Eксперт: Нормално е изборът на боен самолет да е политически

При патриотите няма стабилност, смята Евгени Петров
Обновена: 18 яну 2019 22:30 | 18 яну 2019 21:52, Красимир Ангелов
29

Нормално е изборът на нови бойни самолети да бъде политически, нормално е и да доведе до скандали, смята политологът доц. Мария Пиргова, след като парламентът даде зелена светлина кабинетът да преговаря със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

Според нея е естествено да се иска да купим НАТО-вски самолет и да е F-16, след като сме в близки отношения със САЩ. "Не съм убедена, че ще имаме боен самолет", отбеляза тя в предаването "Денят ON AIR".

Запитана за непрекъснатите трусове в малката коалиция - "Обединени патриоти", в контекста на задаващите се евроизбори, доц. Пиргова коментира: Няма битка на идеи и противопоставяне на визии, а въпросът е как ще се преброят гласуващите и как ще се справят политическите брокери. Предполагам, че Волен Сидеров ще се отдели. То ще бъдат наддавания, то ще бъдат сметки, то ще бъдат скандали..., изрази мнение тя.

Журналистът Евгени Петров бе категоричен, че не може да се говори за никаква стабилност при Патриотите. По думите му вероятно шаблоните при тях вече са се изхабили.

"Всеки един от малката коалиция защитава своите позиции и дори се надява партньорите да губят гласове", посочи журналистът в предаването "Денят ON AIR".

Доц. Пиргова пък упрекна вицепремиера Красимир Каракачанов за думите му към ромите и подчерта, че вече е трябвало да си подаде оставката.

"Предсрочни избори са възможни поради социални недоволства. Първи сметки започват да пристигат. Сметките надвишават потреблението. Продължаваме да не знаем какво плащаме", каза още доц. Пиргова.

Какво още казаха двамата гости вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 6Ами ако ни нападне Косово или Кипър кой ще ни защити бе,човек!?
6
0
 
25
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
А щом Швеция и Финландия не са в НАТО ние чий го дирим там?!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлянляНе, кретено, Швеция не е в НАТО.И Финландия не е в НАТО.
4
3
 
22
 
! Отговори
пак политика преди 5 години
Разбира се,че е нормално!Нали така съвсем НОРМАЛНО Хитлер загуби битката при Сталинград,водейки се от ВИСШИ ПОЛИТИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ!А българите сме световни политици!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази леличка( да не кажа бабичка) разбира от изтребители. Бог да пази България!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евгени Петров, тебе ли избраха днес да ни пълни главите с глупости. Айде стига вече. Петък вечер е - време да ни оставите на мира да почиваме. Нищо ново не можеш да ни кажеш повече. Всичките опорни точки сте ги дъвкали до безкрай.
1
2
 
15
 
! Отговори
Бля бля... преди 5 години
Швеция не е ли в НАТО?! Да не е поръчал МИГове Р.Радев?!