Лекари: Писна ни да бъдем бити и обиждани!

Не може заради стрес да се атакуват лекари, полицаи, учители
24 яну 2019 20:23,
36
Лекари: Писна ни да бъдем бити и обиждани!
Снимка: Булфото, архив

Всички лекари сме бесни, писна ни да бъдем бити, унижавани и обиждани във времето, в което изпълняваме своите задължения. Това заяви председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред БНТ.

"Страшното в случая е, че срещу насилието не се прилагат адекватни мерки. Според мен основната причина това да продължава и да се случва с такава сила е, че не се прилага законът в цялата му сила", уточни той.

Още по темата

Според него всички наказания трябва да съдържат три основни характеристики: да се случват бързо, неумолимо и сурово.

"Всеки трябва да знае, че ще бъде застигнат от наказание бързо, неумолимо - без никакви омаловажаващи или облекчаващи обстоятелства от рода на "бях, афектиран, бях притеснен... защото..." и сурови, за да бъдат запомнящи се", заяви Маджаров.

Той отбеляза, че законът не се прилага в цялата му сила, защото се взимат предвид смекчаващи вината обстоятелства като това, че лицето не е осъждано, че е афектирано, че е под стрес. Според председателят на УС на БЛС това руши държавността.

По думите му не може, когато лицето е под стрес, да атакува лекар, полицай, учител – всеки, който изпълнява своите задължения.

"Освен наказания са необходими както кампании за повишаване на здравната култура на населението, така и мероприятия, които показват ежедневието на лекаря отвътре и трудностите, с които той се сблъсква. Това ще бъде и направено от Лекарския съюз тази година", обясни той.

Българският Червен кръст също осъжда недопустимите посегателства и агресията срещу медицинското съсловие, посветило се на най-хуманната професия. Организацията апелира към всички граждани и институции в България с призива "Не на насилието" над медици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
Всеки един ги защитава ,докато не се наложи да отиде при тях.Тогава вижда истината.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един познат лекар от Пирогов, шеф на отделение, е няма такова брутално г о в е д о, обижда, крещи, обвинява, често употрвбява алкохол. Ако така се държи с пациентите, да не се учудва, защо и те му отвръщат...
26
0
 
4
 
! Отговори
Аристотел преди 5 години
Отношението и подготовката на по-голямата част от лекарите и медицинските работници не са на добро ниво. Едва ли има някой да е пердашил учтив, грамотен и загрижен лекар.
25
0
 
8
 
! Отговори
Без линейки преди 5 години
Москов имаше една (единствена) добра идея - да се спрат линейките в р0мските махали.Тогава боядисаните много бързо ще оценят лекарската помощ.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напуснат всичките колективно, все ще си намерят работа. А спешно болните да ходи Боко Тиквата да ги лекува.
23
0
 
10
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
Докато умния се наумува, лудия се налудува.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе само се оплаквате,що не погледните статистиките например от обрани магазинери по време на работа и нопаднати лекари по време на работа .
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ограничени стеi d i o t
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами спретнете си едно протестче, господа лекариаз лично веднага ще ви подкрепязащо не обяснитена хората, че екипите на бърза помощ са наполовина от необходимите?надявам се да има достатъчно нормални хора, да се инициира някаква промянаили може би статутквото ви уйдисва и ви харесва, защото сте много евтини, няколко семинарчета и екскурзийки от фармацевтичните компании, малко пари под масата - и защо да си даваме зорда си търговец е по арно от доктор ?
19
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Ами като си го заслужавате
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А когато слагате стендове на здрави хора не ви писва май, или когато пишете фалшиви епикризи на тези които ви бият за да се пенсионира срещу подкуп, сигурно пак не ви писва А?Питам само!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на нас ни писна от лакомията и бездушието ви, търговци с бели престилки!Защо не ви биеха по Тошово време? Каквото повикало, такова се обадило!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми животът е напрегнат в последно време, нищо сериозно не е станало - малко лабут и нищо повече.Ако пък искат спокойна работа, нека да ходят в Северна Корея, със сигурност ако някой ги удари там, ще отиде на каторга в корейските мини.
15
4
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Проблема с "битите лекари" е просто от филизите на основния проблем - циrraнския. Докато той се подмита под черджето от политкоректност в стил "айде де сега, ше земе да обидиме началството в Брюксел", а не се реши трайно и перманентно, друго самостоятелно решение няма. Всичко е комплексно - и детската раждаемост, и пребитите до смърт за по 5-6 лв пенсионери, и пребитите до почти до смърт полицаи и офицери от Българска Армия. Всякакви импотентни ломотения за "интегриране на роми" са само фарс!
14
3
 
11
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Освен полицай трябва да има и поп в линейката за цялостно обслужване. Може и да има качествени лекари ама препоръчвам да си носят винкели.
13
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато започнете да лекувате хората , тогава и те ще спрят да ви пердашатсамо в БГ-то съм виждал доктора да пуши в линейката докато и вие сирената ?!?!?
12
2
 
14
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Ами да сложат по един полицай в линейките че и ченгетата малко да намажат от екшъна.
11
11
 
14
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
До Петър, ДУхай го глу-пак! Такива го.*** като теб трябва да ходят при ветеринар. Не заслужавате и тази медицинска помощ с която разполагате в момента. Ако си на Запад, ще видиш специалист през крив макарон, ако чакаш на осигурителните фондове.
10
3
 
20
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Лекари, инженери и кадърни хора - МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА АКО МОЖЕТЕ ! Аз преди 10год можех да замина в Швейцария но реших че ще се боря за благото на държавата и инвестирах в България. Голяма грешка ! Не я правете
9
9
 
18
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Малко им е. Взимат ти парите, претупват те набързо. Всеки път когато ми се наложи лекарска помощ накрая сам се оправям, че ако ги слушаш тия може и да ритнеш камбатана по - бързо. Единици от тях са свестни и за жалост не съм попадал на такива. Така, че правилно, бой ама повечко трябва.