Грижи ли се държавата за вас? Малчуганите пишат от 2 до 6

Анкета ще провери как децата оценяват политиките на властта
2
Грижи ли се държавата за вас? Малчуганите пишат от 2 до 6
Снимка: Pixabay

Каква оценка давате на държавата в грижите й за децата? „Национална мрежа за децата“ задава този въпрос на възрастни и деца над 14 години.

Резултатите от електронния въпросник ще послужат за създаването на ежегодния доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата й за децата“.

Документът за осми пореден път ще проследи как експерти, възрастни и деца оценяват правителството и институциите за грижите им към децата, как те са изпълнили своите обещания през изминалата година и какви са препоръките към тях, съобщиха от Националната мрежа за децата. 

Държавата получава оценки от 2 до 6.

Докладът и изводите от него се представят пред държавните институции и правителството.

Въпросникът е разделен на осем части, отговарящи на осемте теми на Бележника - благосъстояние на децата, закрила на детето от всички форми на насилие, детско здраве, ранно детско развитие, образование, семейна среда и алтернативна грижа, детско правосъдие и детско участие.

С отговорите си, децата и възрастните ще поставят своята оценка доколко държавата се е справила с даден проблем и доколко са защитени правата на децата в различните сфери на техния живот.

Също така, анкетата дава възможност за отправяне на препоръки, които след това ще бъдат обобщени от Национална мрежа за децата и ще бъдат представени пред правителството.

"Бележник 2019“ ще отразява не само мненията на експертите и специалистите, но и на самите деца, които би трябвало да са в центъра на политиките и на всички хора, които се вълнуват от живота на децата в България. Ето защо анкетата е отворена за всички деца над 14-годишна възраст и възрастни.

Крайният срок за попълване на анкетата е 3 февруари, 2019.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не занивайте децата с вашите политически простотии! Държавата не се грижи за никого, тя трябва да осигурява определени обществени услуги!
1
4
 
5
 
! Отговори
Малък комунист преди 1 месец
Държавата ме репресира и не иска да вземем Грипени ами Ф16 от врага. Оставка!