Нерви, главоболие, безсъние... Какво ни носят магнитните бури?

По възможност - стойте на закрито, съветва психиатър
12

Вероятно повечето от хората са минавали през ситуация на дискомфорт и неразположение, без да имат ясна прeдстава защо. Невидимият причинител може да бъде свързан със слънчевите магнитни бури, които според учени могат да разклатят сериозно физическото и психическото ни здраве. На 1 и 2 февруари се очаква пик именно на смущенията на магнитното поле.

"Когато се регистрират слънчевите изригвания, магнитните колебания достигат Земята след 12-14 часа. Дълги години наблюдавам какви промени има от тези изригвания върху психиката и тялото на хората. Може да се очакват проблеми със съня и леко главоболие. Всекидневните нерви и забързаното ежедневие също водят до тези симптоми. Магнитните колебания вървят ръка за ръка с труден сън с много събуждания и ярки сънища", отбеляза психиатърът д-р Веселин Герев.

В студиото на "България сутрин" той посочи, че в такъв период дори механичните неща, които върши човек, започват да са му малко по-трудни.

"Хората със сърдечносъдови проблеми ще усетят тези магнитни бури по-изразено. Единственият начин да избегнем тези магнитни е да пребиваваме на закрито. Хората, които страдат от депресия, се чувстват по-добре по време на тези изригвания. Най-много да имаме проблеми 2-3 дни – ще го преживеем. Но тези симптоми траят 2-3 дни и не повече. Ако продължават, причината е някъде другаде", подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какво било... Аз не се будя нощно време,имам здрав сън, но на 2-ри и 3-ти се събуждах през нощта. Този психолог определено си разбира от работата!
8
5
 
4
 
! Отговори
смутен от смутита преди 5 години
"Какво ни носят магнитните бури ? "На нас - нищо !Ама на разни психиатрични пациенти , пардон ,психолози - кинти .На т. нар. журналисти - също.Друг е `въпросът дали въобще има магнитни бури ?!Пък и дори да има - едва ли някой ще усети нещо , ако не знае , че има такива явления.Всъщност , дали има или няма - не е важно , защото , както виждаме ,могат да се вадят кинти и от нищо .
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай, стига с тия глупости. Магнитните бури ви носят само магнити.
6
2
 
6
 
! Отговори
пътник преди 5 години
Аре пак медийна паника. дневна слънчевата активност е ниска, волфов индекс 0, брюкселски индекс 0, изхвърляне на коронарна маса 3.6-4, земни геомганинти бури в норма , леко завишени електромагнитни смущения, SOHO индекс на НАСА леко завишен. Мидиите що пишете глупости бре?
5
2
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До ГoшуГошу много чел, ама нищо не знае. Най-силните магнитни бури НЕ ВЛИЯЯТ на хората. Най-зле се отразяват по-слабите смущения.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е писал и "Гошу" - няма никакъв пик. На папагалите по медиите явно пак са им подали сигнал да отвличат вниманието. Този път от какво - от строителството на заробващият Турски поток 2?
3
2
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Защо ЛЪЖЕТЕ?!? На 1 и 2 февруари ще има минимално minor степен G1, това е минималната възможна степен, максималната е G5. Това G1 дори може да не достигне земята. ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЕ? Всеки може да отвори който и да е сайт за соларното време и да види че за няма никакви "пикове" и глупости. Има просто едно G1, дори си пише МИНАЛНО, minor изригване. По3драви от Sydney Australia
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ку - ку
1
4
 
9
 
! Отговори
бай генчо преди 5 години
Пийте ракия да не ви се отразят!