ НА КАМИОНИТЕ СИ , ВЪШЛЯСАЛИ И НЕМИТИ, ДА ПРАВЯТ ЧЕРНИ КУРСОВЕ В ЕС , ЗА ДА БОГАТЕЯТ БАРОВЦИТЕ ИМ, И ДА ПОЛУЧАВАТ ЗА ТОВА ПО 2000-Э/мес. , ДОКАТО ХОРАТА РАБОТЯТ ЗА ПО 5000-Э/мес. В ЦЕЛА ЕВРОПА И СПЯТ ПО ХОТЕЛИТЕ С ЕКСТРИ И РУМСЕРВИЗ!"ПИСАЛ НА ТАЯНИ ---" ...БЪЛГАРИТЕ ДА ГИ ТРЕТИРАТ , ...КАТО "РОБИ"...ГОООЛЕМО ПИСМО , ГОЛЕЕЕЕЕМА ГРИЖА ЕЙ....!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фани, или както и да си:Ти за кого милееш за държавата България, или за личността на шофьора? Защото ако за човека /шофьора / е по изгодно да се премести в Германия със семейството си и там получава двойно заплащане за същата работа и семейството му се чувства по добре от колкото в България? Ти Фани искаш да бъде патриот и да се откаже да живее по добре и да бъде изстискван като лимон от българските мутри! Ти би ли го направила? По добре кажи на мутрите да започнат да ги уважават и да им
18
2
 
2
 
! Отговори
Scania преди 5 години
Знаете ли как се живее в камион 3 месеца? Виждали ли сте бг. шофьор по фирми и паркинги? Колко семейства успяват да се съхранят?БВП е важен, но да бяхте помислили за развитие и на други отласли, а не всеки безработен мъж от малки градчета и селца - шофьор. Ако това ви е концепцията за развитие на икономиката БРАВО!Ако трябва да се паркират регистрираните камиони в България, има ли място за тях?
17
2
 
5
 
! Отговори
Фани преди 5 години
Всички вие, знаете ли, че данъците, които се плащат от фирмите-превозвачи представляват 17-18% от ВБП на България? Ако тези фирми се пререгистрират в Германия, Франция или Австрия тези суми ще влизат в техния бюджет, въпреки, че работниците и собствениците на фирми са българи. А, дали само ще се пререгистрират, или шофьорите ще предпочетат да преместят и семействата си там? Значи, за да сте опозиция на правителството и превозвачите сте готови да допуснете това? Срам ме е, че се наричате българи.
16
7
 
4
 
! Отговори
Scania преди 5 години
Господата предприемачи да си регистрират филиали в зап.европейски държави, да плащат данъци там и без това камионите се връщат в България само веднъж годишно. Или там не важат нашите мутренски номера? Силно се надявам да приемат всички рестрикции за източна Европа.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Защитават интересите на собствениците на транспортни фирми, а не интересите на шофьорите.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера едно, за какво се бори цялата държава, министри, президент, транспортни олигарси, герб, БСП, дпс всички в единен строй! Каква е целта? Дали е за благото на шофьорите, или нещо друго? Дали е в полза на шофьора да спи в кабината, вместо работодателя му да му плати стая в хотел?! Дали е в интерес на шофьора вместо да вземе високите немски и германски командировъчни, които трябва да му плати работодателя да взима никакви български!? Питам само? Смятам че полза имат само оли
13
6
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
А "великия" Бойко какво е направил, освен , че е снишил главица докато отмине бурята ...
12
9
 
5
 
! Отговори
дсккд преди 5 години
До Анонимен 11Как да вземе зелените чорапки,като баце му ги е свил и ги е нагикал в червените си бУтушки.
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене......"Радев" вземи си зелените чорапи и бързо към Брюксел, вземи си заслужи заплатата от 11000лв. недей само да критикуваш, а свърши едно полезно нещо....
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарки и другари, сега имате ли съмнения че Премиер, Президент и опозиция са една театрална група, изнасяща различни постановки?
9
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, по голям *** от този зелен чорап не сме имали......
8
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После Баце ви тъкъв онъкъв, поне не си хаби патроните на на акерне!
7
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превозвачите защитава Радев, но си затваря очите, че ощетява шофьорите, които са принудени да живеят като катунари в скотски условия, почти като изгнаници , далеч от семействата си, без да знаят кога ще се върнат при тях !Такива условия няма дори и в казармата товариш генерал !
6
5
 
18
 
! Отговори
???? преди 5 години
Голяма олелия вдигат за бизнеса на "приятелите" им! И БСП, ГЕРБ,ДПС, Патриотите Мен, лично, пряко, не ме засяга ТИР-овете, но съм отлично информиран по темата. Правят се на големи защитници, пък в България е пълно с примери за покровителстване и подпомагане на големите чужди инвеститори за сметка на дребния и среден бизнес! За престъпността, корупцията, ниските доходи, демографският срив МЪЛЧАТ! Всички сте от едно тесто!
5
15
 
23
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
Таяни дали си е направил справка в Гугъл или е накарл секретарката да провери кой е тоя Радев?
4
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотам ли паднаха ГРОБ-ажиите да се молят на Радев да напише писмо на Таяни, че да не фалират евроатлантическите превозвачи ако се окъпят.
3
13
 
20
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не е писал радефф, а Иво Христов.
2
25
 
21
 
! Отговори
Радев пише история! преди 5 години
За първи път в света някой протестира срещу това че искат да му вдигнат заплатата и подобрят условията на труд!И президентът е съгласен....абе вярно ли че само 80% сте....знаете какво?!
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писал , направо е сложил вето.