Зад увеличението на заплатите - по-скъпи стоки и ток

Държавата няма много инструменти, за да смъкне цената, смята лидера на КТ "Подкрепа"
10 яну 2019 21:40, Красимир Ангелов
27

Борсовата цена на тока, на която купуват електроенергия фирмите, скочи рязко в понеделник. Търговията на платформата "Ден напред" приключи при цена 207.02 лв. за мегаватчас базова мощност, което е с над 50% повече от средните стойности на сделките от 1 до 7 януари, когато нивата бяха 134.5 лв. за мегаватчас.

Според президента на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов държавата няма много инструменти, за да смъкне тока.

"Имахме притеснението, че при увеличението на минималната заплата ще има уловка. Толкова хубаво не е на хубаво. Не знаех дали зад тази работа не стои нещо друго и може би е точно увеличението на тока. Увеличението на стоки и продукти вече започна от последното тримесечие на миналата година", обясни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му зад това увеличение стоят едни големи пари, а пък уж говорим за свободен пазар.

"Бизнес на протести е малко перверзна работа, но не знам кого ще убедят. Не мисля, че това е начинът. Политиците са заклещени в едни рамки - имаме две изборни кампании тази година. Когато има избори, твърде често се правят глупости", сигурен бе президентът на КТ "Подкрепа" в "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че политиците доста се притесняват от увеличението на тока и други основни стоки, защото още помнят кризата в края на миналия век. "Политиците разбраха, че не трябва да пипат тока, за да не падне правителството. Когато на българина му ударят по джоба, той излиза на улицата", допълни Манолов.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Глей късмет пак.Точно вдигнат заплатите и хоп веднага тока се вдигне, водата ,цените на стоките в магазина, всичко .И какво направиха пак?Исраха се на метеното!Резил отново!
21
1
 
7
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Цените в България се увеличават непрекъснато, с повод и без повод. Играта е стригане до кокал - все пак хората няма да легнат да умрът (с изключение на изоставените пенсионери), ще купуват каквото им трябва, дори да задлъжняват още повече. Просто т. нар. бизнесмени са абсолютно безмилостни.
20
1
 
12
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
тези т.н. синдикати трябва да се забранят със закон! не познавам от 20 години човек, член на профсъюз, как се издържат в такъв случай ми е интересно?
19
1
 
6
 
! Отговори
33 преди 5 години
И ние , тук пишещите , сме едни плямпала като тези двамата "синдикалисти".Оня пък щял да внася молдовци - тези тук ги оправи ! А ГЕРБ са с водещ рейтинг !?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е изтървал конците, Цветанов играе зад гърба му, лошо..........с вечните си кроежи по кметства и общини.
17
0
 
22
 
! Отговори
Криси преди 5 години
Да, по-високи заплати ,а цените на стоките нагоре. Е ,след 20 години работа в България ,в Университетска болница(мед. сестра съм) се махнах от тази държава . Сега наистина получавам това ,което заслужавам.В България е подигравка.Е дано дочакаме някаква промяна!
16
1
 
16
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
До учене цял живот:грешиш, постоянно уча и пак не те искат дори с нова професия.Преди теб има връзки,връзка ри и свои хора.И наши партийни.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така са му казали да каже...нали трябва да защити монопола и съответно правителството! Нямаме синдикати вече в държавата имаме ***!
14
1
 
20
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
България и свободен пазар са несъвместимо съчетание на думи.Монопол е думата за България и то частен,като преди 1989 беше държавен.Нищо не се е сменило само собствеността е в частни ръце.През соца ни учеха,че сме равни,но и тогава имаше ''по-равни''.Лошото е,че ако тогава бяха два автобуса,днес са по един автобус във всеки квартал.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"политиците се притесняват да вдигат тока" Ко? Неее! Този човек не е ли забелязъл увеличение в сметката му за ток от минимум 100% в сравнение с преди 10 години??? Щото аз да. Даже може и да са към 200%. Тъй че да се говори, че ги било страх да вдигат тока е абсурд. Токът си се вдига много последователно, всяка година с по 20%. И изобщо не ги интересува, че заплатите не се вдигат с по-толкова. И после реват, че потреблението било малко. О, изненада.
12
1
 
19
 
! Отговори
Чичка преди 5 години
Чак ме хвана срам от това интервю. При Манолов се наблюдава една личностна трансформация, при която трудно вече си позволява да критикува намесата на държавата. Свили са му сърмите на този наш Андрешко. Абе, даже и на демагог бих го оприличил. Това, което каза на 70% беше преповтаряне на нищоказване. Поредния лакей с липсващи предни зъби
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените в България се увеличават изкуствено. Не може при нисък стандарт, цените да са високи.
10
5
 
22
 
! Отговори
учене цял живот преди 5 години
Вие обаче продължавате да мислите, че някой в тази държава иска да дава високи заплати или пенсии и соц.помощи. На никои не му пука за бедните, системата е "всеки се спасява както може", затова четете, учете се постоянно . Нашето съместно съжителство е далеч от смисъла на думата общество. В едно истинско общество всеки си знае мястото и се чувства полезен, дава нещо и получава друго от другите или институциите. Даже има поговорка-Сит на гладен не вярва
9
3
 
19
 
! Отговори
краси преди 5 години
е *** я кажи колко ти плащат Пашата или Домусчиев чрез Тиквата за да плямпотиш глупости безкрай. Презирам те от цялото си сърце и се чудя що за мяйка те е родила и що за родители за те възпитали. Срамувам се, че има такъв българин.
8
19
 
3
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Редовните увеличения на заплатата ми винаги са изпреварвали инфлацията с доста.
7
2
 
29
 
! Отговори
sza преди 5 години
Това означава геноцид за тези, за които няма увеличение на парите т.е. пенсионерите.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е изтървал конците, Цветанов играе зад гърба му, лошо
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала Бойко, благодат
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се, как с тези ниски заплати и пенсии и цени които са близки до западноевропейските как живеете в България??? Ужас! И още ги търпите а не сте ги измели. Протестирайте, защо си мълчите и траете?
3
1
 
25
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Подкрепа и КНСБ внесоха законопроект за внос на Ислямски Терористи за Работници .Тези са откачили - трябва да има Гражданско Движение със СЪЩИЯ МОДЕЛ на жълтите жилетки от Франция .