Експерт: Задържаните полицаи - като силова групировка

МВР има желание да изкара "гнилите ябълки" от системата
Обновена: 25 яну 2019 22:41 | 25 яну 2019 22:29, Екип на Bulgaria On Air
10

Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните четирима полицаи, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно управление. Сред тях е и ръководителят на сектор "Икономическа полиция" Красимир Кръстев.
Още по темата
Престъпната група е действала от началото на 2017 година, а според Прокуратурата работата по разобличаването ѝ е започнала през септември 2018 г.

Престъпилите закона полицаи са задържани с подкуп от 2000 лева в самото 4-то Районно управление в София.

Според бившия зам.-вътрешен министър и зам.-председател на "Народен съюз“ Явор Хайтов е напълно нормално обществото да се чувства омерзено от този случай, защото тези служители получават заплати от данъците.

"Как да се има доверие в служителите на МВР, като действат като една трибуквена силова групировка. Бяха първоначално задържани 5 души, а обвинения бяха повдигнати само срещу 4-а - това също е съмнително. Не искам обаче да хвърляме цялата кал срещу МВР", обясни Хайтов в "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че трябва да се обърне голямо внимание и на откритите под бюра и шкафове преписки, по които не се работи.

"Всяка една преписка е една човешка съдба. Икономическата превенция е много важна. Този дребен детайл сочи, че в това районно управление този сектор не е работел въобще. Иска ми се да вярвам, че е само в този сектор. Задавам си въпроса дали така не е в други главни и областни дирекции на МВР", коментира още зам.-председателят на "Народен съюз“ пред Bulgaria ON AIR.

Все пак Хайтов е на мнение, че случаят е показателен, защото ръководството на МВР има явното желание да изкара "гнилите ябълки" от системата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега си правих *** като я гледах тая русата мацкa. Представях си накрая как и се прaзня на лицето и в косата.
7
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Търговското отделение на Плевенския окр. съд заедно с пълномощниците на арендатори и представителите на фирмата Св.Илчовски плюс нотарус от Четвен бряг май че действат като ОПГ заграбвайки без да плащат орна земя, но БОП, Икономическата полиция и ОП- Плевен се правят, че такова нещо няма. Дали не е време КПКОНПИ и Специализираната прокуратура да се поинтересуват от тези далавери, в които са замесен Окръжен съд и Прокуратура?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово явление от преди 20 години полицията разгони и взе бизнеса но рекетьори и мутри.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nai nakraia da hvanat i policai korumpiraniVav vseki grad ima takiva policai koito vzimat podkupi za shtialo i neshtialoa v sashtoto vreme polzvat slujebni kolibonusi uveli4enie na zaplatidrehi bezplatno namalenia v magazinite,po4ivkata na more im e bezplatna ami ako sponena 4e darjavata e zad tiah i im dava vsi4ko vazmojno...I to za smetka na naroda Naroda vzima malki zaplati a plashta podkupi na policaite, tova ne e demokraciaa policeiska darjava.Kraino vreme e da im sprat niakoi bonusi
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партия Герб си създаде електорат от раздута и неработеща администрация и това е заслуга на физкултурника Цв.Цветанов - многото апартаменти!!
3
1
 
20
 
! Отговори
имигрант преди 5 години
защо всичко след ноември 89 е една порнография.(на 47 год.съм).в днешно време всички парични постъпления в бюджетта са; от имигранти 70%, от контрабанда 20%,от ЕС10% и собствени средства на правителството 0%..И ДА ПИТАМ В МОЯ ЗАЩИТА КАК СЛУЖИТЕЛИ В ПРАВИТЕЛСТВО С МИН. ЗАПЛАТА 510 ЛВ. И ЗАПЛАТА НА IT СПЕЦИАЛИСТ В ИАП И ТОЛ СИСТЕМИТЕ РАБИТЯТ ЗА 550 ЛВ(около 280?)ЗА МЕСЕЦ.
2
1
 
10
 
! Отговори
Само задържаните? преди 5 години
???!!!....
1
6
 
37
 
! Отговори
12A преди 5 години
"Как да се има доверие в служителите на МВР, като действат като една трибуквена силова групировка". Те тия от трибуквените групировки станаха главни секретари бе, циркаджия. Виж Боко, виж сегашния...