Данъчни вълнения: Докога, къде, как...

До 31 януари можем да се възползваме от отстъпка
Обновена: 15 яну 2019 21:36 | 15 яну 2019 20:45, Джесика Вълчева
3

1412 гледания   |  Още видео

Новата данъчна кампания започна преди броени дни. За първи път кампанията започва с 10 дни закъснение заради промени в данъчното законодателство.От 10 януари са подадени около 1500 данъчни декларации, като тенденцията декларации да се подават в последния момент се запазва.

"Хората са свободни да подадат декларацията тогава, когато поискат. Ние целим да направим това по-лесно и по-електронно, защото тогава няма значение дали е избран последния удобен момент", заяви в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Физическите лица имат срок до 31 януари, ако искат да ползват 5-процентното намаление за ранно деклариране и плащане. Данъчни декларации ще могат да се подават както в офисите на НАП, така и по електронен път чрез персонален код.

Целта е декларирането да се направи по-лесно, уверява Бъчваров.
 
"Тази година за пръв път вече не се подават декларации в първия възможне момент. Преди имахме такива случаи, но сега нямаме такива, заради промените в закона. Сега възможността беше 10 януари, а в първите минути на този ден дойдоха и първите декларации", каза още Бъчваров.

2019 г. е последната, в която физическите лица ще подават сами данъчни декларации. От догодина от НАП предвижват това да се извършва от работодателя по служебен път.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това с тия декларации е една формалност, която създава илюзия , че много се работи и много се печели. Като систевата е централизирана.
В действителност се имитира някаква дейност.
Така има работа и за статистиката.
И накрая при една равносметка . Необходима ли е такава даначна система. Може би е безсмислена масова бюрокрация.
На Запад е друго.