Десетки роми искат главата на Каракачанов, а той: Нека протестират!

Вицето пита НПО-тата къде са отишли парите за интеграцията
Обновена: 14 яну 2019 15:47 | 14 яну 2019 15:39, Камелия Цветанова
688

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът след нападението над военнослужещия в село Войводино стигна и до жълтите павета. Само че докато в селото са недоволни българите, пред Министерски съвет се събраха десетки роми, за да поискат оставката на вицето Красимир Каракачанов.
Още по темата
Участниците носиха плакати, в които обвиняват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи - "Каракачанов, не разделяй обществото", "Каракачанов, върви си", "България казва не на фашизма", "Родино моя, ти си ваза, в която не цъфти омраза".

Протестиращите негодуват най-вече срещу репликата "циганите станаха много нагли" и твърдят, че Каракачанов трябвало да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на омраза.

След изказването на вицето ромският активист Лилияна Ковачева подаде жалба срещу него, тя е и един от организаторите на протеста днес.

И докато ромите скандираха на жълтите павета Красимир Каракачанов прие в Министерството на отбраната ромски деца, който го суровакаха.

Той отсече, че няма за какво да се извинява и коментира, че всеки има право да протестира.

"Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари", заяви вицето.

А след като стана ясно, че криминално проявен е нападнал курсанти от Националния военен университет на пътя, Каракачанов настоя, че е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото.

"Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


688
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари