Германия кани студентите ни за летен труд

Документи се приемат в бюрата по труда в страната
7
Германия кани студентите ни за летен труд
Снимка: архив, Ройтерс

Започна приемът на документи за лятна ваканционна заетост на български студенти в Германия

За лятото на 2019 г. тя ще е по договореност с Федералната агенция по труда – Кьолн. Желаещите да се възползват от възможността могат да подават заявления по образец до 15 февруари 2019 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс на семестриално обучение. Младежите трябва задължително да имат добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

В заявлението си кандидатите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 години, като езиков изпит няма да бъде полаган. Трябва да посочат още, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се упоменават точните ѝ начална и крайна дата), както и че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите следва да предоставят и попълнено уверение за студент по образец, заверено от висшето училище, в което се обучават.

Документите на избраните студенти ще бъдат подадени от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – гр. Бон.

Информация относно пълните условия и документи за кандидатстване желаещите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес: https://www.az.government.bg/pages/mezhdunarodna-deynost-normativna-uredba/, както и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.


7
Още от Общество
Е-винетки вече има, решиха ли оставките в АПИ проблемите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Тръба преди 3 седмици
Мерси за поканата.
6
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
М, да. Малко ли тарамбуки си внесоха?Да им слугуват те.
5
0
 
4
 
! Отговори
lol преди 3 седмици
а визa за работна бригада в германия трябва ли? питам щото това май е писано през 1998 не 2019........
4
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател до 3 преди 3 седмици
Явно си много запознат с отглеждането на козичките! Успех в немските ферми, ще научиш перфектно арабски и турски там!
3
6
 
3
 
! Отговори
До набюдател преди 3 седмици
В клоаките не търсят студенти с почти перфектен немски!Такива като теб ще ги търсят на село да пасат козички.Палячо!
2
6
 
4
 
! Отговори
Селю преди 3 седмици
Няма лошо - да изкарат някой лев хората. Тук какво? Отиваш в селското стопанство - 500 лева. Там поне ще са 500-1000 евро!!!!! А с 1000-2000 леа, каф жиуот ша си живейм еййй ... па си карам, астричката по цял ден и ша си пия ракийка, гат карам ... ама не ква да е, ами БУРГАС 65!!! ЕЙЙЙЙЙ, ТО КО ПОИЧИ МУ ТРЯЯЯ НА ЧОЛОВЕКА!
1
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Вече ще ни се молят да ходим там. Такава клоака стана.