Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него

Обществото стана все по-чувствително на тази тема, отчитат от "Барометър България"
15 яну 2019 14:00, Красимир Ангелов
184
Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българинът категорично подкрепя думите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов след случая с нанесен побой над военен в пловдивското село Войводиново, сочат данните от експресно проучване на "Барометър България", проведено в периода 12-14 януари.

Още по темата

Според него цели 73% от анкетираните подкрепят напълно казаното от Каракачанов, а едва 12,1% от хората са на обратното мнение. 14,9% от анкетираните пък нямат собствено мнение по този въпрос.

Процентът одобряващи значително надхвърля традиционния електорат на "Обединени патриоти", от чиято квота е Каракачанов. Според социолозите това одобрение е в резултат както на естественото възмущение срещу случилото се във Войводиново, така и защото голяма част от респондентите виждат в мнението и действията на вицепремиера не само справедлив отзвук на събитията, но и адекватна и навременна реакция от страна на политик и институция, в качеството му на военен министър, по повод извършено престъпление спрямо негов подчинен.

Макар и инцидентът да е битов, именно битовата престъпност е тази, с която се сблъскват лично повечето хора, затова и приемат въпроса емоционално и лично, настояват от "Барометър България".

Не може да се пропусне и фактът, че обществото става все по-чувствително спрямо ненаказуемостта и преекспонирането на темата за защита на правата, обвързани с определена етническа или социална група, без да има реципрочност на отговорностите, включително и отговорност пред закона, посочват социолозите.

След като двама братя роми нападнаха и пребиха български командос, Каракачанов си навлече гнева на ромската общност и правозащитници заради коментара си: "Ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона".

Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Графика: Барометър България

В отговор в понеделник роми излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера и военен министър, като дори се заканиха, че ако това не стане факт, на протест ще излязат 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След едно такова изказване, се активизират троловете на ***, депесарите и даже на герберите, понеже усещат, че населението подкрепя такива думи и действия. А за политиците, най е кофти, когато електората не гледа към тях. И сега( протести, декларации, съдилища..), но така все повече озлобявате народа, срещу ромите. Приемете най после, истината и направете така, че тези да започнат да спазват правилата и законите, да си плащат данъците а не само да им давате и храните НПО-та.
31
2
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Вижда се , че со кратце, со благо не върши работа остава второто со малце кьотек и нещата ще си дойдат на място.
30
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Изобщо-прилагането на закона с пълната му сила е най-мощното оръжие за борба с шведите,защото им отнема най-милото-безнаказаността и безконтролността!Както се казваше едно време в казармата-гонката строго по устав е най-тежка!
29
1
 
37
 
! Отговори
о преди 5 години
Прав е Каракачанов, трябва да им се спрат всички помощи на *** и да ползват помощ от държавата, само и единствено ако спазват законите и правилата в България. А не като сега, директорите на училища, дават бележки, че чаветата учат, понеже иначе ще ги затворят, медиите се чудят как да оправдават престъпленията от роми, политиците ги коткат, понеже на избори им решават съдбата. И от всичко това, страда само нормалният гражданин, който трябва да ги приема каквито са, а той да си плаща.....
28
1
 
29
 
! Отговори
Да преди 5 години
100% съм съгласен, не 73!!!
27
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не думи трябват,а дела!Горчивата истина си я знаем много добре,време е за решителни мерки.И не е проблем те да бъдат строго законови!Например могат да бъдат спрени въобще детските след второ дете и ще е напълно законно,защото ще е за всички.Могат да бъдат спрени помощите за самотните майки,а бащите да бъдат задължени да си плащат(децата не падат от Космоса-някой ги е направил!).Може да бъде приложен начин на гласуване,който елиминира неграмотните.Много неща може и то законно!
26
7
 
3
 
! Отговори
Ропотамо преди 5 години
Бачо Каракачанко, е най-големич фен на *** :) без тях един глас няма да хване на избори и няма да може да бичи тежък айлак на простия народен гръб.Ама щом се намират профани да гласуват за такива бъчви за ***, народа си го заслужава :) алал, да ви е патреота и чакайте промяна с него.. ама не се чудете ако все едно и също се повтаря, всяка година.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам вече смисъл да гласувам нито за ГЕРБ, нито за БСП та поне ще гласувам за ВМРО да бутне катуните.
24
1
 
