Данъчни вълнения: Докога, къде, как...

До 31 януари можем да се възползваме от отстъпка
Обновена: 15 яну 2019 21:36 | 15 яну 2019 20:45,
3

Новата данъчна кампания започна преди броени дни. За първи път кампанията започва с 10 дни закъснение заради промени в данъчното законодателство.От 10 януари са подадени около 1500 данъчни декларации, като тенденцията декларации да се подават в последния момент се запазва.

"Хората са свободни да подадат декларацията тогава, когато поискат. Ние целим да направим това по-лесно и по-електронно, защото тогава няма значение дали е избран последния удобен момент", заяви в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Физическите лица имат срок до 31 януари, ако искат да ползват 5-процентното намаление за ранно деклариране и плащане. Данъчни декларации ще могат да се подават както в офисите на НАП, така и по електронен път чрез персонален код.

Целта е декларирането да се направи по-лесно, уверява Бъчваров.
 
"Тази година за пръв път вече не се подават декларации в първия възможне момент. Преди имахме такива случаи, но сега нямаме такива, заради промените в закона. Сега възможността беше 10 януари, а в първите минути на този ден дойдоха и първите декларации", каза още Бъчваров.

2019 г. е последната, в която физическите лица ще подават сами данъчни декларации. От догодина от НАП предвижват това да се извършва от работодателя по служебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с тия декларации е една формалност, която създава илюзия , че много се работи и много се печели. Като систевата е централизирана.В действителност се имитира някаква дейност.Така има работа и за статистиката. И накрая при една равносметка . Необходима ли е такава даначна система. Може би е безсмислена масова бюрокрация. На Запад е друго.