Хванаха лаборант за промяна на алкохолна проба на шофьори

Услугата му струвала между 500 и 1000 лева
Обновена: 11 яну 2019 21:29 | 11 яну 2019 21:26, Петя Славова
11
Хванаха лаборант за промяна на алкохолна проба на шофьори
Снимка: архив, Булфото

Началничка на лаборатория в бившата Окръжна болница в Пловдив прикривала пияни шофьори срещу крупна сума пари. В схемата работила с посредник, който издирвал шофьори, чиито алкохолни проби били положителни, съобщава Нова тв. От прокуратурата твърдят, че подкупите са в размер от  500 до 1000 лв. Престъплението е извършвано в специализирана химическа лаборатория. Изследванията са правени на апарат, а подменените стойности са вписвани в протоколи.

За случая алармира Николай Ильов, който бил хванат от полицаи да управлява автомобила си с 0,67 промила алкохол в кръвта. Изпратили го на кръвна проба в Окръжна болница. Ден по-късно, по телефона му съобщават, че резултатът е 0,87 промила. Но получава и оферта - ако плати 1000 лв вместо на държавата, на тях, ще получи друг резултат, в който пробащат ще е отрицателна.

Николай се свързва с полицията и заедно с полицай под прикритие, предава исканата сума на посредника в лечебното заведение. Задържана е шефката на лабораторията в болницата, д-р Йорданка Димитрова, която по-късно е освободена под гаранция. В ареста остава нейният помагач, който има криминално минало.

В лечебното заведение са изненадани от случая и твърдят, че вече са взели мерки стореното от задържаната лекарка да не се повтаря.

Николай не съжалява, че е подал сигнал в полицията. "Аз съм грешен, че съм употребил, но някой може да е с 2,5 промила. Аз имам деца и моите деца може да са под техните колела", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Он до 4 преди 5 години
Много са ми интересни такива демагози като тебе. Да му вземели книжката за да не пие и да кара ХАХХАХАХХАХ. *** книжката кола не кара бе! Или 1000000лв. глоба..ми ходи му вземи глобата! Той няма нищо на свое име... По този начин не се намазват истинските виновници, а обикновените хора страдат.
10
0
 
3
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 5 години
До На всеки (кило)метърТо и катаджиите, дето взимат подкупи, трябва да бъдат съдени за същото...
9
0
 
8
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 5 години
Почна да се усеща народа, ама дълъг път още трябва да извърви...
8
4
 
2
 
! Отговори
Он преди 5 години
Дава, от край време предателството е било характерно за българина. Жалък и *** народец....
7
6
 
1
 
! Отговори
0.61 0.68 преди 5 години
През 2009та карах рено 11 и бях на 18. писаха за 0.61. намерих връзка , искаха 4000 лв да събориме акта. не че не исках, но нямах. през 2011 вече карах ауди а3 , писаха за 0.8 . станаха 10 000 ,гд колко самата кола към тогавашни мащаби, но на базата че е 2001 .. след 2011 началото прекратих практиката да се управлява мат .. 2017 щях да взема златен талон , ако не беше един фиш от 2016 зааа.. неработещи крушки на регистрационната табела . Междувременно, извадих "А" и "Ц"
6
2
 
10
 
! Отговори
На всеки (кило)метър преди 5 години
Такива индивиди са тумора на България. Има ги навсякъде, във всеки отрасъл. И други подобни ще го оправдаят.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е каква заплата взима един лаборант?
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези трябва да се съдят за умишлено убииство. Представете си колко убиици са пуснали на пътя за по 500 лева вместо да им се вземат книжките за да немогат да пият и да карат. А тази даже е пусната под гаранция. Да ви имам държавата и управниците. Така се получава когато мутрите си имат държава.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този лаборант е разобличен, защото явно е някакъв шанаджия. Иначе към всяка една лаборатория за анализ на пробите за алкохол и наркотици, има човек наречен алхимикът. Капва една капчица от тайното вещество и тестваният става чист като второкласник отпил от бирата на баща си. Като една част от това се прави на добра воля, за да се оправят колеги и разни други пияндурници на държавна хранилка. А ако е някое синче, или някой йоско,се развързва дебелата кесия.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на шофьора, правилна постъпка!
1
3
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ето как някои хора са се оправили в живота - с много, много, труд...