38
 
! Отговори
художника преди 5 години
Наглост до безкрайност. НЕ МОЖЕ вечно да искате нещо, трябва и да дадете НЕЩО! Защо няма НАГЛИ Арменци, Евреи, Българомохамедани, Власи, Македонци и ако щете дори и Китайци??? Единственото малцинство в БГ, което само иска, без да дава нищо в замяна са РОМИТЕ. Айде у ЛЕВО !!!
23
11
 
7
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Забелязвате ли какви тънки сметки си правят в частност "патреотите", за проблема се говори преди избори, но нищо не се след като бъдат избрани, защо ... политически интереси е причината. Занаят, че са се провалили и се опитват с предизборно говорене отново да се докопат до властта. На никой политик не му дреме за народа, всичко е в името на властта и краденето ! Ще се научат ли хората най-накрая, че на политик (който и да е той) НЕ СЕ ВЯРВА, колко пъти един и същ филм ще гледаме !!!
22
8
 
20
 
! Отговори
Демокрацията преди 5 години
Когато нямаше демокрация нямаше и проблеми с тях, не че всико беше гладко, но нещата вървяха. Когато нямаше демокрация нямаше и мизерия и както българите и така и роми живеха добре, всеки си имаше своята роля я обществото - когато нямаше демокрация в България имаше общество което функионираше.
21
12
 
2
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ясно кой е поръчал това изследване,след като всички други показват,че ОП са аут от европарламента.Сега тия си мислят,че с пушилка и празни приказки пак ще се намърдат!Ами две години къде бяха,защо не наложиха твърди мерки срещу шведите?Верно че са електорат на ГЕРБ,но това може да бъде преодоляно,а и Патриотите щяха да спечелят още повече места в следващи избори.Е,кокалът се оказа много сладък и забравиха за какво са там.Така че е нормално да бъдат изритани и да се потърсят по-читави националист
20
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички като тези и тези от снимката трябва да са с правата и задълженията като останалия български народ , на кой не му изнася или се чувства дискриминиран прав му път към Индия и Бангладеш
19
2
 
39
 
! Отговори
Киряков преди 5 години
Искате ли малко статистика от един конкретен квартал за последните 29 години?!Става въпрос за моя квартал Хр. Ботев в София изнасилиха 3-4 баби българки от които едната почина, убиха 2-3 възрастни мъже при обир, групови изнасилвания на българки в кантона, пребиха като куче българин в комуфлажни дрехи, защото уж носел сикира, пребиха няколко преминаващи с колите си през квартала, магазините им нямат никакви дакументи и фирми, строят си както си искат! В 1-во РПУ всичко
18
3
 
23
 
! Отговори
К6 преди 5 години
Това са само думи и нищо не значат, трябва много ежедневни и систематични действия срещу хора които не спазват гражданските си задължения. Не е необходимо класическо образование за определени групи от хора, но е задължително образование по гражданство или как да се държим / живеем в съвременна цивилизация
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента на Индия: Елате мили мои деца, ще ви настаним и нагостим, имаме много оризища, индийско орехче, захарна теъстика и джинджифил за обработване!
16
5
 
55
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да бъде поискана оставката на Лиляна Ковачева-организатор на ромския протест пред Министерски съвет !!! Тя е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ и няма право да организира протести срещу БЪЛГАРИЯ !!!
15
14
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ВСЕКИ народ си заслужава управниците!!!Но както преди някой каза -къде се губят 7 те процента до 80???
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
13
6
 
55
 
! Отговори
Forever преди 5 години
За проблемите с ромите,всички са безмълвни,само Каракачанов засяга въпроса и то съвсем открито,докога ще си затваряме очите за престъпленията им,утре тези проблеми ще станат още по-големи. Необходима е подкрепа,и народа постъпва правилно.