На живо от Пловдив – началото: Ние сме всички цветове!

Вижте откриването на Европейска столица на културата 2019
12 яну 2019 19:00, Александър Попов
84

Точно в 19:00 часа започва официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Ако нямате възможност да бъдете в града тук можете да видите на живо мащабния спектакъл "Ние сме всички цветове". Шоуто ще продължи един час.

Началото е поверено на Теодосий Спасов, а на сцената ще се качат Валя Балканска, гайдарят Петър Янев, фолклорният ансамбъл "Тракия", над 200 кукери от региона, хористи и ученици от града.

Основната програма ще бъде на 30-метрова кула, осигуряваща видимост от 360 градуса. Сцената е с 5 нива и тежи 200 тона заедно с участниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
стронг преди 5 години
Българи, Чудомир има един разкошен разказ за вечно мрънкащия за всичко бай Тотю Чушката. Като него сте с коментарите едно към едно. Пази Боже от критикарЕ като нашето магарЕ. Имаше си и гайди и народна песен и кавала на Теодоси Спасов и кукери, но и модерни неща на откриването, така че за всекиго по нещо.
62
2
 
5
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Срам ме, е че в южна България има такива хора като кмета на Пловдив и подчинените му в общината. Ако някой си направи труда да провери как се прави такова събитие , то най добре ще е отвори линковете и след това да отиде да запали една свещ и прекръсти.Такова престъпление към такова събитие не е било от поне 20г.*** общинари и още по-*** държавници усвоиха,, едни пари,, за да задоволят собственото се его.Ако някой се чуства европеец, моля за разбиране: никога повече герберисти и ******нгери.
61
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Пловдивчанин. Отчети и оставки не се искат тук, по форумите. След като сте недоволни - пред общината, да се организира масов протест с искане за оставка. Всичко друго е ала-бала, приказки по форумите. Ето, тази година предстоят местни избори, ами не да ходите за риба, а отидете да гласувате. И ако пак спечели този с няма и 1000 гласа не да се мълчи и да се говори по форумите, а да се реагира. А като се сетя какво беше по времето на Славчо, ако той е единствената алтернатива пак,не мерси!
60
1
 
5
 
! Отговори
Майна преди 5 години
Идеята Заедно е не постижима за нас българите цел. Завистта, разделението, черногледството, плюенето са ни по силни черти.
59
5
 
8
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 5 години
Жалко! Болно ми е! Как очаквах откриването.......! Накрая-нищо.....!!!Креслив средношколски рецитал! Кой определи сценаристи,. режисьор,та дори и гардероб....ГЕРМАНЦИ.!!!??Та това не е бирен фест!!?? Отчет, оставка на целия организационен екип, в едно с наглия кмет, за който ремонти на улици и сгради и културни събития не са свързани
58
6
 
8
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Хайде шопЕтЕ да спрете вече да плюете Пловдив, знаемЕ че ви е яд и че ще кажете че е пошло, глупаво, едно нищо и т.н. Всъщност такава злоба може да има само у селинджъри, истинските софиянци нямат подобни комплекси. Каквото и да е откриването, добро или лошо, Пловдив е Европейска столица на Културата, и това трябва да е гордост за всички българи. Питам се дали жителите на Рим по същия начин оплюват град Матера. Силно се съмнявам!! Е, разбира се не можеш да сравняваш римлянин с дървен шоп!!
57
2
 
4
 
! Отговори
Z преди 5 години
До 70 - Няма нужда да оплюваш народните песни, за да изтъкнеш колко не сме дорасли за "модерността", която за нас била "непозната". По-скоро на теб ти е непознат фолклорът, който коментираш иронично. Не си длъжен да слушаш и да харесваш българска народна музика, но можеш да си спестиш просташките коментари по тази тема. Относно церемонията - комбинацията между "модерност" и традиция можеше да се направи с повече акъл, но явно той липсва към настоящия момент. Кулата беше впечатляваща, другото - не.
56
3
 
4
 
! Отговори
50 преди 5 години
Е , не беше чак толкова лошо , както го оценявате.Малко се попрекали с модерността която за много от нас е непозната , нещо ново все пак.Вие и ние сме свикнали с гайдите ,потурите, "Тъкала е Донка престилки!" ,Трите пъти ,пайдък , Стайка ,Йовчо ,Заблеяло ми е агънце!",старият рок и туист таген ,отстрани скара -бира, чалга и...Вярно е , че речите бяха банални и напълно излишни ,както и пеещите като с халати след баня,отчаяния вид на тъпанджията... и изобщо липсата на акценти ,МАЙНА!Абе, повече
55
3
 
15
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
И това събитие е доказателство, че е най-важно да се усвоят едни пари. Излагацията няма значение. Пълен гъонсурат.
54
10
 
7
 
! Отговори
Животното777 преди 5 години
Абе какъв е тоя пловдивски комплексар дето е ревнал за някакви имагинерни селяни които заляли Пловдив? Намери си самочувствието глезльо, какви са тея измислени проблеми и митове и легенди. Пловдив бил рай преди селяните? Кви селяни бе? Къв рай бе? В кой град живееш какво се правиш на Софиянец.. женчо. Напудри си лицето и ще си елитен като толкова искаш
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Za tri casa tri miloona kolko sme bogata evropeiska bilgaria
52
10
 
22
 
! Отговори
Майна преди 5 години
Тотална излагация !!! Участниците повече от зрителите !
51
8
 
21
 
! Отговори
ми преди 5 години
на първо гледане /с изключение на зарята /откриването на еск беше едно нищо. не знам как е протекло плюскането в тримонциум, но очаквам възторжени отзиви от присъствалите микрофонки, випаджии, шофьорите им и персонал.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха,в западна Европа са блокирали клипа,нищо не виждаме!
49
5
 
31
 
! Отговори
хаха преди 5 години
плебсът се бута и бие за шалчета,а държачките на микрофон и вип плазмодиите плюскат сьомга и къркат виски в тримона. да ви .ба и откриването и столицата и културата.
48
8
 
28
 
! Отговори
ех преди 5 години
от целото големо нищо най убава беше зарята. ама за три млн. можеше да е по длъга.
47
9
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До до гробокопачма те гражданите си имаха градинки, пред блоковете, бе селта.чета;))) И като дойдохте вие и им взеха градинките, за да има де да живеете;))) нацвъкахте кооперации като редки Л.айна и застроихте всичко с цименти бетон. Пловдив без вас, беше Рай!;)))
46
8
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
До културамиянкоДруго щеше да е да изпеят "Тез червени домати", "Кой туй нещо", "Радка пиратка" и накрая Килата да закрие, Нали?
45
7
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Разбира се, че идеята за 2-те прасета и беседата около смисла на Годината Докс, щеше да е далеч по-полезна от вавилонската халтура за 2 млн. лева. Ей фиууу, тва са 2 млн. за едни железа!
44
21
 
32
 
! Отговори
културамиянко преди 5 години
Няколко клошаря с двулитровка бира в ръка подскачат като аборигени на стрийт парад , и музиката е некъв такъв електронен блювоч чалга-хаус и с тия знамена и цветове , не разбрах тва некъв прайд ли е , панаир ли е , мега селски сбор. Да ви къкам културата , да ви къкам на столицата , закривай !