Нова агенция за безопасност на пътя. Ще намалеят ли ПТП-тата?

Трудно ще се намерят експерти, които да работят в сферата
Обновена: 31 яну 2019 07:10 | 30 яну 2019 23:00, Нели Христова
31

След като правителството прие постановление, ще бъде създадена Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" към администрацията на Министерския съвет.

Нейната цел ще е да разработва, координира и контролира провеждането на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата в България. Предвижда се агенцията да поеме част от функциите на различните институции, между които е споделена отговорността за безопасността на движението по пътищата към настоящия момент.

Според експерта по пътна безопасност и лидер на партия "Волт" Настимир Ананиев подобна агенция е нужна на България, но проблемът е, че на новата организация ѝ липсват необходимите правомощия, за да контролира и координира.

"За всеки един инцидент по пътя МВР, АПИ и другите институции си прехвърлят топката. Не трябва да променяме нито един закон, за да намалим катастрофите, просто изпълнителната власт трябва да започне да си върши работата", сигурен е Ананиев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Гостът е на мнение, че ще е доста трудно новата агенция да си намери експерти в сферата на пътната безопасност.

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, се надява, че новата агенция ще се справи с катастрофите и жертвите по пътищата.

"Хубаво е освен шофьорите, да започнат да се наказват и институциите. Не са виновни само хората зад волана, виновни са и чиновниците, и пешеходците. Сменихме един министър, при когото падаха лампи в тунелите, сменихме друг, при когото падаха автобуси в деретата. Сега при трети министър не можа да тръгне системата за винетките. На хората им писна", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Поредните наши ора, ХРАНТУТНИЦИ КАЛИНКИ. Пфу не наяли се!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има *** начин да се намялят катастрифите и пострадлите. Достатъчно е да се направи каквото правят в нормалните държави - всеки шофьор да е убеден, че ако направи нарушение неизбежно ще бъде санкциониран за него като размера на санкцията е несъществен и така шофьорите на практика спират да правят нарушения. Повечето катастрофи са след нарушения, т.е. катастрофите ще намалеят десетки или стотици пъти. Тук обаче има една уловка - това изисква КАТ да работи, а те това не го могат.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България експерти по пътна безопасност няма. Кой ли ще работи в тази агенция?! Може би Калинка и ... Калинка.
23
0
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
пак някой роднина се уреди с 13 000 лева месечна заплата. Честито!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това ви е проблема: всички искате да координирате и контролирате! Както некой някъде беше казал мъдро, много вожд, малко индианец!Докато на този убавец не му намерем нещо да прай нема да мирясяме и каква е тая партия?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съшност ПТП-тата намаляват и без тази агенция, но журналястите продължават да убеждават добитъка, че има някакъв бум на смъртни случаи на пътя, а добитъка да реве с пълно гърло: - Навремето немаше катастрофи.БКП не даваше!
20
0
 
4
 
! Отговори
синя лампа преди 5 години
Синекурна агенция.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агенция за необходим минимум на мозъчни клетки в парламента, кога?????
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ закриват ли ги?Създават още едни лапачи на държавна хранилка
17
2
 
15
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Още наши другари на държавна хранилка ! Идват избори !
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още милиционерски *** на държавна хранилка.
15
0
 
14
 
! Отговори
Пародия преди 5 години
Тъ знаййш ли клечащите в храстите за 20так като ги пенсионират или уволнят за корупция за награда в новата агенция. То ТОЛ полиция, АПИ, ДАИ, КАТ си клатят мъ*ете в момента и оп още една клатикурска агенция за корумпирани ченгесари.
14
1
 
10
 
! Отговори
Ново 20 преди 5 години
Новото 20 всъщност е 50, съвсем скоро и в ?вро.
13
8
 
1
 
! Отговори
69 преди 5 години
Докато не се ограничи броя на колите нищо няма да помогне.
12
0
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
убеден съм, че настимир не е шофьор, няма и СУМПС
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да давате заплати на разни ***, купете камери и ги нацвъкайте през два км и катастрофите ще намалеят.
10
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ейййй! Голямо съкращаване в държавната администрация. Що народ ще остане на улицатаааа. Със заплати по 1 500 лв. Ужас! Та за да спасим хоората трябват предсрочни избори. Само така ще се оттървем от чу.мата Гроб.
9
0
 
24
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Поне энаците да нареди правилно, новата агенция
8
0
 
19
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Както има контрол на управление на ремонтите така ще има и нова агенция.Погледнете съкращението Как са го измислили нашите управляващи и това е гавра за всички нас-К. Р
7
1
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Предвижда се агенцията да поеме част от функциите на различните институции, между които е споделена отговорността за безопасността на движението по пътищата към настоящия момент.Да намалим администрацията,като създадем нова административна структура!Гениално,уникално,евро.ейско,абе още един отбор лапачи на хоризонта.