Десетки роми искат главата на Каракачанов, а той: Нека протестират!

Вицето пита НПО-тата къде са отишли парите за интеграцията
Обновена: 14 яну 2019 15:47 | 14 яну 2019 15:39, Камелия Цветанова
688

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът след нападението над военнослужещия в село Войводино стигна и до жълтите павета. Само че докато в селото са недоволни българите, пред Министерски съвет се събраха десетки роми, за да поискат оставката на вицето Красимир Каракачанов.
Още по темата
Участниците носиха плакати, в които обвиняват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи - "Каракачанов, не разделяй обществото", "Каракачанов, върви си", "България казва не на фашизма", "Родино моя, ти си ваза, в която не цъфти омраза".

Протестиращите негодуват най-вече срещу репликата "циганите станаха много нагли" и твърдят, че Каракачанов трябвало да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на омраза.

След изказването на вицето ромският активист Лилияна Ковачева подаде жалба срещу него, тя е и един от организаторите на протеста днес.

И докато ромите скандираха на жълтите павета Красимир Каракачанов прие в Министерството на отбраната ромски деца, който го суровакаха.

Той отсече, че няма за какво да се извинява и коментира, че всеки има право да протестира.

"Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари", заяви вицето.

А след като стана ясно, че криминално проявен е нападнал курсанти от Националния военен университет на пътя, Каракачанов настоя, че е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото.

"Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


688
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
1
 
! Отговори
а преди 5 години
не може да се отрече, от гроб си гледат електората...:))
283
0
 
6
 
! Отговори
До 666 преди 5 години
То освен ,че всичките "плакати" са на лист хартия с еднакъв шрифт и размер ,най-фрапантното е ,че и всички са грамотно написани от личности които нямат дори 8-ми клас ! Някой им налива пари дори ,за да протестират и най-наглото е ,че протестират ,за да им върнат незаконните жилища ,че им се дават помощи ,живеят на гърба на българския данъкоплатец и не искат да се интегрират ,защото си мислят ,че са богопомазани и някой трябва да им дава всичко на готово.Наглост безкрайна !
282
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години съм видял едно единствено ромско момиче което е на 16 години и е в 9 клас.Майка и се сърдеше ,че връстничките и по 2 деца имат,а тя щоще на училище ходи!Погледнете протестиращите.какви ли професии имат те?Какво работят?Откъде са им доходите?А на нас не е ли ни дошло до гуша от нашите заплати да се удържат пари и да се дават на тях?Погледнете ги здрави,прави и неработещи!
281
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Честен гражданинБРАВО НА ТЕБ!
280
0
 
16
 
! Отговори
666 преди 5 години
E как пък така на всички спонтанни протести плакатите са върху хартия еднакъв формат с еднакъв шрифт???
279
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се проверят от тези 50-60 протестиращи, колко работят, колко внасят осигуровки и плащат данъци, колко са на социални помощи и колко са със законни жлища. Само които са изрядни към държавата, само те имат право да протестират.
278
0
 
21
 
! Отговори
дедо Йов преди 5 години
Моля някой да ми покаже "ромска" къща с двор и в двора градинка: зеле, домати и т.н.
277
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилното заглавие е Роми и БСП, които им плаща на ръка и ги снабдява с плакати протестират срещу Каракачанов с цел да си подаде оставка и да свалят правителството ! соц-комуно-капиталистите винаги са се занимавали с подривни дейности, когато не са на власт с цел да я вземат! И когато успеят вземат немедлено се почва с голямото крадене на милиарди! Това е истината, това са фактите от последните 25 г! колкото и да се преструват, че се борят за благото на народа, но това е само на думи!
276
0
 
15
 
! Отговори
БХК активист преди 5 години
Аз пък виждам само почтени трудещи се,любящи родители,грижовни стопани,съвестни граждани...на мравката път правят!На бръмбара магистрала!Одухотворени и отрудени хорица!Разплаках се...каква несправедливост!
275
0
 
17
 
! Отговори
Ъъъ преди 5 години
Да наистина бяха десетки,не повече от 50-60.
274
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат оставката на един фалшификаторна българската история . Ами браво --ще я получите .
273
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През декември гледахме същия цирк сглавен херой в. симеонов . Той първиказа , нека протестират . А пък аз писахтук че ще си ходи и след него същотого чака и каракачанов -- сега след десетина дена тоя също вече няма да е вицепремиер . Колкото и на американскитеслугички да не им харесва . И дваматанямат нищо общо с някаква защита набългарските интереси , а точно обратното .
272
2
 
27
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Хората искат да си платят таксите,данъците,водата,тока...а лошите българи не им дават!Тююююю Оставка!Оставка!
271
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината боли.
270
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия се обидиха от истината.И на снимките всички с някакви затворнически татуировки по лицето.Айде ако може без протести на криминални елементи в центъра на София.
269
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драскачите си пишат, кервана си върви. ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕВРОПА! Нали всички искаха там в многонационална толерантна европа. Политиците направиха каквото иска народа- част от европа и евроценостите. Айде всеки да погледне сега гредата в окото си. И умната с етническите проблеми. ДИВ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.
268
1
 
37
 
! Отговори
бг преди 5 години
половината не могат да четат, как си направиха тияпостери.Турска пропаганда!
267
6
 
2
 
! Отговори
Ром преди 5 години
до 401! Голям смях!А ти щом знаеш как се казват двамата братски народи славяните Кирил и Методий създателите на Българската азбука защо си написал погрешно имената им?
266
8
 
4
 
! Отговори
Анормален преди 5 години
Доста от тия протестиращи си продадоха гласовете на ОП....
265
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние също искаме оставката на каракачановпо друга причина -- намерението да купуватпрескъпи американски самолети .