Консулските ни служби - с гъвкаво работно време

То ще се определя според особеностите на конкретната държава
9
Консулските ни служби - с гъвкаво работно време
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството прие решение, с което дава възможност за гъвкавост на приемното време на консулските служби в чужбина според нуждите на българските общности и спецификите в съответната държава.

Промяната е и с оглед на нарасналия брой пребиваващи в чужбина наши сънародници, съобщават от МС.

При необходимост министърът на външните работи ще разпорежда удължаване или намаляване на приемното време на задграничните ни представителства. Това ще се прави според особеностите във всяка държава.

Такива например са наличието на визов режим, сезонната натовареност, броят български граждани в съответната страна и съществуването на историческа българска диаспора там.

С друго решение кабинетът назначи Иева Салмела за почетен консул на България в град Турку, Финландия, с консулски окръг, обхващащ съседните региони Варсинаис-Суоми и Сатакунта. Тя има богат професионален опит в областта на маркетинговия мениджмънт, бизнес планирането и социалните медии.

България ще има почетен консул и в хърватския град Сплит. Здравко Плазонич е ветеринарен лекар в гр. Солин и директор на компания за месни продукти в града.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Германия преди 5 години
За да звуча достоверно - раб време на консулство във Франкфурт 9-12 ч от петък до понеделник!Затварят малко по-рано........
6
0
 
34
 
! Отговори
Бивш консул преди 5 години
Това не става само с "разпореждане" на външния министър! Трябва в такива случаи да се осигури повече персонал в консулската служба, удължено работно време и на служителите и на охраната, както и да се осигури и допълнително заплащане на тези хора, когато работят допълнително. Засега важи принципа "Пари нема - действай"!
5
1
 
35
 
! Отговори
Германия преди 5 години
До Петър- с работно време от 10 до 12 и следобяд от 14 до 16 колко граждани и документи ще приемат? Че и за през нощта да им се налага да работят?! Хайде,моля Ви.....или сте служител в някое посолство? Да не говорим за култура,възпитание и компетентност на тякои от тях
4
2
 
36
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Коментиращите както винаги разбират от всичко! Според вас компетенти персонажи след като консулската служба приеме всички тези документи - кога ще ги обработва ако цял ден работи с граждани - през нощта ?!Или важното е да се коментира
3
2
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Значи работно време от време на време.
2
5
 
36
 
! Отговори
имигрант преди 5 години
До svetlioДо сега нашите посолства изобщо работеха ли с ОБИКНОВЕННИ български граждани?С това ,плаващо работно време дали ще работят изобщо.......!!!!
1
4
 
41
 
! Отговори
svetlio преди 5 години
Спокойно вече ще си ходят на работа когато решат!