Интелектуалци до Борисов: Стига безчинства на хора от "цигански произход"

"Позорно е да бъдат биви и унижавани служители на реда"
11 яну 2019 17:30, Боряна Павлова
123
Интелектуалци до Борисов: Стига безчинства на хора от "цигански произход"
Снимка: БТА

Писмо в подкрепа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов изпратиха до премиера Бойко Борисов представители на академичните среди и интелигенцията.

Поводът е писмото име е напрежението, избухнало в село Войводиново, където двама роми пребиха военен от спецчастите.

Акад. Георги Марков, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, чл. кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев се обръщат към българския премиер, като изразяват категоричната си подкрепа на "инициативата на Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход".

Още по темата

Според тях, позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.

Те адмирират действията на Каракачанов и смятат, че е крайно време един държавен български мъж да заеме такава позиция и настояват тя да се превъплъти в поредица от държавнически действия.

Интелектуалците призовават министър-председателя да разпореди на компетентните институции да изготвят необходимите мерки така, че "в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани".

"В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ", завършва писмото на видните родни интелектуалци в подкрепа на действията на Красимир Каракачанов.
 


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
8
 
! Отговори
кой преди 4 месеца
Кой ако не Борисов са подкрепи сега Карачанов
Това което стори министъра трябваше да се
случи отдавна. Да видим сега Борисов бълга
рин ли е или ц*и*г*а*н*и*н. Ако подкрепи по
тъмните,да се маха където очите му видят. Не
го щем повече за управник на държавата. Под
неговото "успешно "ръководство толкова беди
ни сполетяха. Бойко или действай,или се ма
хай!
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕДНО ВРЕМЕ КАК БЯХМЕ ТИХИ МИРНИ,НА РАБОТА С ТОРБИЧКАТА ЗА ХРАНА.ААХ БАЙ ТОШО КЪДЕ СИ?
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да го образоват тия интелектуалци та те да не безчинстват към нас. Тия хора живеят в средните векове и съответно подхода към тях трябва да е такъв, друг няма да даде резултат, а защо са стигнали до там е най-важния въпрос.
101
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Tova ne sa akademici, tova sa teroristi....kioravi li sa bili dosega kakvo se sluchva v rebegetu?!
100
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой как си го направи така си го живее.
99
1
 
29
 
! Отговори
Гол и бос преди 4 месеца
Парите от програми за малцинствата, да станат социални за всеки нуждаещ се! Но този, който работи и иска да допринася за общото благо, а не на другиму, без образование, който безнаказано гази закона постоянно и навсякъде.
98
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Решението е елементарно :
1.При констатирано престъпление дело на "бразилци" спиране на помощите за цялата махала .
2.Помощи само срещу положен жбществено полезен труд .
3.Задължителен среден успех 4.50 или спиране на детските надбавки .
97
0
 
16
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 месеца
не е позор в европа да бъдат внасяни подобни на този защитен от нпо вид, заедно с техните "особености" под "невинния" предлог за помощта към "бежанците". не! това не е позор, а Престъпление! Гнусно Престъпление от страна на всички нпо е употребата на тези малцинства (но вече не) за користните цели на "филантропите" напълно изкyфели! а идеите им - изветpели!
96
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С ромите,просто трябва да се приложи закона.Крайно време е.Много българи също нямат покрив над главите си,но не строят незаконони къщи,не грабят възрастни хора,ни изнасилватине убиват...
95
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те не могат да се справят с Ало измамниците, та какво остава ако се зададе нещо по-сериозно. Заети са с подготовка за избори, те са надневен ред.
94
20
 
5
 
! Отговори
самолет пуца бежов преди 4 месеца
Каракачамаков лъже ромите че е на тяхна страна. Забележете, той неразпръсква ромите равномерно из страната и Европата а ги държи в гета, а в същото време копува най-точните ракетни изстребители. Роми бегайте- тоя ще ви запуца та се невидехте.

за какво саму тези перфектни бойни самолети като не сме във война. За война са нуйни стотици самолети. Явно ги копува за вътрешна употреба да решава локални бунтове на населението
93
0
 
25
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 месеца
адресът на всички обръщения е погрешен. тази територия се управлява от нпо - структури, които са финансирани отвън и следват една дългогодишна антибългарска политика. парламентът, правителството, съдебната система са подчинени на нпо структурите и техните финансови инжекции... обърнете се към бхк! като за начало. и соpос - вън!
92
0
 
19
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 месеца
гледам и се възхищавам на това, до какви висини достигнаха евроатлантическите "ценности" на неолиберал - троцкистите водени умело от нпо джендъризма. хората да призовават за спазване на законите от всички и наказанията в законите да важат за всички. колко потресаващо за 30 години преход към "демокрация" и "правова държава".
91
10
 
6
 
! Отговори
Интеграция манипулац преди 4 месеца
кой крещи че ромите неучели, неработели и че крадяли. Я ски колко много и колко високо с академични, профвсорски и доцентски титли в науката, образованието и медицината са се изкачили тези видни роми:Акад. Г.Марков, акад. В.Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, В.Воденичаров, акад. П. Карталов,акад. С.Воденичаров, акад. К.Косев, акад. А.Дончев, чл. кор. Ив.Гранитски, акад. В.Гюзелев..
И после не се били интегрирали. Поне знае как се интегрира с БКП, после с БСП и ГЕРБ...
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да! Никаква изненада. Каква новина е това?
Новина щеше да бъде , ако т.н. интелектуалци, академици на държавната ясла, настояваха да се спазват законите и да се прилагат своевременно и в цялата им строгост за всички нарушители.
Нагнетяването днес на етническото напрежение обслужва само и единствено интересите на едни самозабравили се българоубийци!
89
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това ли са ни спец частите. Двама неандерталци да го смелят от бой. Аз който не претендирам да съм голям побойник щях най малкото да ги вкарам в болница и двамата поне за месец. В казармата по бай Тошово време съм тренирал джудо което ми върши добра работа когато някои се направят на мъже. За минута ги просвам на земята и след това мога да ги изпотроша с ритници. В тези спец части не тренират ли бойни изкуства или ги учат само да стрелят. За ръкопашен бой ги няма никакви.
88
6
 
13
 
! Отговори
5555 преди 4 месеца
То па една интелигинция. Мани мани
87
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интелектуалец до Радев:

Нали все истината казваш !
Защо пазиш радиомълчание за ексцесиите на един самозабравил се шкембе войвода срещу един беззащитен етнос, заради един битов инцидент !?
Съгласен ли си, че с багери в сред зима може да се реши ромският проблем ?
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къф държавен `мъж` е Борисов?

За три мандата няма една мъжка постъпка.
Първо да докаже, че е `мъж`
85
0
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 4 месеца
Метално бяло обран от роми представящи се за майстори на покриви излъгаха ме после ми взеха много пари заплашвайки ме ГЕРБ се хваля че са хванали наглите А тези какви са сега защо не ги хванат!