Десетки роми искат главата на Каракачанов, а той: Нека протестират!

Вицето пита НПО-тата къде са отишли парите за интеграцията
Обновена: 14 яну 2019 15:47 | 14 яну 2019 15:39, Камелия Цветанова
688

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът след нападението над военнослужещия в село Войводино стигна и до жълтите павета. Само че докато в селото са недоволни българите, пред Министерски съвет се събраха десетки роми, за да поискат оставката на вицето Красимир Каракачанов.
Още по темата
Участниците носиха плакати, в които обвиняват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи - "Каракачанов, не разделяй обществото", "Каракачанов, върви си", "България казва не на фашизма", "Родино моя, ти си ваза, в която не цъфти омраза".

Протестиращите негодуват най-вече срещу репликата "циганите станаха много нагли" и твърдят, че Каракачанов трябвало да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на омраза.

След изказването на вицето ромският активист Лилияна Ковачева подаде жалба срещу него, тя е и един от организаторите на протеста днес.

И докато ромите скандираха на жълтите павета Красимир Каракачанов прие в Министерството на отбраната ромски деца, който го суровакаха.

Той отсече, че няма за какво да се извинява и коментира, че всеки има право да протестира.

"Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари", заяви вицето.

А след като стана ясно, че криминално проявен е нападнал курсанти от Националния военен университет на пътя, Каракачанов настоя, че е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото.

"Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


688
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има основание за оставка, но не и това, за което са се събрали ромите! Тези, (спонсорите)които ги изкараха на площада и партиите-купувачи на гласове са виновни за безнаказаното поведение на ромските изстъпления!
223
8
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Крадливите и нагли българи да върнат милиардите на ромите, окрадени от ЕС за ромската интеграция!!!Агент Видж Ейбрахам!ЦРУ!!!
222
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкането и репресиите над малцинствата в България са без аналог в Европа. Каракачанов във всяка друга страна вече щеше да е подведен под отговорност. Вместо това той е Вицепремиер. Бивше ченге на ДС.
221
0
 
15
 
! Отговори
Д0 313 преди 5 години
Ти от кой катун си?Какви къщи,бе?Това са коптори,на общинска земя!НЕЗАКОННИ!Ще отидат там,от където са дошли.Или при родата от другите незаконни гета,докато ги съборят и тях.А след това към Индия.Сорос да ви осигури билети.Там е топло и може да си спите на улицата.
220
9
 
3
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Каракачанов вместо да предприеме някакви действия, се изказва като ***, което не прилича на длъжността му, Аз също смятам че трябва да поеме отговорност за казаните думи и действията си.
219
2
 
2
 
! Отговори
преди 5 години
Хайде Каракачанов, покажи какъв мАж си.
218
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До ЕВРЕЙСКА ДИВЕРСИЯАз имам приятели роми и съседи роми. Проблем? Нито съм сoросоид нито съм марсианец.
217
1
 
11
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Този протест много ми напомня по организация на организиран от ДРОМ(Ромска организация) на Илия Илиев. Илиев доста често се появява в конфликтни зони. Илиев е един от политиците които постоянно повтаря на ромите "Вие имате права" и "Българите са ви длъжни". Илиев е много силен затова и от години от ГДБОБ не го разследват. Да не се забравя и че ромите са електората на всяка богата партия която има пари да ги купи.
216
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу расизма, долу Каракачанов
215
4
 
0
 
! Отговори
до 302 преди 5 години
ами защото и тои е от същото племе , българи няма в германия има римляни само
214
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чакаме премиера и обкръжение да излязат и да ги защитят
213
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво образование, каква грамотност, те са близо 1 милион, ако се ограмотят и почнат да търсят работа и да ги наемат заплатите ще паднат на половина. 1 милион роми програмисти - ми то в България има работа само за 20-30 хил програмисти, колко стотинки ще стана заплата на програмиста?
212
2
 
15
 
! Отговори
Pipi преди 5 години
Тия на снимките всички са взели пари, за да стачкуват. Плакатите, дето някой им ги е битнал в ръцете, те дори не могат да ги прочетат.
211
2
 
5
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Чудесен електорат има Боцмана!
210
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наглоста в българия няма граници , вместо да се скрият в миши дупки те протестират
209
0
 
12
 
! Отговори
Ratko Mladic преди 5 години
Аууу какви са красАвиииии!
208
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха,тея дет не са на протеста си вършат обичайните ангажименти,като нападение с брадва срещу кола с хора хаха,тъй де ,да не загубят тренинг,тея военни поне могат да си ходят въоръжени ,да си запазят живота,ами ние обикновените граждани,кога ще ни въоръжат
207
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 270Аз тази работа я свърших, само чакам да кажат кога е големия протест :)Каракачанов не ми е любим политик, но в случая - БРАВО! Като Министър на отбраната имаш зад себе си армия и мнооооооооооого офицери от резерва!
206
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много други теми , по които на Каракачанов трябва да си подаде оставката,но точно по този проблем е абсолютно прав.Равни права,но и равни задължения.И образованост!
205
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смазвам автомата. Българско производство. На Арсенал. Правя го бавно и с любов. А като гледам тези снимки съм още по-прецизен, защото скоро ще ми трябва.