Ромчета с бойкот, няма да сурвакат за здраве Каракачанов

Сурвакарите ще подминат военното министерство на Банго Васил
12 яну 2019 08:40, Александър Попов
151
Ромчета с бойкот, няма да сурвакат за здраве Каракачанов
Снимка: Булфото, архив

Сурвакарачета, които традиционно тупат по гърбините за здраве членовете на кабинета всяка година на Банго Васил ще подминат Красимир Каракачанов и Министерството на отбраната. Това обявиха в Шумен от неправителствената организация "Амалипе", съобщава "Монитор".

Поводът за бойкота е определеното като дискриминационно изказване на военния министър, че "циганите са станали изключително нагли".

Още по темата
Всяка година сурвакари от 270 училища в България пожелават здраве и берекет с традициите на ромския и на българския фолклор, а инициативата е част от мрежата на програма "Всеки ученик ще бъде отличник".

Представители на три училища от Шуменска област заминават за Сурваки в столицата. Ученици от Обединено училище „Христо Ботев“, с. Каспичан и СУ „Цанко Церковски“, с. Никола Козлево ще представят танц и наричания в офиса на Световна банка в София, а след това ще се срещнат с представители на Комисията за защита от дискриминацията. Деца от шуменското училише "Еньо Марковски" ще сурвакат министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и главния здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Сурвакници ще има за всички от сърце, изключение прави Министерството на отбраната", коментираха от "Амалипе".

Военният министър изразил готовност да приеме сурвакарчета още преди острото си изказване. 

"Съжаляваме, че точно на празника Василица, когато се градят мостове между старото и новото, се налага да прекъснем мост, граден вече 5 години. Запазваме уважението си към Министерство на отбраната и институцията "Българска армия", в редовете на която винаги е имало хиляди роми", се казва още в писмения отказ, подписан от председателя на "Амалипе" Деян Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно настрана, че това е насаждане на омраза на етническа основа, защото децата няма как да знаят какво е казал който и да е министър... един друг въпрос ме вълнува повече: Кой я финансира тази организация, за да плаща такива мероприятия? Каква дейност е осъществявала срещу това финансиране и какви са резултатите от тази дейност? Хайде НАП и Икономическа полиция да си свършат работата.... стига само пихте и ядохте по морето, за да си вземете касови бележки.
6
1
 
32
 
! Отговори
добрият орисник преди 5 години
В знак на протест всички да се изнесат в Германия и да насурвакат немските министри.
5
0
 
33
 
! Отговори
Вай-вай преди 5 години
Току виж на Каракачанов му спаднало шкембето от мъка,че не е сурвакан...Впрочем,тия трябва направо да целуват ръцете на Каракачанката и останалите "патриоти"!Щото приказки много,ама действия-никакви,тоест шведите нямат никакъв проблем да си карат по стария начин.Могат спокойно да се правят на обидени и да си вършат поразиите,реакция НЯМА да има!
4
0
 
55
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Хора които не се определят като българи- знаят една две думи на български --- да им се отнема гражданството и репатрация в посока без завръщане-- Как може това?? Българският народ да храни хора които казват че не са българи ,не знаят български език -лежат по цял ден и убиват и бият крадът наред всеки и всичко ??
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пропускайте обаче да сурвакате стабилягата Баце, той докара нещата вече до необратими. И през президента минете, той пък се ослушва като мишка в трици.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тц тц тц ........а аз се чудех, защо тези дни каракачанов ходи унил и тъжен ! не яде... не пие... не спи...не му се говори...
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъ Каракачанов ще отслабне от мъка.