Манолова се закани: Няма да им се размине на мамещите с храните

Българският натиск срещу двойния стандарт се оказа важен, смята омбудсманът
26 яну 2019 19:23, Красимир Ангелов
75

"Гласуването тази седмица в Комисията по петиции и по вътрешен пазар в ЕП по отношение на двойния стандарт при храните беше знаково", коментира за предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR омбудсманът Мая Манолова.

Още по темата
"Огромен напредък е, че тези производители, които си позволяват да произвеждат продукти от един и същи бранд, но с различни съставки и качество, вече ще влизат в черен списък. Те ще бъдат наказвани с драконовски санкции - 10 млн евро или 4% от годишния оборот, когато измамната практика се докаже в две страни, различни от страната-производител или в общо 3 страни в ЕС. Това има и огромен превантивен ефект. Откакто се заговори за двойните стандарти, част от производителите промениха тази практика," каза омбудсманът в разговор с Милена Милотинова.

Тази седмица тя представи и защити в Комисията по петиции в ЕП българската петиция срещу двойния стандарт при храните.

"ЕС показа, че стои зад своите граждани - както го направи, когато ставаше въпрос за роуминга и за забраната да се рекламират тютюневи изделия. Това ме изпълни с гордост, защото по въпроса за храните, става въпрос и за българската петиция", посочи Манолова и продължи:

"Натискът, който оказахме с български граждани, се оказа изключително важен. За първи път виждам такова единомислие каквото видях на заседанието на Комисията по петиции - български евродепутати от всички политически групи ни подкрепиха, към тях се присъединиха и представители и на западни страни и застанаха на позицията, че трябва да има промени в европейското законодателство", заяви още Манолова, като припомни, че и срещата на високо равнище в София в края на април ангажира евроинституциите на най-високо ниво по проблема.

"Няма да им се размине на тези, които искат да мамят с храните", категоричен бе българският омбудсман. "Дават се много възможности на органите по контрол. Изработена е и единна методология - по един и същи начин ще се правят изследванията в различните страни какви съставки се влагат и има ли двоен стандарт", уточни Манолова.

Какво още каза тя пред Милена Милотинова вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 години
Ако не беше от котилотото на Червените кхмери,пардон - кардинали - бих повярвал в "родилните" и напъни, па макар и безродни до сега,че иска да направи нещо за"благото на народа".За в бъдеще няма да гласувам за нея,но на драго сърце бих "боцнал"един път обоцмана по трътката.
55
1
 
2
 
! Отговори
Българка в чужбина преди 5 години
Ако ме попита някой еропеец или някоя европейка, кого уважавам от моите сънародници, респ. сънароднички, ще кажа: Мая Манолова.
54
0
 
6
 
! Отговори
До "До 55" преди 5 години
Зная, зная какво е празен магазин. Но сега зная и какво е пълен магазин и празно портмоне. И не защото сме мързелували цял живот.Работил ли си в тази държава, трябва да живееш достойно, а не да просиш разни помощи. Те са за болни и слаби хора. Не защитавам нито една партия, управлявала досега! Упреквам политическата класа или клика, наречете я както искате, която изобщо не мисли за т.нар. народ.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ония-добре.А нашите родни производители,които ни хранят с ***-кога?
52
1
 
4
 
! Отговори
До Бай Тошо преди 5 години
Помогна на миньорите от Бобов дол, на експлоатираните шивачки, на протестиращите майки. Вие просто не искате да признаете, че Манолова наистина е загрижена за обикновените хора. Бори се, а има и компетентността. Това, какво постига, зависи и от други фактори.Трябва и желание от страна на управляващите. А те са вторачени в други каузи, не на бедните и онеправданите! Сега тяхната борба и цел е евродепутатството, нали?Там са големите изгоди.Я по-добре ми кажете как може да се живее с 300-400лв/мес.
51
5
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 5 години
Много знаете какво сме яли преди промените.Със сигурност не знаете какво е да влезете в празен магазин!
50
4
 
5
 
! Отговори
протест срещу бесепе преди 5 години
Мая Манолова (голямата уста), *** Нинова (г-жа Лъжа) и Елена Йончева (КТБ-то) трябва от затвора да не излизат.
49
4
 
3
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
До А у нас?А тя какво е направила?? Кажи ми че не се сещам. Лаенето не се брои :))
48
2
 
11
 
! Отговори
А у нас? преди 5 години
Поне се опитва да направи нещо! А вие какво сте направили? Народните представители кога ще прокарат закон срещу РОДНИТЕ производители, които тровят населението с храните, предлагани на пазара, кога това ще се обяви за престъпление, строго преследвано от закона? Немският посланик защитава немските производители на подправени храни, като казва просто да не ги ядем! А какво да ядем? И вносно, и почти всичко българско е една вредна имитация на това, с което се е хранил българинът преди "промените".
47
1
 
6
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Ако таз оправи двойният стандарт с храните има един глас от мен кат се кандидатира за президент
46
2
 
1
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
ето до какво доведе управлението на БСП, ДПС и протежетата им в годините след преврата от 10.11.1989, никакви наказания няма да има, защото мангизите са в тях87730
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майо, не се обяснявай, а действай.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз помня как я наричаха сестра Галева, сигурно за реклама на сенчестия бизнес.
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесвам Мая Манолова. От червените политици, тя ми е най-симпатична. Пък ми се струа че мисли за хората. Още на времето помня как носеше Череши от родния Кюстендил в парламента, правеше реклама на Българското пройзводство.
42
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45,Колкото и да венцехвалиш Мая, няма да ѝ събереш точки. Ясно е, че се гласи нещо друго да става - кмет ли ще е, що ли, ама няма да се получи.
41
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста коментари по адрес на Мая. Но тя се занимава с реални каузи. Миньорите от Бобов дол щяха да видят на кукуво лято заплати и пенсиониране ако не беше тя. Работничките от много шивашки фирми също. А понеже се коментира дейността й, дали някой помни или пък да свързва с каквато и да кауза или съдействие на хората предния омбудсман КонстантинПенчев, а по-предния Гиньо Ганев? И двамата изкараха мандатите без да им се чуе думата. А Мая осмисли институцията на омбудсмана.
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая е обиграна в говорене и манипулиране. Така ако е на това служебно месно, може с екипа да направи милиони до пенсия. А от безкрайните проблеми в държавата ще скача от проблем на проблем до безкрай. И резултат колкото е до сега.
39
2
 
14
 
! Отговори
Омбудсманкееее, преди 5 години
Ти и на ТЕ+Ц-а се заканваше, ама му се размина!там, където става въпрос за милионни печалби и те край нямат, трудно се излиза на глава с мошениците. Но не може да не отбележим, че в основата на тези големи далавери са все човечета от бившата БКП или потомците им.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавните служби и нашите хора във фирмите не ги броя. На тях вече им припарва, защото вече намаляха овцете за стригане и скоро ще трябва да си блъскат главите да открият как Асан да им дава пари.
37
11
 
4
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Горката Мая, вече не може да се мери по автохулиганство с коли на НСО с Деса. От яд, даже веднъж се вози на влак и два пъти на автобус. Жива да я ожалиш.Къса ми се сърцето.