С жълти жилетки: Центърът за психично здраве на протест

Недоволстват заради ниско заплащане и лоши условия
11 яну 2019 09:15,
14

Протест с жълти жилетки и в Центъра за психично здраве в София. Психиатри и медицински сестри обявиха, че недоволстват заради ниското заплащане и лоши условия на труд. Те настояват за нов колективен трудов договор, но ръководството на психодиспансера им отказало.

В центъра за психично здраве посрещат пациентите с жълти жилетки. Служителите разказват пред Bulgaria ON AIR, че напрежението ескалирало, когато направили предложение за подписване на нов трудов договор, но от ръководството на психодиспанера отказали.

Те настояват за преместване на центъра в друга сграда, както и да се промени начинът на плащане на извънредния труд, който в момента е в пъти по-малко от предвиденото по Кодекса на труда.

Протестиращите разказват, че битовите условия са под всякаква критика. Една от сградите на диспансера е строителна барака от края на 50-те години, използвана при строежа на Баташкия водносилов път.

От ръководството на Центъра за психично здраве увериха, че предстои преместване в друга сграда. Кога обаче – не е ясно. Служителите от центъра ще протестират, докато исканията им не бъдат изпълнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Доколкото знам се усеща остра липса на психиатри .
12
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
В коя сфера са твоите приятели психолози ?! Не мога да повярвам на това което твърдиш ? Всичко които аз познавам взимат 600 лева да не говорим за социалната сфера в които са по малко ...
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvi sa tesi darjavni bg narodni plateni falshivi medicinski slugi simulanti...da varnat zaplatite si....te samo simulirat deinost kato Ninova , Stanishev, Ioncheva, Iotova, Radev, benebanka, ban, akademicite i profesorite ot medicinska akademia, bg darjavnata televizia i radio, darjavnoto kino, kultura, ..uuuuuu, teroristiii!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hristianski teroristi vladeiat sofiiska oblast....vai, vai..... agnetata ne nauchili rodnia si ezik....
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Център за психично здраве - там са само леки случаи, и повечето симуланти, които ходят там по желание през месец и после пенсия. Истинските тежко психично болни (шизофрениците) ги прехвърлят принудително в държавните психиатрични болници където са с по-високо ниво на компетенция в клиничната психиатрия. В тези центрове (психиатрични отделения) не се прилага тежката артилерия в клиничната психиатрия - инжекционно Халоперидол на буйстващите пациенти с пристъп. Но на тях пенсии - йок !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен6Завършил си Психология, но не правиш разлика между психолог и психиатър. За блям блюм моабети се взимат пари, но за истинско лечение - не.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Построиха модерни болници, с модерно оборудване, но за психичноболните никой не мисли, дори не ги смятат за кучета, не за хора.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм завършил Психология и трябва да ви кажа, че 97% от психолозите които познавам, получават заплати над 2000 лева. А голяма част от тях имат частни практики. Един от всички които познавам (добър мой приятел) прави по 6000 месечно.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо като бяло грозде, което е зелено, червен лук, който е лилав и т. н.
4
1
 
7
 
! Отговори
Deniz преди 5 години
Tozi Centar izglejda kato konclager
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви жълти жилетки? Това е цвят ЕЛЕКТРИКОВОЗЕЛЕН?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглеждат досущ като полицаи.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е Добре изглежда, какво се оплакват!