Учени: Развеждайте се, докато децата са малки

Големите деца реагират повече на смяната на училището и средата
20 яну 2019 10:20,
81
Учени: Развеждайте се, докато децата са малки
Снимка: pixabay

Британски учени съветват нещастните родители да не остават заедно "заради децата", защото разводът е по-малко травматизиращ през ранните години, съобщи в. "Ню Зиланд хералд".

Първото голямо изследване на емоционалното въздействие на раздялата на родителите върху децата установи, че най-голям риск от последици като лошо поведение и неподчинение има през късното детство и ранното юношество, предава БТА.

Учени от Лондонския университетски колеж обхванаха в изследването си 6000 деца, родени във Великобритания в началото на този век. Те установиха, че тези, чиито родители са се разделили, когато те са били на възраст от 7 до 14 години, значително по-често са имали емоционални и поведенчески проблеми, от децата, чиито родители са останали заедно. Доловима разлика при децата на възраст от 3 до 7 години обаче няма.

Разводът се отразява по-тежко на големите, отколкото на малките деца, защото те са по-чувствителни социално и по-добре долавят динамиката на лошите отношения, убедени са учените. Проблемите се дължат и на това, че големите деца реагират повече на смяната на училището и средата.

Късният развод се отразява по-лошо и на психичното здраве на жените.

Във Великобритания с развод завършват повече от 40 процента от браковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
23
 
! Отговори
A преди 5 години
Много внимавайте с кой създавате семейство. Пълно е с психопати и егоисти на които не им дреме нито за вас нито за детето. Те са готови да използват детето като оръжие само и само да задоволят собствените си капризи, егоизъм и не реалистични очаквания и комплекси. Един път появило се детето опциите ви стават много малко и трудно може да се измъкнете развода не решава всички проблеми, най-добре е да разкарате ТОКСИЧНИТЕ хора от живота си преди да е станало прекалено късно.
33
14
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Във библията ясно и точно е написано! Жената трябва да се подчинпва на мъжа си и да го подкрепя във всяко начинание. В момента в който това правило бъде нарушено, веднага започват всички проблеми и това което виждаме днес. Разводи, неспособност за съжителство, неспособност за отглеждане на деца и изобщо пълен разпад на традиционното семейство.Този проблем е ясно изразен в България и затова вече сме най бързо изчезващата нация в света.
32
13
 
13
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Най големия проблем днес е че жените са станали страходни егоисти кариеристки и златотърсачки! И ужасно капризни! От там идват и повечето проблеми. Поради тази причина мъжете им стават пияници и започват да ги бият. Просто в един момент на мъжа нервите не издържат, и като вижда че с думи няма да се оправят нещата запова да налага със шамари.Едно време жените са били доста по скромни и са почитали мъжа си. А днешните само викат дай пари. И като няма пари почват да въртят разни номера.
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато нямаш добрия ролеви модел, натрупал си стрес и негативизъм докато растеш няма как да си ок като възрастен и да си направиш здраво семейство."Това е чисто бягство от отговорност! Оправдание за неумението да се справиш, оправдание за всички лични грешки.Най-лесно е да се прехвърли вината на другия. Но шансът да успееш се състои в умението да видиш и собствения си "принос" за проваленото семейство. Човек се учи от грешките - на другите, но и от своите...
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеем в трудни времена. Всеки е срещу всеки. Жени срещу мъже е убийствено противопоставяне...Без доверие животът е непоносим. Без взаимно уважение няма семейство, няма бъдеще за потомството.В днешно време просто няма нужда да създаваш деца, ако не можеш да им подсигуриш нормални условия за живот. Да създаваш роби на някого? За какво да причиняваш мъки и подлагаш на изпитание живо същество, което обичаш повече от себе си?Да искаш дете е висша проява на егоизъм днес!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофтито атмосфера при отглеждането на децата ги прецаква психически. Аз живях в семейството със скандали, побоища и алкохолизъм. Накрая нашите се разделиха и години след това се разведоха.Уви, твърде късно. Нито сестра ми, нито аз успяхме да си направим добро семейството. Тя се пробва и разведе, аз съм стара мома и такава ще си остана. Когато нямаш добрия ролеви модел, натрупал си стрес и негативизъм докато растеш няма как да си ок като възрастен и да си направиш здраво семейство.
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ForeverСъгласен. Дали на децата ще им пука накрая е техен собствен избор, но този избор до голяма степен зависи от личния пример, даден им от родителите. С други думи - който както се е грижил за родителите си, така ще се грижат децата му за него на стари години.
27
9
 
16
 
! Отговори
до Анонимен 26 преди 5 години
Децата стават такива, каквито родителите им ги направят! Когато родителите не са им дали пример и не са ги възпитали в ценности, няма как те да станат възрастни, които ги имат!А 95 % от днешните деца са така, защото родителите им са били деца, когато са ги създавали!На 20 год не знаеш какво искаш за себе си от живота, да не говорим да възпиташ дете...
26
1
 
41
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До анонимен 26,Деца не се създават със идеята и мисълта,че трябва да им робуваш,нито пък след време да ги мародерстваш че с нещо са ти задължени,деца се създават за да им дадеш безусловната си обич и грижи,а дали ще им пука накрая е техен собствен избор.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аз Животът ме научи на следното: добрият вариант е да не унижаваш партньора си. Колкото и интелигентен да е, ако разбере за изневярата, вече стомната е счупена, ще има горчилка и не се знае как ще завърши всичко. Ако случайно се поддадете на изкушение -всички сме грешни, но семейният човек плаща скъпо за грешките!- постарайте се никой да не разбере. Пазете честта на семейството си и имайте винаги предвид, че то е на първо място!
24
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешните времена деца изобщо не са ви нужни! Ставате им роб, а на тях после изобщо не им пука за вас. 95% от сегашните деца са такива.
23
7
 
43
 
! Отговори
неубедително преди 5 години
Моя приятелка се раздели с бащата на детето си, когато то беше на 2 години. До ден-днешен синът й страда, че не са заедно, макар че редовно се вижда с баща си. Децата тежко преживяват това, на каквато и възраст да са. Отваряйте си очите като се жените, а после се научете на скромни изисквания и смирено его!
22
21
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ха-Ха-Ха просто не се женете бе.Правете деца отглеждайте ги с любов и грижа, и когато мъжът или жената забършат нещо странично не го правете на въпрос.
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ БРИТАНСКИТЕ УЧЕНИ ВСЕ ТАКИВА ИДИОТЩИНИ ОТКРИВАТ...
20
5
 
29
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Всеки знае себе си!Като не съм се развела навремето,заради детето,сега цял живот ми се ....мамата.Живееш с някой и си сам!Така,че .....
19
5
 
17
 
! Отговори
Ива преди 5 години
Вярно е. Мойте са се развели като съм била на 1 г. и ми е много добре даже. И ги пускайте често пи баща им, че на приятелки майка им не ги пуска и така е гадно.
18
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните да си гледат брекзита и да не дават акъл на другите как да си гледат децата и живота.Семейството е основата на обществото.
17
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родители които не се обичат , но продължават да са заедно и се правят че всичко е наред ,имат фалшиви отношения и децата им стават фалшиви личности.
16
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако родителите не се понасят , но продължават да стоят заедно, нареждат още повече на децата си, прави са учените, по -добре развод , докато е време.
15
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една жена не иска послушен роб а взаимно уважение и разбиране. За съжаление мъжете се имат за по- висши същества от жените.