Бум на кражбите на коли: Потърпевшите говорят

Историята на Симон Гюров, който стана жертва на 14 януари
16 яну 2019 15:00, Красимир Ангелов
67

Бум на кражбите на автомобили в столицата и страната. На прицел са автомобили, произведени след 2005 година. Най-често кражбите се извършват в периферните райони на големите градове.

В столичния квартал "Надежда" наскоро имаше нова кражба на автомобил. В понеделник рано сутринта изчезва новозакупената кола на Симон Гюров, който потърси помощ в социалната мрежа.

"Колата е закупена на 5 януари тази година, карал съм я точно няколко дни. Държах я на паркинг първоначално, докато не си оправя каско, гражданска, да си ги прехвърля нещата, номера и един ден реших, вече да не бъде на паркинга. Колата не е много скъпа, струва 10 000 лв. Със съпругата ми от няколко години се лишаваме, за да си вземем този автомобил. Оказва се, че частите са много скъпи и този автомобил излиза 2-3 пъти по-скъп, ако се продаде на части", обясни потърпевшият.

Гюров разясни, че сутринта на 14 януари е станал и видял, че колата липсва. Веднага е помолил хората от съседния блок да проверят камерите за видеонаблюдение.

"Видях на камерите, че друга кола ескортира моята. Това се случва в 3 часа и 7 минути през нощта. Колата е "Ауди". Не можах да му се нарадвам на автомобила. В МВР ми казаха, че този автомобил често бива краден, защото се продава лесно на части", допълни Симон Гюров пред камерата на Bulgaria ON AIR

В момента той чака да завърши досъдебното производство и до 2-3 месеца прокуратурата да има становище за откраднатия автомобил.

"След това има десетки документи и чак тогава ще ми бъде възстановена сумата. Няколко месеца ще отнеме всичко", завърши собственикът на откраднатия автомобил.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като се е "надскочил" и си е взел колата, която иска, да му я откраднат ли? какво общо има едното с другото? Ако иска и за 100К ще си вземе кола, ако му отпуснат кредит, това си е негова работа. Вашите коли ако изчезнат, ще седите и ще си мълчите ли бе? Овце...
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нов Фолсваген за 35 000 лв.-, ако го купиш на части излиза около 95 000лв. Това е по данни от продавач във фирмен магазин.
35
9
 
21
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ДА СИ БЕШЕ КУПИЛ ДАЧИЙКА НА 5Г. ИЛИ ЛАДИЧКА НА 2Г. ЗА ТЕЗИ ПАРИ,ХЕМ НЯМАШЕ ДА ТИ Я КРАДАТ,ХЕМ НОВИЧКА ЩЕШЕ ДА КАРАШ
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До c4n0puSДа, но монтажа е стандартен, сигнала се прихваща, нали се сещаш ;) Безсмислено. А така само аз си знам коя верига съм прекъснал, само аз си знам къде съм сложил копчалъка, радиосигнал никакъв... и да дебнат и да не дебнат - трябва на платформа или с въже да я дърпат или да монтират скрити камери да гледат къде точно под седалката съм го запъхал...
33
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Якето Монклер към 2,5 бона от сайта на фирмата, към 90-100 лева от базарчето до блока. Колата 3-ка 225 коня, ама от 2005. Гъзария, ама в панелка. Ходим на работа, ама от 6 сутринта. То тия вещи на са за средностатистическия бачкатор... Много е грозно човек като иска да си надскача масрафа.
32
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако си беше взел кола за 5000 ,сега няма да си скубе косата. Просто се е надскочил."*** мое да живее в коптор и да яде пoмия, да се къпе един път в месеца за да спести от вода и какво ли още не, но важното е да кара нещо лъскаво - поне мерцедес, алуди или беееемве. Това му осмисля живтоа, не му го отнемай!
31
15
 
18
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Нямаш ли пари да купиш в брой две коли от тази която искаш,значи не е за теб. НА кредит и с гладуване всеки мое да вземе кола за 10 000....само ,че това е малоумно. За съжаление в България масово се карат коли ,които не са по джоба на собственика. Ако си беше взел кола за 5000 ,сега няма да си скубе косата. Просто се е надскочил.
30
1
 
8
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
До Анонимен 28В амазон и ебай има автономни клапани на маркуча за гориво с дистанционно или автоматичен трансмитер. Работа за 10 мин ти спестява цялата тази акробатика!
29
6
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми що спи тоя в три сутринта ми не дава наряд до колата. Решил да спести от паркинг и хоп. Те сигурно паркинга и джамбазите го играят комбина.
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения вариант да откраднат моята кола е да я натоварят на платформа. Направил съм си скрито копче за горивната помпа и ако не го знаят къде е - никакъв шанс да я подкарат. И всичко ми струваше само 2 лева и 1 час ровичкане. Не че ми е скъпа колата(под 10к), ама не ми се занимава с аматьорски изпълнения, че да вися по полиции, че да чакам да ми плащат суми, че да ходя с градски транспорт...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам, като се продаде пак колата на следващият в статистиката 2 коли ли ще са внесени или само една?
26
1
 
31
 
! Отговори
odpo преди 5 години
аааа забравих! ако не са застрахователите е някой юнак от КАТ, или вадят от базата данни или просто докато обикалят набелязват определената мишена. Казват им кога са нощна, и им правят отцепка за да се измъкнат апашите необезпокоявани! След това на края на месеца си вземат едни 2-3 заплати и си свиркат! Не се ядосвайте, правете си каско и не го мислете това желязо!
25
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До ами даСпоко,сега като им сложат новите касови апарати-ще ги хванат!хаха-така казАха от НАП!
24
0
 
24
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Не се ли научихте! Хората работещи за застрахователите работят Партия с АвтоАпашите! Моргите дават поръчка какви МПС-та търсят, Застрахователите дават Адреса (на случаен принцип в района на апашите) и колата си заминава! Шанс за спасение няма! Но никога не се крадят кола без да я огледат, така че видите ли лъскава лимозина с Глупави мутри вътре да карат бързо и да се оглеждат, знайте че са набелязали нещо и правят план как да я вдигнат! Така че calm down!
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На крадците им пожелавам цял живот да са на лекарства.
22
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8-10 годишните коли се крадат най често. Крадците обикновено не смеят да пипат много скъпи коли защото знаят че има голяма веоятност да попаднат на грешния човек. Някой мафиот, или политик, и бизнесмен със връзки в МВР.Крадците знаят че в България ако някой кара нова кола за над 150 бона в 80% от случаите този човек не е случаен.
21
0
 
27
 
! Отговори
hoho преди 5 години
До ами даСлучая с изкупуването на ЖЕЛЕЗО е същя , но *** от парламента не искат да го решат , защото многот тям имат такива пунктове за скрап.. Ей за това БГ ще си остане една дупка...
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШибиРибиКрадците не са софиянци.Крадците са от дивия Северозапад гастролиращи в София.
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в гетата е така. Всичко се краде. Сега са изгладнели и крадат даже и 15 годишни таралясници. Даже при тях е по безопасно. Ако откраднат колата на някой баровец има по голям шант полицията да ги залови.За да караш хубава кола в България трябва да живеш някъде извън гетата в къща с двор и да имаш гараж. А като ходиш някъде винаги трябва да паркираш на видими централни места. А не из разни глухи улички.Така беше едно време, така е и сега. Българина си е крадлив.
18
0
 
7
 
! Отговори
maistora преди 5 години
До АнонименПрав си .. това е стар трик! сигурно и резервен ключ има...