Загиналите под лавината в Пирин: На 23 и 30 години

Карали по необработена писта, въпреки предупрежденията
11 яну 2019 16:52, Нели Христова
28
Загиналите под лавината в Пирин: На 23 и 30 години
Снимка: Flickr

Двама младежи са загиналите в падналата лавина в Пирин.

Те са  на 23 и 30 години и са от София, съобщи "24 часа".

Още по темата

Групата младежи са се спускали по необработените писти под връх "Тодорка", когато снегът започнал да се свлича.

Двама успели да се измъкнат и в 11 и 28 часа подали сигнал към спасителните служби, че приятелите им са затрупани под лавината. 

Загиналите са имали въздушни възглавници, но те били разкъсани от дърветата по склона.

Единият от тях бил с включено пипси и за това тялото му е намерено по-бързо. Вторият е открит със сонда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиколайНали знаеш само кой не го е страх? Да ти мина през умната глава, че са поставили на риск и хората дошли да ги спасяват в тази лавиноопасна ситуация? Живота е различен от виртуалната реалност и холивудските простотии.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По каква необработена писта са карали? Абе журналята! Там има табели, че е забранено спускането. Карали са извън пистите, в улей, в гориста местност. Каква писта, какви пет лева? Информирате ли ни журналисти? Спасителите предполагат, че еърбеците им са се разкъсали когато лавината ги е блъскала в дърветата. Всеки може на картата да види какъв е терена между Тодорин връх и хижа Дамяница. Отгоре не можеш да видиш склона. Толкова е стръмно.
24
1
 
2
 
! Отговори
Me преди 5 години
Кои са младежите знае ли се?
23
4
 
7
 
! Отговори
До смях преди 5 години
Приятелю, не можеш да сравняваш карането, разхождането извън пистите (разбери, че не всичко в планината е писта - обработена или не) с нарушаване на правилата за движение по пътищата. Наистина ли смятяш, че единственото място, където трябва да стъпва човешки крак в планината е по обработените писти?
22
4
 
12
 
! Отговори
смях преди 5 години
Катастрофите са същото следствие на нашият *** манталитет. в 99% от случаите е неспазване на някое правило и някое семейство е почернено. И да, сравнението с това да караш по необработени писти е точно същото, като да нарушаш правилата по пътищата и това да води до смърт. П.с: И изобщо не те мисля. Животът си е твой. Живей го както намериш за добре. Но ако си толкова уверен в това което правиш, и това, което са направили тия деца, ходи го обясни на родителите им. Може пък да ти дойде акълът.
21
4
 
4
 
! Отговори
до смях преди 5 години
мен не ме мисли, аз и лятото ходя по планините, макар и пистите да не са обработени. Че и зимата се разходжам насам натам. То щото хора умират от катастрофи да не пътуваме.
20
1
 
16
 
! Отговори
смях преди 5 години
Нелепо/безсмислено е да умреш в планината, когато си се качил да покараш ски/борд. Ужасно е да се обадят на на ***, и да и кажат: лавина счупи врата/одуши сина Ви или дъщеря Ви. Точно толкова нелепо е да умреш в морето, когато има мъртво вълнение и си предупреден за него. Прави квото искаш, животът ти, обаче ти е даден от друг, и горко им на тия които те обичат, ако трябва да чуят такива новини, заради единият ти келешлък. На мен за тях ми е жал. Такива като теб не мога да променя.
19
9
 
5
 
! Отговори
до смях преди 5 години
Нелепо ми взучи да наричаш планината "необработена писта". Явно за теб с това се изчерпва тя. С колата до лифта, няколко кръгчета и после кръчма. В подходящи условия може да се кара и ходи къде ли не. Или викаш, ако я нямаше ски зоната в Банско, да затворим Пирин за зимна ванакция до май, юни.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тези момчета да са безотговорни и даги съдим, когато по улиците е пълно с хора приличащи на лоени топки и такива, които пушат? Вторите поемат много по-голям риск и струват повече на обществото!
17
0
 
11
 
! Отговори
смях до 15 преди 5 години
Всичко, което не е минато от трака е необработена писта. А дори когато мине 3 часа и снегът се разкашка, пак става необработена писта. Контузиите са зверски. И Горите, не е необходимо да се обработват, защото там по принцип не се кара. Ако си толкова уверен в правотата си, къде и как може да се кара, ходи на погребението на тия деца и обясни на майките им и близките и, как човек може да умре и в рейса. Ходи ги утеши, че нищо не е станало.
16
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Почти всяка година има токъв случай. Плонината не прощава грешките в повечето случаи! Мислете с тез глави, а не със скъпите си каски! Бог да ги прости!
15
5
 
3
 
! Отговори
до смях преди 5 години
Младеж, за теб всичко, където не е минал трака, за необработена писта ли го имаш?*** да вземат да ги обработват и горите значи.
14
0
 
3
 
! Отговори
смях do 12 преди 5 години
Пампорово, Боровец, Чепеларе, Бяла черква, Хижа Здравец. Групата младежи са се спускали по необработените писти под връх "Тодорка", когато снегът започнал да се свлича. Проблем ти е четенето, или проблем ти е разбирането ?
13
2
 
7
 
! Отговори
Пародия преди 5 години
Австралопитекус булгарикус галфоникус в действие. Па после някой длъжен и да го измъква за олигофренията му.
12
1
 
1
 
! Отговори
до смях преди 5 години
Улеите са необработени писти? Брато, ти къде си карал ски от дете?
11
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 5 години
Да ги представят за наградата Дарвин!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си указания за хората които нямат опит в планината. Всяка година се започват философски размисли в интернет "Имаше ли глава Грую?". Винаги стават инциденти, но защо трябва да се дискутира какво е можело да стане, ако. Акото мирише и цапа ***.Траурните агенции и те трябва да съществуват.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На скапания курорт Банско всяка година гинат.
8
1
 
24
 
! Отговори
смях преди 5 години
Аз самият карам ски от дете, и като знам, кви конутзии могат да станат от едно обикновенно падане, просто не разбирам с къв акъл пускаш необработена писта с пресен сняг и с предупреждение за лавинна опасност. Това е чиста подигравка с природа, родители, приятели, с всеки.
7
1
 
35
 
! Отговори
смях преди 5 години
Мъка. Не ми се мисли за родителите, изпратили децата си сред природата, да покарат борд, да подишат въздух, далеч от стрес и ежедневие и накрая тоя ужас. Направо не ми се мисли. Толкова нелеп и ужасен начин да умреш, че чак човек е безмълвен. И това от келешлък. Същата глупост е да караш пиян и да се правиш на мъж. Мир на праха им. Съболезнования към близките им.