Учени: Развеждайте се, докато децата са малки

Големите деца реагират повече на смяната на училището и средата
20 яну 2019 10:20,
81
Учени: Развеждайте се, докато децата са малки
Снимка: pixabay

Британски учени съветват нещастните родители да не остават заедно "заради децата", защото разводът е по-малко травматизиращ през ранните години, съобщи в. "Ню Зиланд хералд".

Първото голямо изследване на емоционалното въздействие на раздялата на родителите върху децата установи, че най-голям риск от последици като лошо поведение и неподчинение има през късното детство и ранното юношество, предава БТА.

Учени от Лондонския университетски колеж обхванаха в изследването си 6000 деца, родени във Великобритания в началото на този век. Те установиха, че тези, чиито родители са се разделили, когато те са били на възраст от 7 до 14 години, значително по-често са имали емоционални и поведенчески проблеми, от децата, чиито родители са останали заедно. Доловима разлика при децата на възраст от 3 до 7 години обаче няма.

Разводът се отразява по-тежко на големите, отколкото на малките деца, защото те са по-чувствителни социално и по-добре долавят динамиката на лошите отношения, убедени са учените. Проблемите се дължат и на това, че големите деца реагират повече на смяната на училището и средата.

Късният развод се отразява по-лошо и на психичното здраве на жените.

Във Великобритания с развод завършват повече от 40 процента от браковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
32
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Тръгнеш ли да следваш съветите и заключенията на подобни учени,могат да те докарат и превърнат в отчаян ловец на щастие,а децата имат нужда от внимание и грижи,на първо място винаги са те.
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива призиви процента ще се повиши на 70% като португалия. Не купиш айфон и кола- развод, не си послушен роб следва развод, ако си полсушен следва изневяра. Че то нещастните родители които остават заедно заради децата са 90% от оставащите 60% които не са се развели, реално значи само 6% са щастливи, за какво ви е да се жените изобщо и да рискувате бабата да избяга с учителя по тенис и да ви вземе децата и 50% от имуществото. вероятността това да стане ще бъде 90% след някоя и друга година.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България половината бракове завършват с развод. Първенец в Европа по разводи. Това се дължи на егото на българина и неспособността да прави компромиси.
11
6
 
24
 
! Отговори
от кожата си не мо- преди 5 години
жеш да избягаш.Учени ли? Не ги слушайте. Примерно развеждате се:1. Вашата жена се омъжва отново-Вие се жените за друга-Вашите деца ги гледа чужд мъж-Вие отглеждате нейните деца;2. Вашият мъж се жени за друга-Вие се омъжвате отново-Вашите деца гледа чужд за тях мъж-Децата ви губят връзка с родния си баща.Бъдете търпеливи. Владейте компромиса. Лекомислено е да се надявате, че на 2-то, 3-то, 4-то място, ще ви се усмихне щастието и ще хванете aбдaлa за шлишера.
10
5
 
74
 
! Отговори
Трън преди 5 години
Стига с тия атаки срещу семейството, бе! То вече ще го изкарате престъпление, да си хетеросексуален, със здраво семейство и с повече от едно дете. Аман!!!!
9
4
 
48
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Те един брекзит не могат да направят тръгнали да дават акъл за разводи
8
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък винаги съм бил благодарен , че майка ми му е била шута , още преди да проходя, а той като загрижен баща, никога не е направил опит да ме потърси, за което съм дваж по благодарен.
7
7
 
17
 
! Отговори
откожатасинеможешизб преди 5 години
Учени ли? Не ги слушайте. Развеждате се:1. Вашата жена се омъжва отново; 2. Вашият мъж се жени за друга; Вие се жените за друга; Вие се омъжвате отново; Вашите деца ги гледа чужд мъж; Вашите деца гледа чужд за тях мъж; Вие отглеждате нейните деца; Децата ви губят връзка с родниясибаща.Бъдете търпеливи. Владейте компромиса. Лекомислено е да се надявате, че на 2-то, 3-то, 4-то място, ще ви се усмихне щастието
6
5
 
16
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Жена ама в Саудитска арабия да си.Там развода е лесен!
5
18
 
16
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Къв бог бе?!Бог и дядо мраз не съществуват!Преди 4 000 години е имало хора,а бог от 2019,къв бог те гони?!
4
21
 
30
 
! Отговори
. преди 5 години
За Бога, не се разделяйте в никакъв случай ако вече сте създали деца. Няма никакво значение на каква възраст са!
3
3
 
60
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Най-добре се развеждайте докато още нямате деца....
2
1
 
44
 
! Отговори
Опитен преди 5 години
Най - добрият ход е да се разведеш два дни преди сватбата..
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До4. Точно да се намери правилния път е необходимо бързо време.